MAR_TINA:
ad1 - reálně nic z toho řešit nutně nepotřebuju, suchou kadibudku už na pozemku mám, elektřinu tam zavádět neplánuji, hned vedle mám rybník napájený pramenitou vodou, tzn. zdroj pitné vody mám, akorát mytí nádobí v teplé vodě a sebe sama bych musel oželet - minimálně v zimních měsících, kdy bych tam stejně asi moc nepobýval; rostlinný odpad zkompostuji, to co se nerozloší by šlo do obecního kontejneru (za který platím pravidelné poplatky)
ad2 - no ono to má právě ještě další rozměr, na tom pozemku je totiž v katastru zakreslena zemědělská stavba 16m2, která už tam ale víc jak 30 let nestojí a na původním místě je nesmysl ji stavět (současný ráz pozemku se díky melioračním úpravám a výstavbě rybníka před 20-ti lety změnil, nepočítaje průběžnou změnu louky v "divočejší" zahradu), tzn. v reálu bych nepostavil nic, co by tam v minulosti nebylo, jen o takových 30 metrů vedle a trochu si tu "zemědělskou" stavbu vylepšil, abych ji mohl alespoň od jara do podzimu využívat jako základnu pro péči o pozemek, atp.
ad3 - tak například dřevo na pozemku mám už takových 15 let a nikdo mi nikdy nic neřekl (mám tam udírnu i ohniště se sezením), ono je to totiž na konci obce a průběžně to navazuje na vesnici, žádná prasečina v srdci panenské přírody; sousedi mne snad neprásknou (se všema vycházím v dobrém), líbí se jim, co s tím pozemkem dělám...ale zkrášlování rybníka a zahrady je něco jiného než mini stavbička, takže jistotu samozřejmě nemám...
ad4 - jop, toho se právě obávám
Kvůli bodu 4 právě uvažuji o té pojízdné stavbičce sic mi tam esteticky ani prakticky moc nesedí, jen bych se vyhnul možným tahanicím s úřady), veřejná komunikace vede hned vedle, o koupi jiného pozemku kde by chata už byla neuvažuji, protože rozvíjení toho stávajícího se věnuji už téměř 20 let...
Skutečnost je taková, že kdybych na tom pozemku o víkendech nepracoval já a nesnažil se tam budovat něco jako "permakulturní divočejší zahradu", tak to tatík pronajme AGRO Měřín a ty to za dotace 3x do roka posekají svými obřími traktory a rozjezdí do sraček, protože velká část pozemku je po většinu roku permanentně podmáčená. Tohle píšu proto, abych se vyhnul podobným nařčením
77WHITE: , protože se nesnažím tam za každou cenu prosadit nějakou prasárnu, snažím se tam o pravý opak - dostat na pozemek co největší diverzitu rostlin (i vodních) a keřů a hmyz, obojživelníci a ptactvo už přijdou samy, prostě je to pro mě oáza klidu na kraji přírody, akorát už nastal čas, kdy i já tam potřebuju v klidu složit hlavu pod střechou a v chladném období zatopit v kamnech...