CUKI: podle mě je 200k pro mladého hipíka skoro nedosažitelné. a pokud pracuju, tak asi nestíhám stavět barák. to vím z vlastní zkušenosti - já ho teda nestavím, jenom se postupně snažím dostat zděnou řadovku (obytná plocha asi 100m2, byla hned k bydlení a za kterou sme i s 1000m zahradou dali necelý milion) do NE standardu, abych se neco naučil a mohl to pak aspon trochu slušně prodat ;) neni to ani tak o penězích, ale času to sežere fůru. spekulace stranou, potřebovali sme rychle bydlet ve svém, protože u rodičů ani v nájmu no go. dnes po zkušenostech bych už volil jinak, protože je v tom fakt fůra utopeného času a pokud bych stavěl slamák, jakože asi ne, tak bych šel spíš cestou
https://www.youtube.com/watch?v=jGXI151uqfU . nicméně i když bych volil jinak, tak ty prachy bych nikdy nenašetřil, nebo po dobu, kdy bych je střádal, bych musel najet na životní styl, kerý by mně nevyhovoval, atd. z těch půjček se imho kolikrát dělá zbytečný strašák, prachy máš hned a můžeš to zaplatit, kdy chceš. co se týká nákladů, tak ty máme relativně vysoké hlavně kvůli prehistorickému kotli na plyn, starým oknům a izolaci na půl cesty. já vím, že to zní blbě, ale já to třeba beru jako investici, kerá se vrátí, a dočasné řešení, protože bydlet rok dva nekde na stavbě v unimobunce s novorozencem nepřicházelo do úvahy.