• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: no ja sem to chtela napsat, proto sem psala ze holky po nich ok. Jen sem nejak bez sil, sme se vratili po tydnu domu. Predsin zastavena zavazadlama, pracka jede od vecera a ja touzim po uklizecce a snidani ve forme bufetu. Ale dostala sem alespon kafe.

Kam jezdite na dovolenou s dvojkama? Jestli teda jezdite, ja sem po tydnu na Lipnu uplne vyrizena a priste leda do apartmanu s prackou, potoze obleceni na tyden nemame a tak sem porad prala, venku zima a holky nesedi jen se pidaji, ale v kocaru je to zacne po hodine stvat, takze sme byli parkrat v bazenu( vířivka se jim moc libila ), nebo v Hopsariu, cimz moznost aktivit s lezoucima detma koncila. Takze sem byla s holkama pul dne na penzionu kde mely vybeh metr na metr a odpoledne nas kluci po lyzovani vyzvedli a jeli sme plavat hopsat ci tak neco. Uznavam ze v lete budou chodit a bude to lepsi, ale jak to resite vy?

a abych jenom nekecala tak hopsarium a kulicky byly fakt super!

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZARZAROSA, KACHNY: já si nemyslím, že je to jen tou plínou - spíš jde o kombinaci plíny a konkrétního dítěte, že někdy si to sedne a někdy ne. Jsou zas děti, co se opruzují po Pamperskách a po DM/LIDL plenách ne. Takže prostě to chce vyzkoušet a všímat si, jestli zrovna tohle jedno konkrétní dítě je OK nebo ne - stejně jako u střihu plenky.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    ZARZAROSA: hmm tak po dm plinach holky v pohode, ale jinak pouzivame Háppy, protoze jdou objednat po netu, takze objednam jednou za mesic nebo dva a sice mame doma stohy plen, ale nic netaham!
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    KAROLKA: všechny je otevři a ono to trochu vyvětrá... sice přijdeš o "skladnost" ale nebude to tak hrozný...

TRISSIE: přesně! nechtěla jsem si to připustit, ale taky opruzení po DM plínkách :( a přitom nepůsobí tak igelitově...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    CANNIBALHAMSTER: Taky se mi rozestoupily. I když jsem cvičila dle pokynů. A poporodu se to spravilo jen velmi minimálně, takže se odhodlávám k plastice. A moc mi to nejde :-(
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    PASTEL: me se teda nic nespravilo a to sem cvicila :o( halt asi druhe tehotenstvi a dvojky k tomu no
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    kdyby někdo potřeboval, mám jeden nenačatý balík happy bella 1, ale tady asi už nikdo, co
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    a ty bella happy jsme měli nulky a pak jedničky.nulky byly v pohodě, ale ty jedničky holkám vůbec neseděly, mezi nohama měly obří bouli a na zadku krátký, kolikrát se jim svezly do půli zadku, ačkoli byly normálně utažený.Jsou od dvou do pěti kil a holky měly 2500g, tak malý jim být nemohly. Tak dvojky už jsem pak nekupovala a koupila ty smradlavý pampersky :(
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    nic netušíc jsem právě těch oranžovejch koupila několik balíků :( v březnu jedu k rodičům na chalupu a není tam pračka, tak musíme mít jednorázovky
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nejvíc teda ty oranžové. Kupuju normální zelené Active baby a nesmrdí (bohužel, po LIDL i DM plenách se mi děti opruzují).
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    KAROLKA: pleny nejlepší Huggies ale z nějakého důvodu jsou v ČR v distribuci jen do velikosti 3. Bella happy. trochu voní Tim ten tree ale docela přijemne, ten příšerný chemicky smrad fakt jen pampersy.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    CANNIBALHAMSTER: Mne se to zlepšilo AZ spravnym cvičením po porodu. Poradi ti rehabilitační doktorka v porodnici. Jestli s Tim budeš Mít problém tak hlavně cvic to co ti Poradi a ne žádný sklapovacky.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    CANNIBALHAMSTER: mela jsem pri zatnutem brise uplny spicaty A, po porodu to bylo v pohode
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    Aajaj! Pomoc, nikdy jsem nebyla tehotna. Ted jsem v patym mesicic a rozestoupily se mi brisaky, jsem z toho desne vyvalena, je mi to neprijemny a kdyz je zatnu, tak ten vylejzajici prostredek vypada strasidelne. Je to bezny? Aspon u dvojcat? Co s tim? Jde to nejak eliminovat nebo prevenci predchazet?
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    bella happy a tesco zelene, oboji mi prijde bez zapachu a kvalitou stejna uroven :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAROLKA: pampers snad jediný tak děsně smrdí. mně jako plíny vyhovovaly z lidlu a nebo bella happy, a ty podle mě nejsou cítit ani jedny...
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    KAROLKA: Ja teda pouzivam latkovky i na noc, ale kdyz uz davam papirovy, tak babylove nature. Libi se mi na nich i to, ze nejsou takovy igelitovy. Ty navoneny pampers mi taky strasne vadi...
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Před časem (ještě za těhotna)jsem se ptala na vaše zkušenosti s látkovými plenami. Dneska už se můžu podělit s vlastní zkušeností.Úspěšně látkujeme, jen na noc dávám jednorázovky.Začaly jsme s jednorázovkami hned jak to šlo, od 3kil, dřív na ně byly strašně velký.Používám klasické čtverce a svrchní kalhotky Bambino mio a jsem spokojená.2 čtvercovky se jim tam absolutně nevejdou, dávám jednu na novosklad a do toho jednu froté vkládačku.Přebaluji po třech hodinách. Pokud se někdo pokadí tak i častěji, ale vzheldem k tomu, že jedna kadí 2x denně a druhá 2x týdně je to úplně v pohodě. Na noc dávám jednorázovky, koupila jsem někde v akci pampers sleep and play a to je teda pomsta!Nechápu, proč je to tak strašně napuštěné nějakou šílenou chemickou vůní, zvedá se mi z toho kufr při každém přebalování.Ono to fakt někomu voní? Máte tip na nějaké pleny bez zápachu?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GIO: No jo, ale statistiky nejsou na všechno. Taky víme, že plná autosedačka je výrazně bezpečnější, než podsedák. Jestli existuje konkrétní srovnání velká sedačka vepředu vs. dítě na podsedáku mezi sedačkami, to netuším. (a už mlčím, protože stejně nemám dvojčata :-) )
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: Záleží na sedačce - u vajíčka připevníš bázi isofixem a vajíčko už jen nacvakáváš nebo poutáš vajíčko pokaždé pásem z auta. U dvojčat jsem na bázích trvala, protože mě děsila představa, že budu pokaždé pásat někde dvě vajíčka pásem. U menších sedaček připevníš sedačku - na isofix nebo pásem - a dítě fixuješ pásy ze sedačky. A u sedaček pro větší děti už připevníš sedačku isofixem nebo jen položíš na sedadlo a dítě poutáš pásem z auta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam