MAR_TINA: jo souhlas, ale to potrvá věky, navíc já měl zkolaudovanou jímku u předchozí stavby a tu jsem neměnil, takže nikdo nic nechtěl.
Zatím to kompostuju ale bez 2 kompostů by to nešlo. Chce to jeden používat a na druhej zadělávat. První rok v tom pěstuji ty dýně a pod a v druhém roce to půjde do zahrádky. Myslím že takto to je v celku v pohodě. Nepřipadá mi že bych něco znečišťoval i když vím, že to podle úřadů není košér. Na druhou stranu z toho mám lepší pocit než ty malé domácí ČOVky u kterej člověk pořád řeší porodní bolesti. Při našem nerovnoměrném využívaní by to stejně nefungovalo. Když odjedeš na 2-3 měsíce pryč, tak pak musíš jet zase odznova...
LINKOS: Ty po... trubky by vyřešit šly pořádným průměrem, ale jak vyřešíš tepelnou a parotěsnou izolaci? To je pro mě největší oříšek (kokosák)
Jinak bych taky raději neseparoval, moc výhod to nemá a nevýhod dost. Na druhou stranu razantně zmenšíš potřebný objem nádoby.
Na chalupě mám třeba klasickou domovní popelnici na kolečkách a není to nic hrozného. Ten objem 50l bych plnil tak na 30-35l. Chce to i když je víko nějakou rezervu :-)