• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    CANNIBALHAMSTER: ja sem misto polstare spala s jeste jednou perinou, kterou sem si dala jako bych si dala ten polstar, vyslo to nastejno.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    LORAIN: na tu nasi priserku spolehlive funguje tenhle hrnicek a ze si dokaze poradit se spoustou veci a zamku, tohle neotevre ani nevyleje
    Nuk hrnek na učení 2 | Krteček s.r.o.
    http://www.detskezbozi.com/nuk-hrnek-na-uceni-23.html
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: No, hoši si zatím poradili se vším :-( ale uprostřed noci je to naštěstí zatím nenapadlo!
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    AVATAR: od toho jsou prece ty hrnicky co se nerozlejou ani kdyz se ditko snazi :)
    SUCUBIS: tahle taktika u nas skoncila vylitou vodou v postylce :)

u nas to odnaucovani slo nejak prirozene. Parkrat nejaky to mliko zaspaly a tak jsme jim ho zkusili nedat a slo to.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: Nesvítili jsme nikdy. A plína je klidně úplně suchá - už jsou schopní vydržet i celou noc - a pak ji pročůrají najednou :-(
    Ale souhlasím, že to asi chce čas a důslednost. Což je asi největší kámen úrazu, protože manžel chce mít hlavně klid a já někdy taky nemám náladu na to, abych s nimi polovinu noci bojovala. A když to pětkrát dám a jednou ne, je to stejně na nic. :-(
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    LORAIN: muzu jen rict, co pomohlo na nasi zavyslackou priserku ... mliko vyment za caj, v pokoji vubec nerozsvecovat, prebalit kdyz jdete s muzem spat, az si zvyknou, ze to neni mlicko tak prejit na cistou vodu pripadne jim nechat krnicek v postylce a rict jim, ze az to vypijou, dalsi budou mit az rano, trvat na svem a hlavne nerozsvecovat, jen utisit a vysvetlit (netvrdim, ze to bylo lehke, ale naucil se to a to po nas vyzadoval neco k jidlu/piti az 2x/noc)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Tak to nám se u kluků stále ještě noční mlíko odbourat nepodařilo :-( Jsou jim 2 roky a 5 měsíců a pořád se ještě v noci budí a řvou po mlíku. Dokonce už jim ani plíny nestačí, jsou tak nalití, že je pročůrají - uprostřed noci nebo nejpozději ráno :-( Minulý týden na horách, kde jsem neměla dost ložního prádla a pyžam, jsem se rozhodla je začít odnaučovat. Noc co noc je minimálně hodinový (spíš delší) řev, výjimečně usnou, spíš ale ječí, než dostanou alespoň vodu (což problém s mokrem vůbec neřeší) nebo se ani ne za hodinu vzbudí zase a řvou nanovo. No, a pak vstávají hrozně brzo (kolem páté) zatímco když to mlíko dostanou, do takové šesté až půl sedmé to vydrží.
    A už fakt moc nevím, co s tím.
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    CANNIBALHAMSTER: já jsem ho kupovala tady a jsem spokojená. mám ten s kuličkama, koupila jsem si k tomu ještě pytel kuliček na dosypání, bylo mi jasné, že se budou sesedat.jestli ho chceš na spaní, pak si musíš ujasnit, jestli ti nevadí šustění kuliček, mně to třeba nevadí ale vím, že někomu jo.
    Kojící polštáře s EPS | Kojící polštář s eps kuličkami potisk mnoho barev na výběr | kojící polštář, povlečení, kapsář, mantinel,závinka,sedací vak
    http://www.natytex.cz/...re-s-EPS/0/5/813-Kojici-polstar-s-eps-kulickami-potisk-mnoho-barev-na-vyber
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    CANNIBALHAMSTER: ja davala na ni odkaz obrazek, urcite neni urcena na spani aa nicim se nevyspava, je to proste molitanova podkova dlouha od boku k boku
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    SUCUBIS: no a co to asi bylo za podkovu? Ze se porad vracim k tem polstarum...Ale rada bych si uz nejakej koupila, pac jsem slysela, ze se s tim v noci dobre spi. Takze nakou tu podkovu zatim... Ale je jich vude fura druhu a urcite nejsou vsechny stejny. Co doporucujete? Jakou napln? Jak moc nacpany? atd...
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    TK_: já myslim, že ty naše mají to buzení po třech hodinách ještě pozůstatek z nemocnice.Přeci jen když se dva měsíce musí budit po třech hodinách, tak je jasný, že jakmile přijdou domů, nezačnou se řídit podle sebe, ale ještě nějaký čas si ten režim budou držet. Přes den se nám to rozvolňuje, ale v noci je to znát.maruška je jak budík, budí se přesně po třech hodinách + - 10minut
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    JUGI: ha, to si jen myslíš! :D měl bys vidět mého muže krmit dítě v noci z lahvičky, to je podívaná :D ten je v noci úplně nepoužitelnej.Neni schopen udržet oči otevřené déle než 2 sekundy, usíná u toho pouštějíc dítě i lahvičku,takže já si je radši nakojim. Už jsem se naučila po něm v noci nic nechtít, protože jsem se vždycky akorát rozčílila.Taky už s námi nespí-to mně vytáčelo ještě víc, že já musim v noci vstávat a on si tam blaženě chrní a ještě jsem ho musela pořád někam odstraňovat v posteli, abych tam měla místo.Přes den je to otec k nezaplacení, ale v noci je prostě nefunkční.
    Tak uvidíme, třeba si to holky taky ještě natáhnou, přeci jen je jim14 dní (korig) tak na to mají nárok.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: odnaucovala jsem priseru na nocni jidlo ve dvou letech uz jako tehotna, smoulicci spinkaji od 22 do 6ti a v tech 22h je v podstate budime na jidlo :D teda ted asi Stepovi rostou zoubky tak noc byla pekelna
    JUGI
    JUGI --- ---
    TK_: u nás to bylo jen pár měsíců. ptže porodní váha Julie byla jen 1700 Kg, tak měla zezačátku trochu větší hlad než tu druhou dohonila a srovnaly se..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    můžu provokovat? :-)
    naše dubnové (korigovaně -6týdnů) spaly už v červenci od osmi do půl páté, a od září do půl osmé, bez buzení!

Ale nemám na tom absolutně žádnou zásluhu, to byla odměna od vesmíru za staršího, co se nenechal odnaučit od nočního mlíka do 16 měsíců.
    TK_
    TK_ --- ---
    JUGI: Tyjo, jak tohle čtu, tak si říkám, že ty naše jsou úplně pohodový, teď jim jsou skoro 3 měsíce (korigovaně 2) a zvládaj přes noc spát klidně 5 - 6 hodin.
    JUGI
    JUGI --- ---
    KAROLKA: myslel sem to tak, že by ti to ulehčilo péči, neboť lahvičku může dát i cvičená opice/manžel/babička a ty se můžeš vyspat.. Uvidíš sama :)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    JUGI: Mně by to lahvičky rozhodně neulehčily- holky zatím musí mít flašku 2x denně, musim jim do toho dávat bmf a vápník.A už se těším, až se toho zbavíme.Pro mně je mnohem pohodlnější vzít si dítě k sobě do postele, pěkně v klídku v leže ho nakojit,pak se otočit na druhý bok a nakrmit druhé... než hned vstát a běžet připravovat mlíko do flašek...
    JUGI
    JUGI --- ---
    KAROLKA: chápu, každá maminka to má jinak. Popravdě nevyspat se víc jak 3hod v kuse žena nevydržela déle jak 2 měsíce, pak nám vyschla studna s mlékem a nastoupili lahvičky. Od té doby jsme na kojení byli dva, což situaci také značně usnadnilo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam