• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    SUCUBIS: my jezdíme do centra komplexní péče ke Karlovu, k doktorce Markový a je to tam super,je tam i rehabilitace a neurologie a taky psycholožka, vše pod jednou střechou..příjemný personál i prostředí..takže můžu doporučit..;)
    Centrum komplexní péče pro děti s perinatální zátěží | Všeobecná fakultní nemocnice v Praze
    http://www.vfn.cz/...o-lekarstvi/oddeleni-kddl/centrum-komplexni-pece-pro-deti-s-perinatalni-zatezi/
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: my taky chodíme do Podolí - na neurologii. Rehabilitaci se kluci zatím vyhnuli. Dětskou mají na Praze 5. A ze srovnání musím říct, že rozhodně raději neurologii v Podolí, než dětskou doporučenou neuroložku na Praze 5, která podle mě neustále hledala problémy tam, kde nebyly, strašila nás a nutila nás tam preventivné hodit zbytečně dlouho (s donošeným a nijak neopožděným prvním synem). Zatímco v Podolí, podle mě, nemají čas se zabývat blbinama a řeší jen to, co je skutečně k řešení, takže přístup nestresující a v pohodě.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: my chodime do Podoli na rizikovou poradnu a rehabilitace, plus detska doktorka a kam nas po spolecnem usneseni poslou.. a ted teda jeste pojedeme rehabilitace vedle..
    a pozor Ke karlovu je tohle http://www.vfn.cz/pracoviste/kliniky-a-oddeleni/klinika-detskeho-a-dorostoveho-lekarstvi/
    ne nemocnice na Karlaku!
    byli sme tam na nefrologii, tam dobry jinde neznam
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    jak ono to je s naslednou peci ? jsem objednana s klukama na rehabilitaci do UPMD + tam mam kontakt na neurolozku co kluky sledovala taky v UPMD ze se k ni mame objednat, ale ... nase pediatra nam doporucila centrum komplexni pece ke karlovu a ja ted nevim co, jako urcite by bylo super mit vsechno v jednom, ale zas tamti v UPMD kluky uz znaji a pocitaji s nima, co ted delat ? jak se rozhodnout ? co jste delali vy ?
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TANAIS: to me tam teda pomahali i v noci ba naopak se divili ze to chci umet sama :o) asi zalezi na lidech jako vzdy
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    TANAIS: přesně. Objektivně se dá říct, že Tě tam krmí, uklízí, perou..atd. Ale subjektivně mi to doma vůbec nevadilo, protože... já nevim, takový ty věci, že si kdykoliv můžu dát sama jídlo, uvařit normální čaj, výhled z okna, normální oblečení... člověk to pak rád vymění.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    SUCUBIS: pro mě nejhorší dny byly právě na roomingu. Nikdo mi tam nijak zvlášť fakt nepomohl, budila jsem se v noci v panice, že jsem zaspala krmení a tak podobně. Doma už byla vlastně pohoda.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    SUCUBIS: já to měla stejně, mne vyšoupli, abychom nezavazely s holčičkama 1800g a 2200g, aniž bych s nima strávila s oběma najednou celou noc. Měla jsem strach, ale doma je takovej support, že to teprve doma člověk rozezná, o kolik je to lepší. Držím palce, to zvládnete!
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    LORAIN: oni ted kvuli rekonstrukci nemaji pokoje rooming in, takze pousti rovnou domu, vcera jsem tam byla na zkousku na 3 krmeni jak to zvladnou a docela v pohode :) radsi bych tam aspon na ten vikend s nima byla a dost me mrzi ze to nejde
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: Blahopřeju! Nemusíš tam s nimi být a "prokázat", že se o ně sama zvládneš postarat, nakrmit atd.? To máš štěstí! Já si tam k nim musela na víkend jet lehnout, než nám kluky vydali domů.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: juchú! tak držím palce, ať jste na víkend všichni hezky doma společně!
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    vojta nebo stepan dneska jeden z nichvytahnul celou 60 no uz jim to jde paradne, i zacinaji hledat a otvirat tlamicky jak maj hlad, nejvtipnejsi je, ze jak tam dojdu a vezmu je tak uz cuci odkud to kapne, maj me dobre fixnutou jako doplnovacku jidla
    uz maji za sebou ultrazvuk i eeg, krevni testy a vse v poradku, dneska se na me mela jeste prijit podivat rehablitacni sestra a ceka je ocni vysetreni ... ve ctvrtek kolem 9h si tam mam zavolat a kdyz se nic nezmeni, tak kolem 12 az budou mit pripravene papiry si je muzeme odvest domu :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    PASTEL: no je to mozny posledni dny spim velmi malo :o)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    KACHNY: já ti nevim, ale já jsem tam nic takovýho neslyšela, jen o vícerčatech- troj a víc viz [ AVATAR @ Dvojčata a vícerčata ]
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    GIO: protoze nemam rada kdyz se na me lidi zlobi a to vlakno toho bylo osklivou pripominkou :( vubec jsem nejaka precitlivela posledni dobou
    GIO
    GIO --- ---
    ted vypadame jako bychom mluvili do dubu.
    GIO
    GIO --- ---
    a proc jsi to smazala?
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    LORAIN: koukam jsem asi napsala neco spatne - hold jsem se jen zminila, ze meli moznost volby a tu jejich nechapu, soudit je od toho jsem daleko, o jejich zivot se nezajimam, nic o nich nectu, serial nesleduju a nic o nich krome poctu deti nevim - jejich osud, jejch zivot, jejich vec (ja mam svych problemu dost)

vlakno svoje jsem smazala, at tady z toho neni nikomu smutno
    me osobne je smutno ze situace jaka je v tomhle state, je to tu silena xenofobie, rasizmus a odsuzuji se tu lidi pro kdejakou kravinu

ja s muzem jsme se rozhodli jit do vice deti nez jsme meli puvodne v planu a tak si nebudu nikdy stezovat na to, jak malo penez mi stat vyplaci - muzu byt rada, ze dava vubec neco a kvuli penezum jsem si je neporidila (v pripade Vojtiska je to ale jina - to je osud co si clovek nevybere) ... takze asi tak
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: Každý to má jinak. Já sice z extrémně chudé rodiny nejsem, ale nápady jsem měla podobné. Z jiných důvodů.
    Teď bych kluky samozřejmě nedala ani za nic, ale rozhodně bych nikoho nesoudila!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SUCUBIS: Jenže se obávám, že redukce embryí není jako nechat kočce jedno kotě a zbytek utopit. Vždycky je při takovém zásahu riziko, že se něco zvrtne a "zredukujou" se všechny. Já bych do toho teda nešla.
    KATIA
    KATIA --- ---
    SUCUBIS: tak jste bojovali, aby vám obě děti přežily a pak řekneš tohle? když každý jedno z nich je úžasný, krásný dítě, o jehož narození přece nemůže rozhodnout jestli mají rodiče dost na kontě. jsou statečný, že se ji nechali a je skvělý, že funguje lidská solidarita a tolik lidí pomáhá.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    ale oni tam mluvily o dvojcatech a ze ty dostavaji ctvrtletne prispevek, ne ty patercata.. ale taky sem na to koukala kolem pulnoci tak buhvi co sem videla :o))
    BALAENA: tady to je ke shlednuti na netu http://www.ceskatelevize.cz/porady/10655291123-patercata/video/
    MF DNES: Rodiny s trojčaty a více dětmi dostanou vyšší porodné a rodičovský příspěvek - tn.cz
    http://tn.nova.cz/...diny-s-trojcaty-a-vice-detmi-dostanou-vyssi-porodne-a-rodicovsky-prispevek.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam