CUKI: Tak vlak je obvykle okolo 2 km daleko, což je pro mě jako když plivne, navíc se dá použít i starý kolo a zaparkovat ho u nádraží. Navíc často jezdím vlakem na vandry na Brdy a Křivoklátsko. MHD je pro mě dobrá, mám ji zdarma a interval ujde.
Ono jde o to, že ideál by samozřejmě byl luxusní příjezdová cesta, možnost zajet až na metr k chatě náklaďákem, všechny sítě na pozemku, celoroční voda na pozemku, zateplenej barák ... atd. Jenže bohužel nežiju v ideálním světě a jsem limitovanej penězma, víc než něco lehce přes mega si dovolit nemůžu.
Ale zase jsem docela nenáročnej - jak tady byla zmínka o Draháni tak tam mají opravdu docela polní podmínky. Sám jsem bydlel v kolonii bez elektriky a jen s užitkovou vodou, pitná ze studánky. Takže teď zvyšuju požadavky :) Elektrika už bude pěknej luxus na kterým ale trvám, ale vzhledem k omezenýmu rozpočtu budu muset z některých dalších požadavků slevit. Ale bourat nechci, pro mě je ideál menší pozemek a chata co nebude vyslovená ruina a bude možný jí postupně dát trochu dohromady. Čím míň úprav tím líp pro mě.
Zvažuju i jiný lokality, ale jsem bohužel docela závislej na Praze.
Každopádně díky za postřehy, budu muset ty stavební zákony detailnějc prostudovat.