• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: hele a ty si to delala tak ze jedna byla krmena lzickou a druha mela lahev? Ja to zkusila jednou a kdyz po me lahev hodila tak sem to vzdala a musim krmit be najednou coz sou dostihy, ale da se ..
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TRISSIE: jo, tak přesně tohle praktikuje ségra :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: ja takhle pouzivam plinku nebo deku :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: mame takhle kofola prasatko, kdyz se da vzhuru nohama je to skvely drzak lahve!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale jinak, k těm věcem, co se osvědčily nejlépe... za mě rozhodně lehátka a dlouhé (pratelné) strukturované hračky!

Povšimněte si na přiložené fotografii nikoli dítěte krmeného vpravo, ale dítěte pijícího vlevo z lahve geniálně zašprajcované housenkou ( http://pro-nejmensi.heureka.cz/k-s-kids-multifunkcni-rozepinaci-housenka/ ) - na těch několik měsíců, kdy holky už dokázaly v pohodě pít z lahve samy, ale ještě nebyly schopné a ochotné si ji samy držet, mi toto aranžmá zachránilo zdravý rozum :-)

KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    TRISSIE: Tak to jsi mě potěšila! :)Stehovat se budeme na jeře, možná až v létě, tak snad ten teplotní rozdíl nebude tak markantní. Psa máme sice jen jednoho, ale ještě budou ovce a slepice.
    IORETH
    IORETH --- ---
    LORAIN: Já dávala dětem imunoglukan v podstatě kontinuálně více než dva roky a stejně jsou děti nemocné pořád (hlavně tedy mladší, ale starší mocně dotahuje). S ohledem na cenu s ním nedávno skončila.
    ZEWL23BABA
    ZEWL23BABA --- ---
    PLS HELP: doporučí někdo z okolí Prahy 10, ideálně Strašnice, pediatra, který má zkušenosti s dvojčaty a nevede do ordinace padesát schodů?
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    nam zatim doporucila doktorka jen becko, ale kluci maj zatim (a to musim zaklepat) jen rymu a virozu kdyz jim to klesne niz
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    LORAIN: celkem jo, akorat jak se mi po tom holky osypaly tak sem ho prestala davat a mesic na to to prislo... my v tom jedem od pulky prosince a teda jenom virozy, zanet prududsek atd. ale chapu te me uz z toho preskakuje...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRUPAN: když jenom chlupy a ne kočičáky :-)
    holky se teď naučily tahat kočky jako takové. Teda jednu, naši sedmiletou kočičí světici. Ta je taková attention whore, že se nechala "mazlit" od všech tří dětí (a někdy najednou, okusovat si ocas, ouška, tlapičky... a teď se nosí. Očekávám, že další stádium bude vození v kočárku a potom už jen oblékání do šatiček na panenku.
    mladší kočka, tříletá myšilovka, se sice tahat ani mazlit nenechá, ale zato nadšeně sdílí s dětmi jídlo. Občas ony jedí její granule z její mističky a občas ona jí jejich oběd z jejich talíře :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: co jsem se ptala tady na nyxu, tak si to každý chválil, i když je pravda, že si nepamatuju, jestli někdo psal, co ten rok potom.
    Na druhou stranu, i kdyby to zabralo jen jeden rok a další to bylo v "normálu", tak furt lepší, než oba roky nemocné děti, ne?
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    TRISSIE: máme dva kočičáky a z dvojčat už běžně sundavám chlupy a z jejich věcí taktéž. evidentně jim to neva :))
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE:
    KACHNY: A máte na ten Imunoglukan dobré reference? Nám ho teď doporučila dětská, protože kluci jsou pořád nemocní (i přes ten neskutečný chlív, který doma máme). A z okolí (dokonce 4 případy) při užívání jednu sezónu super, druhou sezónu opět jedna nemoc za druhou. Co se nemocí týká, začínám skutečně propadat beznaději, protože od začátku listopadu byly možná 4 ojedinělé dny, kdy nikdo nebyl nemocný. Jsou to sice "obyčejné" nemoci typu viróza, angína, zánět středního ucha, gastritida, zánět průdušek, zápal plic... ale v počtu tří, když dva to většinou mají zároveň, je to fakt na budku. Velmi slušně řečeno!
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    KACHNY: uz vim ono je to limitovane vahou ne vekem. Doporučuje se užívat 1ml na 5 kg tělesné hmotnosti 1x denně ... no asi ho jeste zkusim nasadit treba ta vyrazka zmizi ...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: nevim ale me ho doporucili v Prosinci v Podoli na rizikove poradne tak se asi smi ...

TRISSIE: ha mam argument proc nedat pryc kocoura a poridit dalsi kocku!!!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAROLKA: jestli se budete stěhovat v teplejších měsících, tak si určitě zvyknou... krutý by bylo přemístit je vprostřed zimy...
    a pes je náhodou super! ještě lepší by bylo, kdyby byli dva, nebo k psovi kočka. Fakt, podle jednoho dlouhodobého výzkumu denní kontakt se dvěma různými zvířaty od kočky výš (takže 2 kočky, 2 psi, kočka a pes atd) se snižuje riziko vzniku alergie (oproštěné od dalších rizikových faktorů, jako genetika, kouření rodičů atd) o 25%! To už je docela solidní. U jednoho zvířete nebo menších zvířat je to trochu méně markantní, ale pořád lepší, než u dětí, které vyrůstaly bez zvířat.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: imunoglukan je tuším stejně až od roka, ne?
    Já dávám ten, takže s ničím jiným zkušenost nemám :-(
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: no ja to resim spis kvuli chuti, testovano na sobe ta prevarena proste chutna lip, neprevarena ma hnusnou pachut. Jo a na zemi toho nasbiraji dost nejlepsi zabava je ulovit kocku, vyrvat ji chlupy a ty zrat .. a dneska je terno zrat moje backory tak se jim konecne ta imunita snad vic nastartuje..

mate u nedonosencu nekdo nejakou dobrou zkusenost s podporou imunity?
    mam imuno glukan, ale obavam se ze se mi po nem holky osypaly, asi je tam hodne C ( ja sama se po C osypavam ) a nevim co jinyho by mohly ..
    doktorka nas kvuli nemocnosti uz chce hnat na alergologii coz podle me nic nevyresi, ze budou mit nejakou alergii je dost pravdepodobne, ale v tomhle veku je nesmysl delat testy ( porad se to meni ) a leky se mi do nich trvale uplne cpat nechce tak sem si rikala necim "priridnejsim" tu imunitu podporit
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: já dávala kojeneckou do asi 3 nebo 4m korigovaně, převařenou do půl roku určitě - ale u nás jsou sice nové rozvody, ale zato tvrdá voda.
    mánii převařovat kohoutkovou vodu lezoucím dětem (jako třeba dělá švagrová) jsem nějak nepochopila - na podlaze toho nasbírají daleko víc, než kolik toho tak může téct vodovodem :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam