• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: jestli na to máš trpělivost, zkus to s oběma, třeba Kačka dospěje velmi rychle. Zlom může přijít z čista jasna.
    A jestli se ti do toho nechce, což bych i pochopila, dopřála bych jim individualitu. Ony poberou i to. I když třeba časem. A bylo by škoda Terezku v tom nepodpořit.

U nás zatím na záchod/nočník nechce ani jeden, i když si myslím, že potřeby už vykonávají celkem vědomě, i se vzdalují "kolektivu", mají blok. A Rafael si plínu neustále sundává. Ve dne i ve spaní. A to ji vyžaduje! Takže neustále převlíkám a peru :-(
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: nestresovala bych se, kazda ma proste sve tempo, treba vazne jeste neni pripravena, blizi se leto, tak to pujde :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak, stalo se vám někomu, že jedno z dvojčat bylo zralé na odplenkování a druhé ne?

U holek bylo nutné nasadit "drsnou metodu", tedy sebrat plínky, protože pokud mají plínku, tak si prostě neřeknou. Terka to docela dává s malými nehodami, Kačenka je úplně mimo - netuší, že čůrá. Jenže když Terka plínu nemá, tak ji Kačka taky nechce (když ji má Terka, tak ji chce i Kačka, samozřejmě).
    A já jsem z toho docela běsná...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: pohotovost by měla brát bez ohledu na trvalé bydliště - jinak by to mohlo dopadnout tak, že když si rozseknu hlavu na návštěvě u kamarádů v Ostravě, tak by mě poslali do mého spádového Kladna... což asi ne, že.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KACHNY: nevím, co je tohle za případ, ale když nás s prasklým uchem z ORL pohotovosti na Karláku vyhodili do Motola, v Motole mi na příjmu tvrdili, že nás rozhodně měli povinnost vzít. I když je to vtipné, protože na Karlák to máme přes most pěšky a do Motola půl hodiny MHD. A to jen papírově, protože na adrese trvalého bydliště stejně nebydlíme.
    A úrazy - když bylo klukům tak od jednoho do jednoho a třičtvrtě roku, jezdili jsme taky často. Dokonce jsem byla i v jeden den s oběma - dopoledne s jedním, večer s druhým. A nikdy se doktoři netvářili, že jsme tam zbytečně. A to ani když jsem je tlačila do toho, aby mi řekli, že s něčím takovým jako je velká boule po pádu z gauče a následné koulení očima, je normální a vlastně je obtěžuju. Doktorka prohlásila "být to moje dítě, rozhodně bych přijela!"
    Teď už jezdíme s jinými libůstkami jako je zápal plic, zmiňované prasklé ucho, střevní chřipka a dehydratace apod.
    Jak je to se sanitkou ale bohužel netuším.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    jinak u nas je to posledni dobou porad o zraneni vcetne vyjezdu na pohotovost, je to jenom muj pocit nebo jak sou dve tak sou urazy castejsi, protoze jedno stouchne v necekanou chvili do druheho atd?
    A stalo se Vam nekomu ze ste museli volat sanitu? Vezmou tam i druhe zdrave dite, kdyz neni kdo by ho pohlidal?
    My sme tu meli ve stredu nastesti na navsteve babicku,a le jinak nevim jak bych to udeala. L. strcila do T. ta spadla a rozdekla si hlavu, tak sem ji capla a zmatene bezela na karlak, kde me dost hnusne vyhodili( jo pak sem si uvedomila ze sem mela do Krce nebo Motola, ale doktor byl fakt hnusnej a aniz by se podival co se ji stalo prohlasil ze to na sanitu neni a at si jedem do Krce nebo Motola ze to neni jeho problem ) . Nakonec sem jela taxikem ( nastesti sem nasla kombik a tak se dvojceci kocar vesel ) T. nic neni a bude mit hezkou jizvu akorat ja byla zrala na panaka ktereho nemuzu ... Akorat nevim co bych delala kdyby tam nebyla ta babicka. Urcite bych jelela MHD ale nevim jak s tou sanitou ...
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    Štěpánek má první zoubek, já ho před chvilkou našlááá :D
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: to je presne starsi bracha je buh, kdyz tu neni tak mu busi na dvere a volaji Matejiiiiii .. ten dokaze rozehnat jakekoliv chmury .. ja sem az ta druha ...
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    já ty naše dvojčata zbožňuju, jak oni spolu komunikují ... normálně na sebe natočení si povídají, teď Vojta i vyndal dudlana z pusinky a vysvětloval něco Štěpánovi, jak domluvil, zase zašpuntoval ... v kuse se natáčí tak, aby na sebe viděly, nebo se aspoň mohli kopnout/ ožužlat/ vyškubnout pár vlasů ... a jak pěkně se na sebe usmívají po ránu a na staršího bráchu ? to je pro něj takovej polobůh nebo nevím, na něj září snad víc, než na mě s manželem :D
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: To už vypadá jako záměrné ;-) to jsou holky o level výš!

Tak daleko to u nás ještě není. Vtipné jen je, že když se jich někdo zeptá na jméno, řeknou automaticky jméno toho druhého. Jsou si toho vědomi, tváří se u toho, že se stydí, ale stejně nezklamou. I když se jich na hřišti někdo zeptá, jak se jmenují, představují se navzájem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    holky (2r1m) dneska zlobí!
    Třikrát se prohodily v postýlkách a teď obě tvrdí, že jsou Terezka! :-)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    Nepotrebujete nekdo kocar na zahradu/ balkon za odvoz? nema uplne funkcni kola... ale na uspavani je idealni
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Jedna aktuální od nás :-)

DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    tak já taky přidám kluky
    HANELA
    HANELA --- ---
    SUCUBIS: přes kopírák :-)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    a doplnim jednou fotkou ze vcerejska :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    mala sondas dopredu - nasla by se tu hodna dusicka, co by nam na posledni vikend v kvetnu mohla pujcit dve vajicka na cestu na tu Snezku ? tam prevezmem novy auticko a konecne zjistime, jak je to s tema isofixama, mam tu sice dve vajicka, ale to je tak maximalne na to krmeni a prenaseni do kocarku (staly me necele dve stovky a jsou z roku minus raz dva)
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    tohle jsme měli včera doma, samý dvojčata, kromě toho jednojčete u ohrádky :)) růžovky jsou naše...
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ZEWL23BABA: jeee, dalsi parecek :) at hezky rostou a nezlobi
    ZEWL23BABA
    ZEWL23BABA --- ---
    náš přirůstek do Nyx rodiny dvojčat

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam