• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    Aajaj! Pomoc, nikdy jsem nebyla tehotna. Ted jsem v patym mesicic a rozestoupily se mi brisaky, jsem z toho desne vyvalena, je mi to neprijemny a kdyz je zatnu, tak ten vylejzajici prostredek vypada strasidelne. Je to bezny? Aspon u dvojcat? Co s tim? Jde to nejak eliminovat nebo prevenci predchazet?
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    bella happy a tesco zelene, oboji mi prijde bez zapachu a kvalitou stejna uroven :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAROLKA: pampers snad jediný tak děsně smrdí. mně jako plíny vyhovovaly z lidlu a nebo bella happy, a ty podle mě nejsou cítit ani jedny...
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    KAROLKA: Ja teda pouzivam latkovky i na noc, ale kdyz uz davam papirovy, tak babylove nature. Libi se mi na nich i to, ze nejsou takovy igelitovy. Ty navoneny pampers mi taky strasne vadi...
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Před časem (ještě za těhotna)jsem se ptala na vaše zkušenosti s látkovými plenami. Dneska už se můžu podělit s vlastní zkušeností.Úspěšně látkujeme, jen na noc dávám jednorázovky.Začaly jsme s jednorázovkami hned jak to šlo, od 3kil, dřív na ně byly strašně velký.Používám klasické čtverce a svrchní kalhotky Bambino mio a jsem spokojená.2 čtvercovky se jim tam absolutně nevejdou, dávám jednu na novosklad a do toho jednu froté vkládačku.Přebaluji po třech hodinách. Pokud se někdo pokadí tak i častěji, ale vzheldem k tomu, že jedna kadí 2x denně a druhá 2x týdně je to úplně v pohodě. Na noc dávám jednorázovky, koupila jsem někde v akci pampers sleep and play a to je teda pomsta!Nechápu, proč je to tak strašně napuštěné nějakou šílenou chemickou vůní, zvedá se mi z toho kufr při každém přebalování.Ono to fakt někomu voní? Máte tip na nějaké pleny bez zápachu?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GIO: No jo, ale statistiky nejsou na všechno. Taky víme, že plná autosedačka je výrazně bezpečnější, než podsedák. Jestli existuje konkrétní srovnání velká sedačka vepředu vs. dítě na podsedáku mezi sedačkami, to netuším. (a už mlčím, protože stejně nemám dvojčata :-) )
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: Záleží na sedačce - u vajíčka připevníš bázi isofixem a vajíčko už jen nacvakáváš nebo poutáš vajíčko pokaždé pásem z auta. U dvojčat jsem na bázích trvala, protože mě děsila představa, že budu pokaždé pásat někde dvě vajíčka pásem. U menších sedaček připevníš sedačku - na isofix nebo pásem - a dítě fixuješ pásy ze sedačky. A u sedaček pro větší děti už připevníš sedačku isofixem nebo jen položíš na sedadlo a dítě poutáš pásem z auta.
    GIO
    GIO --- ---
    hele desit te muzou neustale nejake predstavy, ale zase jsme u te statistiky, ze to prave misto vepredu je nejnebezpecnejsi v aute, a proto tam dite davat ja osobne nechci co mozna nejdele..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GIO: Na podsedáku uprostřed jsme mezi sedačkama vezli dítě jednou, a celou cestu mě strašila představa, co by s ní ty sedačky udělaly při bočním nárazu...
    GIO
    GIO --- ---
    odpada, pokud mas isofixovy nastavec, ve kterem je sedacka nacvaknuta. ten nastavec je nacvaknuty v isofixu v sedacce auta napevno bez pasu.

v mem pripade stehovani sedacek z jednoho auta do druheho jsme se na to vykaslali a poutame sedacku pasem, tahat se jeste s temi nastavci, tak mi hrabne.)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    dopredu bych nase deti rozhodne nedala, predstava, ze by mi tam hmatal me desi k smrti, prave na konci kvetna bude auto a bud to bude zefira, nebo dacia - tak uplne to na nas nezalezi, kazdopadne to jsou vsechno auta na 3 autosedacky vzadu, jen kez by se dovnitr i vesel neslozeny dvojkocar, ale to bych uz chtela moc :D
    spis premyslim - mate autosedacky s isofixem ? jak to funguje - musi se tam pridelavat za ten bezpecnosti pas stejne nebo tahle rasarna odpada ? se priznam ze jsem nikdy nemela moznost to videt v realu
    GIO
    GIO --- ---
    rozhodne ten podsedak vzadu..dopredu bych dite davala fakt co nejpozdeji...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KACHNY: peskobus s dvojkocarem asi neji vzdycky idealni. Aspon u nas cyklostezky sice hodne fznguji, ale nejsou stoprocentni. A jit s dvojcatovym po silnici si fakt netroufam :-( navic, kdyz skolkove vyzvedavaci rozmezi je dvouhodinove, ani bych nemela jistotu, ze to za ty dve hodiny ob dve vesnice stihnu.
    U nás teda jezdí vlak, kde to taky není bez problémů, ale nějak to prostě zvládnu i sama. Pokud teda není nacpaný k prasknutí, jak tomu bývá ve špičkách.

Jezdíte někdo autem s jedním dítětem vpředu? Jedno z našich dvou aut totiž tři sedačky vzadu nedá a já to druhé, velké, nemám vůbec ráda, takže když vím, že pojedu jen po obci (jeden den v týdnu, kdy vezeme staršího syna ze školky na sportovní aktivitu), tak jezdím. Mám z toho ale velmi špatný pocit a chci to co nejdřív změnit. Další možnost by byl podsedák, který se mezi dvě sedačky narve. Nemůžu se ale rozhodnout, co se mi u pětiletého dítěte zdá bezpečnější :-(
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: tak ja si snazim se vybirat a taky neprijede :o)) jo peskobus to jisti ..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: včera taky nebyl uvedený... a nepřijel. Bohužel, když nejedu až do Prahy, ale na otočku o dvě vesnice, tak si můžu vybrat, jestli mi pojede nízkopodlažní tam, nebo zpátky.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: :o)) bud je uvedeny a nejede nebo neni a jede :OD
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    GIO: Které ovšem ne vždy jsou schopny dodat vůz vhodný pro tři dětské sedačky :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    no, a dneska jsem jela tím samým spojem, akorát že pouze se starším, a přijel nízkopodlažní (nebyl tak ale v jízdním řádu napsaný)... no nenasralo by vás to? včera přijely dvě staré úzké karosy po sobě!
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: vsak ja uz to taky nehodlam vickrat pokouset!
    Pokud nema oznaceni nizkopodlazni tak jedem autem. Sem natolik odhodlana, ze obnovim rizeni, protoze na MHD moc nemam nervy, hlavne na metro, a jeho vytahy kdy s tim pocitas a zjitis az kdyz vytoupi v dane stanici, ze je vytah mimo provoz a pak sama balancuju s tezkym kocarem na jezdicich schodech a bojim se toho ze se zastavi, cukne to a ja sem dole i s kocarem, protoze to neudrzim.. Takze ted chodime prevazne pesky, coz po centru jde,ale nekam dal nic moc.
    GIO
    GIO --- ---
    uf, jesteze existuji servisy s nahradnimi vozidly.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam