• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: ti nějak rostou, poslyš... čim je krmíš? :)
    utahany :)

ZU_22
    ZU_22 --- ---
    TRISSIE: nase Matylda prosim zadne ovoce, obcas ctvrt bananu a dve kolecka hroznu...:) a znam takovych deti vice...ale u Matynky je to tim, ze byla alergicka a tak vlastne na to neni vubec naucena, jak se z toho osypavala plus k tomu ma i tyhle vzpominky osypavani a proste spatnych reakci, stejne tak neji v podstate skoro zadne sladkosti, krom suchych susenek viz treba bebe nebo venecky max, za coz sem ale zase rada :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    kdyby náhodou někdo prodával rostoucí židle, dřevěné, tak aktuálně sháním (2ks)... díky a pardon za spam.
    přpadně tedy ocením i doporučení, které jsou co nejvíce vraždy (=převrácení) vzdorné :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: Držím palce, abyste co nejdříve vypátrali...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: Nasadila jsem ráno v polospánku a "ukolíbala" ho tím, že jsem mu přes něj dala plínu. To ho uklidnilo a všechno klaplo. Hurá! Teď teda ovšem víme, že ani přes močové cesty žádná infekce zřejmě nevede. A pátrá se dál.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: nase priserka melounu taky neprisla na chut
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: tak leda zkusit sáček aplikovat, až usne...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: Druhé.Naše Lenka do letoška ani smykem....Letos se to zlomilo a fandí mu... :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: moje o něj stojí jen někdy
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: u nás ho nejí 2 ze 3 :-( a tenhle nejí ani jahody, maliny, borůvky...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: fakt? to je první dítě, o němž slyším, že nejí meloun! :-(
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Když on jí ze syrovýho ovozelu jen jablka a mrkev :-( Ale v noci a ráno žádá ještě mlíko, tak dostane větší dávku. Jen to ráno nesmím promeškat.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: to je pravda, meloun zavodní a je močopudný
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: doporučuju koupit ještě meloun. Protože po melounu minimálně bude co čůrat! :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BALAENA: Zkumavku mám. A jsem připravená se zasnažit. Ale prostě jsem v tomhle případě už dopředu velmi skeptická. Kéž by zbytečně :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LORAIN: nenechal by se oblbnout falešnou možností volby? koupit v lékárně za tři koruny sterilní zkumavku na moč a dát mu vybrat, jestli načůrá do pytlíku, nebo do týhle zkumavky?
    (plus samozřejmě není čas na hrdinství, takže pokud bude ochoten si jedno z toho vybrat, ale jen uprostřed kuchyně, je kuchyň stejně dobré místo jako koupelna)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Tak ještě k tématu. Teď řeším, že paní doktorka potřebuje zítra moč, aby mohla rozhodnout jaká nasadí antibiotika. Protože horečky, vysoké CRP a nenašla nic. A bojím se, že nebude v mých silách ji doručit. Dostali jsme i sběrný pytlík, ale už při instruktáži, kterou mi sestřička dávala, syn ječel, že tohle teda rozhodně ne. A je to bohužel zrovna ten syn, se kterým jsem doposud v tomhle směru nehnula ani o píď.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: ja bych tomu spis rekla zvyknuti na nocnik, nez odplenkovani, na to nemam ted nervy, to je dlouhodoby plan :o) Rozhodne doma bez pliny jeste nejsou .. i kdyz ta idea je hezka nepopiram..
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: A kdy k tomu kluci dospěli? Ti naši taky moc dobře ví, k čemu je nočník. Ale prostě ho ignorují případně odmítají. A to budou mít koncem září tři a začátkem září mají nastoupit do školky, odkud mi je asi vrátí :-(
    Sice bych je ráda postrčila, ale je evidentní, že jim to ještě vůbec nespíná. A jak píše TRISSIE, mokrý všechno řešit nehodlám. A násilím posazovat na nočník taky ne.
    Starší syn si prostě jednoho dne (ve 2,5 letech) řekl, že už plínu nechce, nedostal ji a zvládnul to. A za čas ji prostě sundal i na noc. A bylo. Bez nehod a přesvědčování.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: jsi masochista, odplenkovávat při stěhování!
    Na to bych teda nervy ani sílu neměla, zkoušeli jsme to nějak po holek druhých narozeninách, ale nešlo to, tak jsem tenhle projekt odložila, až budou starší. Fakt radši přebaluju než suším pochcané koberce.
    Ale obdivuju!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam