ANDY_WARHOL: Ta voda není nesmysl, jedná se o velké množství vody. Pro mě to byl jeden z důležitých bodů mého domu který jsem stavěl pro sebe. A používám to ve všech mých stavbách. A to jsem zdaleka nikdy nebydlel v takové hrůze (z tohoto pohledu) jako je v tomhle projektu.
A zkušenosti obyvatel domu? Málo kdo ti na rovinu řekne jak to doopravdy je. a taky to často nemají s čím srovnávat. Jednooký mezi slepými je králem...
Před lety jsem měl nabídku psát do časopisu o dřevostavbách. Řekl jsem si super práce po dobu, kdy jsem na cestách (cca 3 měsíce v roce). ale když jsem si přečetl několik čísel, zjistil jsem, že to dělat nechci. To co jsem zprvu viděl jako přínosný pohled na to čím se zabývám. Že bych to zase viděl z jiné perspektivy. Ale pak jsem záhy uviděl, že nikdo z těch lidí co popisují bydlení ve svých domech nemluví pravdu. Málokdo si přizná že udělal chybu, že to není dle jeho představ, když to tolik stálo. A někteří jsou často vázáni i nedořešenými spory s dodavateli.
Jinak já jsem původně taky programátor, tedy spíše správce sítí. Al e jednoho pěkného dne jsem chtěl domek pro sebe a nenašel jsem nikoho kdo by to byl schopen za mě vyřešit. takže nakonec jsem udělal nejen projekt ale postavil i celý dům. A už jsem se zpátky k IT nevrátil a stavím dál pro jiné. :-D
Ale zapomeň na to že "koupíš" katalogový dům a tím to pro tebe hasne. Ať s architektem či bez něj tě to bude stát mnoho času.
Domek na patkách může být stejně vysoko jako ten na desce. To že se to dělá vejš je proto, že to má své výhody, jenže u desky by to přišlo mnohem dráž, proto se to nedělá.
Tak pokud zaplatíš za zkušeného architekta, co s tebou bude po celou dobu stavby a bude za to ručit, tak řekněme 300k. Bude svou prací schopen ušetřit z té uváděné ceny daleko víc v lepším provedení. To není špatné ne?