• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    NEXUS6: tak my tu máme tuhle profi komerční mrdku http://www.bu2r.cz/projects/kulturni-jadra-bu2r
    NEXUS6
    NEXUS6 --- ---
    JAKOUBEK: nieco podobne bolo v Bratislave. kaviaren, showroomy, galeria. akurat primatorovi sa to nepacilo, tak to zrusil. malo to trochu punk styl, ale ako projekt na zaciatok to nebolo zle.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: no výhod to asi ne protože ty nový stojej ranec. On ten kontejner je ale jen převozitelnej a stohovatelnej statickej prvek nic víc. To ostatní jsou pouze nevýhody. Proto se do novýho jít nevyplatí.
    Pokud do toho půjde fakt nějak na punk, která se bude vyloženě hlásit že je to low-end stavba, tak z toho IMHO vytěží mnohem více.
    Pokud by šel cenou těchhle funglovek, tak už je asi lepší přemejšlet o něčem jiném, třeba modelu k-cí výrobních hal a skladů. Je to taky skládačka a vyjde to určitě mnohem levněji než přestavba novejch kontejnerů...
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    LESH
    LESH --- ---
    JAKOUBEK: kamarád tam chvíli provozoval kavárnu. když končil, tak mu majitelé nabídli ten objekt k odkupu. už si teda nepamatuju cenu...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SUOTAM: To je vlastně fakt. Děkuju. Pokud na to kývne architekt, bylo by to fajn.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    JAKOUBEK: rek bych,ze to je jedna z hlavnich vyhod.. delaj ty kontaky asi o pul metru sirsi,nez je klasickej lodni kontejner, maj vychytany izolace a podobne.jednou sem s nima neco resil, da se s nima domluvit, ze ti vyrobej zaklad jen s izolaci, sam uz si pak dodelas vybaveni,rozvody,pdlahy atd..nevyjde to pak ani moc draze
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SUOTAM: Ty mi už pár lidí doporučilo. Akorát to dělaj nově. Zajímaly mě přestavby použitých lodních kontejnerů. Nicméně nikdo takový u nás evidentně není. Našel jsem jednu firmu na Moravě http://www.kovar.eu/cz/produkty/prestavby-kontejneru/ tak uvidíme.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    JAKOUBEK: uz to myslim probehlo i tady. Udelaj ti na miru presne to co chces. http://www.koma-modular.cz
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JAKOUBEK: praveze resil, proto muzu jen doporucit se na to vykaslat, resp nechat to zhodnoceni na konkretnim reseni a architektovi :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    LESH: Jo, tam jsme chodívali. Nevíš, je k tomu prodeji někde nějaké info?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    77WHITE: No ja to nechtel resit technicky. Jen jsem chtel vedet, jestli to nekdo technicky uz neresil (resp. jestli nekdo nekoho takoveho nezna) :) Cekam, az se nam vrati studio manazer z hor. V lednu do toho trochu vic slapnem. Diky.
    LESH
    LESH --- ---
    tohle je snad pořád na prodej...
    ALLION
    http://www.allion.cz/#/caf-info-lysl-nad-labem/
    LESH
    LESH --- ---
    tohle je snad pořád na prodej...
    ALLION
    http://www.allion.cz/#/caf-info-lysl-nad-labem/
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JAKOUBEK: Dej dohromady skutecnej business plan, realistickej rozpocet, vyser se na nyx a jdi za architektama;) poradna rada z praxe- bez business planu nedelej vubec nic. Navrh, zpusoby technickyho reseni nebo realizaci uz nech na odbornikovi, ty jen musis vedet napln a co ses schopnej za to dat. A musis si bejt hodne jistej s tim co chces postavit:) technicky reseni se najde vzdy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JAKOUBEK: Obávám se že ty oprázky těch věstaveb do kontejnerů, nejsou z našeho klimatického pásma. Aby to bylo alespoň trochu udržitelné musel bys to zevnitř zateplit PU vytápět to nějakou rozumnou klimoškou, ale i tak to bude na hraně. Kdyby byly rozumě poskládaný tak z venku by se to zaizolovalo mnohem rozuměji s mnohem lepší energetickou bilancí.
    Jinak si myslím že pokud to máš na 20 let a majitel s tím bude souhlasit. Mohl by jsi fakt postavit něco ze dřeva co tě vyjde na mnohem menší peníze. Tak Aby to případně šlo po 20ti letech rozložit a rozumě recyklovat, což si myslím že bych uměl vyřešit elegantně. Naopak by to mohl bejt takovej zajímavej koncept dočasné stavby s co nejmenší uhlíkovou stopou. Designově to může bejt ve stylu "punk like" Případně ty kontejnery s dřevem rozumě kombinovat.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TOMBRIDER: Zděná budova se 4 záchody (ty už tam jsou). Do kontejnerů sociálky cpát nechci. Holt si budou muset doběhnout 20m přes dvůr :/
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    JAKOUBEK: a hlavně, co s hovnama?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MAR_TINA: CUKI: Teď jsem o tom ještě trochu přemýšlel a vlastně by se mi líbily 2-4 kontejnery jako takové showroomy k pronajmutí pro mladé designery (móda, šperk, doplňky - 4x23 m2) = izolovat (z nepohledové strany možná i z venku), prosklít jednu stěnu, nainstalovat vstupní dveře, osvětlení a pár zásuvek, topení pak dotáhnout z kamenné budovy izolovaným potrubním systémem. 1 kontejner podobně zařízený bych rád jako malou zasedačku (nebo pracovnu).

V jednom kontejneru bych pak rád mikrokavárničku s výdejem ven, aby se před ní v létě dalo sedět a mohli zaskočit i kolemjdoucí. Zděná budova (cca 300 m2) by měla sloužit jako místo pro fotoateliér a grafické studio. Pokud se zadaří, dalo by se vyčlenit pár míst na coworking. Showroomy a kavárnička by mohly/měly poskytnout propojení s vnějším světem (přinést něco málo i svému okolí).

Vlastně by mi nevadilo, kdyby to byl z venku trochu punk. Myslím, že dost lidem by to právě mohlo připadat cool. Nicméně bych potřeboval, aby to bylo technicky dotažené, na což by se právě hodil někdo s předchozími zkušenostmi (čehož se týkal ten můj původní dotaz).

Toliko snění naivního idealisty :) Ale v lednu mám rande s kamarádkou, která by to snad měla umět našroubovat na nějaký udržitelný obchodní model :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam