• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    TANAIS: neustaly prisun podminkou :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: ti nějak rostou, poslyš... čim je krmíš? :)
    utahany :)

ZU_22
    ZU_22 --- ---
    TRISSIE: nase Matylda prosim zadne ovoce, obcas ctvrt bananu a dve kolecka hroznu...:) a znam takovych deti vice...ale u Matynky je to tim, ze byla alergicka a tak vlastne na to neni vubec naucena, jak se z toho osypavala plus k tomu ma i tyhle vzpominky osypavani a proste spatnych reakci, stejne tak neji v podstate skoro zadne sladkosti, krom suchych susenek viz treba bebe nebo venecky max, za coz sem ale zase rada :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    kdyby náhodou někdo prodával rostoucí židle, dřevěné, tak aktuálně sháním (2ks)... díky a pardon za spam.
    přpadně tedy ocením i doporučení, které jsou co nejvíce vraždy (=převrácení) vzdorné :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: Držím palce, abyste co nejdříve vypátrali...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: Nasadila jsem ráno v polospánku a "ukolíbala" ho tím, že jsem mu přes něj dala plínu. To ho uklidnilo a všechno klaplo. Hurá! Teď teda ovšem víme, že ani přes močové cesty žádná infekce zřejmě nevede. A pátrá se dál.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: nase priserka melounu taky neprisla na chut
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: tak leda zkusit sáček aplikovat, až usne...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: Druhé.Naše Lenka do letoška ani smykem....Letos se to zlomilo a fandí mu... :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: moje o něj stojí jen někdy
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: u nás ho nejí 2 ze 3 :-( a tenhle nejí ani jahody, maliny, borůvky...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: fakt? to je první dítě, o němž slyším, že nejí meloun! :-(
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Když on jí ze syrovýho ovozelu jen jablka a mrkev :-( Ale v noci a ráno žádá ještě mlíko, tak dostane větší dávku. Jen to ráno nesmím promeškat.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: to je pravda, meloun zavodní a je močopudný
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: doporučuju koupit ještě meloun. Protože po melounu minimálně bude co čůrat! :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BALAENA: Zkumavku mám. A jsem připravená se zasnažit. Ale prostě jsem v tomhle případě už dopředu velmi skeptická. Kéž by zbytečně :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LORAIN: nenechal by se oblbnout falešnou možností volby? koupit v lékárně za tři koruny sterilní zkumavku na moč a dát mu vybrat, jestli načůrá do pytlíku, nebo do týhle zkumavky?
    (plus samozřejmě není čas na hrdinství, takže pokud bude ochoten si jedno z toho vybrat, ale jen uprostřed kuchyně, je kuchyň stejně dobré místo jako koupelna)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Tak ještě k tématu. Teď řeším, že paní doktorka potřebuje zítra moč, aby mohla rozhodnout jaká nasadí antibiotika. Protože horečky, vysoké CRP a nenašla nic. A bojím se, že nebude v mých silách ji doručit. Dostali jsme i sběrný pytlík, ale už při instruktáži, kterou mi sestřička dávala, syn ječel, že tohle teda rozhodně ne. A je to bohužel zrovna ten syn, se kterým jsem doposud v tomhle směru nehnula ani o píď.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: ja bych tomu spis rekla zvyknuti na nocnik, nez odplenkovani, na to nemam ted nervy, to je dlouhodoby plan :o) Rozhodne doma bez pliny jeste nejsou .. i kdyz ta idea je hezka nepopiram..
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: A kdy k tomu kluci dospěli? Ti naši taky moc dobře ví, k čemu je nočník. Ale prostě ho ignorují případně odmítají. A to budou mít koncem září tři a začátkem září mají nastoupit do školky, odkud mi je asi vrátí :-(
    Sice bych je ráda postrčila, ale je evidentní, že jim to ještě vůbec nespíná. A jak píše TRISSIE, mokrý všechno řešit nehodlám. A násilím posazovat na nočník taky ne.
    Starší syn si prostě jednoho dne (ve 2,5 letech) řekl, že už plínu nechce, nedostal ji a zvládnul to. A za čas ji prostě sundal i na noc. A bylo. Bez nehod a přesvědčování.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam