• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    PEEP: Díky, to vypadá dobře, ale bohužel já mám už jasně danou vizi a projekt, takže bych to asi těžko rouboval na sny Jugiho. :-)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DARUMA: doporučuju sever Čech, okolí Český Lípy. Obvolat vesnice, určitě najdeš.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    CUKI: Hele, já přesně vím co chci a co mám hledat. ;-) Těch budov tam bude víc. Už hledám půl roku a zatím nic moc. Buď je to daleko od Prahy nebo se na tom nedá stavět a nebo to stojí v CHKO. Ale zase na to nespěchám.
    CUKI
    CUKI --- ---
    čili ne na jednu stavbu ale na víc. Původně jsem pochpil že stačí aby na kraji bylo misto na jednu stavbu a okolí ti stačí jako louka. Nechci tě odrazovat ale komunitní centrum 2h od prahy je daleko. S komunitama mam své zkušenosti a vím jak je vzdálenost od babylonu pro komunitu destruktivní. Zvlášť kdybys tam chtěl dělat nějaký workshopy. Pokud si ale věříš dost na to že budeš naprosto soběstačnej tak ok, jinak je to fakt problém, bohužel. Pro komunitu je důležitý ale měla měla dostatečný příliv živých duší, jinak je to dlouhodobě neudržitelný systém.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    CUKI: Bude to na bydlení a bude se na tom stavět. Bude to jakési komunitní centrum. ;-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    DARUMA: No Šluknov nebo jižní čechy pod šumavou by tvé požadavky splnili třeba i za deset procent tvého odhadu, problém je z dojíždějím. Tam mě překvapila ta velkorisost 2h do Prahy, takže to asi nebude na bydlení, že? A nebo nechceš makat v Praze, protože to by jsi si asi hodně brzy rozmyslel. Ideální je koupit chalupu za pár šupů i s pozemky a tu pak zbourat. Takovech je v nabídkách plno i s těma 3ha
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Cena je mi "jedno". Vím, že takový pozemek může stát dva miliony nebo taky pět.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DARUMA: kolik by měl asi stát a na co ho potřebuješ? Proč do 2h od prahy? To jsou v podstatě celý čechy
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Kdybyste někdo o něčem věděl, tak mi prosím dejte vědět. Díky.
    [ LOOKING FORSHÁNÍM: Koupím (stavební/nestavební) pozemek o minimální velikosti 3 ha ]
    CUKI
    CUKI --- ---
    PEEP: já měl bydlet v takovym tom oddělenym svahu po cestě z autobusu. Od posledních domků přes louku (nebo pole či to to je) cestou nahoru a od slumu to bylo odděleno taky polem (či loukou) Pak ještě na stejné úrovni přes cestu byly luxusní novostavby. Zahradu bez chatky jsem nechtěl na ní nejde stavět, ani o žádném pozemku bez chatky v těch místech nevím. Voda tam tuším ale už byla natažená všude. Dneska by mi možná stačila i ta zahrada. Hledám místo pro referenční stavbu minidomu, ale může být i pojízdný :-) Vždycky jsem chtěl bydlet v maringotce :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    EGGH: Přesně tak to vidím. I když na druhou stranu je fakt, že to jsou i moje peníze z mých daní, jen se několikrát před tím přerozdělili. Navíc v té první vlně, kdy jsem stavěl já se razantně díky tomu zdražili materiály.
    EGGH
    EGGH --- ---
    CUKI: Hlavně mi přijde zvláštní chtít žít nezávisle a jinak ale přitom si na to žádat o dotace.
    PEEP
    PEEP --- ---
    CUKI: jojo super flek, ale nejsme v chatovem "slumu" co jsou smerem na kazin ale mezi trema regulernima barakama, takze prijezd ok. Co se tyce SU praha 16, tak jsme na pozemku v KN zapsanem jako zahrada bez zadne stavby, SU nemel vyhrady proti projektu na pripojeni vody pro ucely zavlazovani zahrady, takze cajk
    CUKI
    CUKI --- ---
    PEEP: Tak to je jediný místo v Praze, tam jsem taky měl bydlet, chatek je tam habaděj, ale většinou nejsou na vlastnim pozemku a nebo nemaj příjezd k pozemku. Zrovna jsem tam minulej tejden po něčem koukal. Ale nic zajímavýho. Okolí ale stojí za to. V tomhle místě asi zapadne cokoli. I když ty vrtulníky nejsou jestli se nemýlím v přímém sousedství, je to odděleno loukou, tady bych se opravdu nebál.
    Jediné co mi zde vadilo, je to že Praha povoluje rozšířit stávající stavbu pouze o 10%
    PEEP
    PEEP --- ---
    ROBOOTEK: nastesti je v okoli dost mikro chatek, par maringotek a jedno duchodcovske sidlo plne chatek a karavanu, tak zapadame do mistniho koloritu, naschvaly si sousedi delaji jenom mezi sebou - jeden chce navezt hlinu vedle baraku, druhy na nej posila uredniky...z cehoz odvozuju, ze urednici si cestou museli vsimnout maringotky i nakladaku a nic neresi (tuk tuk do dreva)
    CUKI: u berounky :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    BALI_:
    njn nelze svépomocí. Já za ten svůj domek dal cca 450k Kč včetně vnitřního vybavení, nábytku a spousty věcí okolo. Jediná firma která mi alespoň část dokázala nacenit za to chtěla asi 1,6 mega a spoustu věcí tam nebylo. Takže když si přičtu dotace které by celou stavbu bez problémů zaplatili, ale odečtu věci co kvůli tomu musím splnit. Nehledě na to že to budou dělat nějací fušeři z razítkem, které taky není jednoduché sehnat, tak se to vůbec nevyplatí. Navíc mám stavbu v chatové osadě, takže se na to dotace nevztahují.
    BALI_
    BALI_ --- ---
    kdyz uz se tu resila ta slama a dotace: http://www.slamak.info/informace/nova-zelena-usporam/
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    PEEP: si to moc nemaluj.. zrovna takovyhle lidi dokazou bejt uplne nejvetsi ihajzlové a potížisti.. prece ze svy luxusni vily nebudou mít vhled na nejaky bezdomovce v marigotce a feťáky!
    CUKI
    CUKI --- ---
    PEEP:
    ty jo jachta a 2 vrtulníky? kde proboha v praze bydlíš? To už je jiná, to už nejsou lidi co maj hypotéku :-)
    Ale takovej obytnej vrtulník na zahradě... hmm :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam