• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.


    Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

    odkazy na blogy a stránky na nástěnku

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    ARAON
    ARAON --- ---
    GREGI: Podle rostlinstva, car na silnici a popelnic, hadam Novy Zeland.
    GREGI
    GREGI --- ---


















    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    tak kuci bylo to fajn ale de se zase resit bydleni oki?:)
    SWT
    SWT --- ---
    CLOWN: Hele v poho, to co jsem psal já bylo o tom, že to není můj šálek čaje. Co se týče těch lepenejch kalhot (o tom jsem psal já) tak zase je to o tom, že mi to už přijde moc "low" - opět na můj vkus, prostě řekněme že "sám sobě si stojím za to, abych si koupil kalhoty". Beru to tak, že *z mýho pohledu* nemáš dost sebeúcty. Podotýkám, že to je o osobních hodnotách, neříkám, že já jsem ten správnej a ty ten špatnej, jen máme věci jinak nastavený a ty by jsi se zase ošklíbal nad některýma mejma hodnotama/názorama.
    A ten příspěvek jsem sem psal proto, že jsem chtěl vyjádřit podporu tomu, aby zde zůstala diskuse a obrázky s určitou - dle mých měřítek - civilizační úrovní. Když to posunu trochu do jiný roviny tak v českým klubu o jídle se bude bude řešit vepřový, hovězí, kuře ale pokud tam někdo začne řešit zpracování psů a koček, tak většina z toho nebude mít příjemný pocity, byť principielně závadný maso to není.
    Plus teda mám averzi k lidem, co neuměj česky *A* nestyděj se za to.
    Snad jsem to napsal aspoň trochu pochopitelně.
    HUMR
    HUMR --- ---
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    eco-jobs: Organisation: Sunseed Desert Technology
    http://www.eco-jobs.info/en/organisation/sunseed_desert_technology/

    tady kdyžtak něco pro ty eco, byl jsem tam asi měsít po té co jsme to s kamarády jen tak náhodou našli..... Dá se tam zajet a docela se inspirovat jak to všechno fungeja a tak podobně...

    Sunseed Desert Technology
    http://www.sunseed.org.uk/
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    Jinak se všem omlouvám, že si to berete tak osobně. Asi jsem moc velkej bohém, a i když jsem dost mladej ještě tak jsem si prožil dost, od bydlení na různejch statcích který táta pracně zrekonstruval do krásnejch praktickejch obidlí tak přes kontejnery a protesty na stromech, náklaďáky, až po vilu z vířivkou a šesti autama v garaži. Ale sám jsem si v životě přišel na jednu věc, čím jednoduší bydlení tím i jednoduší život. Měě už prostě serou peníze, vyděl jsem děťi z gambie který neměli nic jiného než chatrč z odpadků, nebo jiná místa. To že jsem zaslal ty obrázky tak jsem chtěl jen naznačit jaké skušnosti mám. Byl jsem se i podívat ve francii na barák čistě z reciklovanejch materialů a uplně nezavislý na vnějších zdrojích, a ten tam dokonce ani neměl kamna, na jihu španělska je celá vesnice kde takhle žijou, dokonce i češi.

    A prosim vás, co vám vadí na tom že si lepim kalhoty gaffou??????
    KYO
    KYO --- ---
    jednou si postavim svuj maly Hobitin, vim to!
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    GREGI: tohle sou super kamna, vypadaj jak ze starýho barelu od piva, taky jsem chtěl takový vyrábět, ale bohužel jsem už nesehnal z nerezu, vše je hliník.
    GREGI
    GREGI --- ---
    Tohle me fakt bavi!!










    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    SWT
    SWT --- ---
    GREGI: Njn, mě teda ty hustoalternativněnezávislý příspěvky Klauna teda taky moc nejedou do noty. Dokud tady byly věci na úrovni jistýho civilizačního standardu tak OK, ale bezďárny (pardon, chtěl jsem vlastně napsat protestanti a nonkonformisti) a rifle stažený stříbrnou páskou - to není můj šálek čaje, na promazávání bych reagoval mírně kladně :))

    GREGI: Tak pokud netrváš na značce tak v zásadě se to dá asi vyrobit relativně jednoduše.
    GREGI
    GREGI --- ---
    SWT: jj cetl sem ted stranky vyrobce http://www.kamna-bullerjan.cz/ a tam pisou ze trubky sou z vetsiny povrchu uvnitr... jen ta cena je docela vysoka!:)
    SWT
    SWT --- ---
    GREGI: Tyhle kamna fungujou bezvadně, nevím, jestli to byly vysloveně konkrétní tyhle, ale ty, co jsem já viděl v chodu měly ty trubky zapuštěný takže byly zevnitř v zásadě přímo ohřívaný plamenem. Nezdá se to, ale tenhle systém horkovzušnýho výměníku funguje nezvykle efektivně.
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam