• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    EL_KO
    EL_KO --- ---
    KOOTCHA: jj, čerpadlo (ale jen cca 5W) a tepelné ztráty v okruhu, když se zrovna netopí, jsou takový větší mínus. každopádně čerpadlo je dobrý dát na časovač, aby zbytečně neběželo nonstop.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Taky mame cirkulaci teple vody, ale vypli jsme to. Radsi si chvili pockame na teplou nez aby to behalo. Navic to cerpadlo se porad rozbijelo.

BTW kdyz jsme u te vody, taky jsem resila jestli setrime - kolik litru na splachnuti atd. Pak jsem zjistila, ze rodicove zalevaji zahradku a na jedno zaliti tam zahuci necelych 1000 l :( Prumerna spotreba na osobu u nas v domacnosti 160 l.
    EL_KO
    EL_KO --- ---
    CUKI: tohle schémátko znázorňuje jen oběh teplé-červená a zpátečky okruhu teplé-zelená. studená není vůbec zakreslena
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    CUKI: v podstatě jo. Mám na tý "páteři" 3 trubky ve kterejch se točí teplá dokola. Ale vim o tom prd. Jen mi to vysvětloval vodák, se kterym jsem to dělal podle projektu, ve kterym jsem ani nevěděl, že to mám :))

Třeba to někdo vysvětlí líp.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: A to tam máš všude natažený 3 trubky? Jsem asi natvrdlej, ale přes co se ta voda voda vrací?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    EL_KO: Jen je pak otázka, jestli vyjde levnějc vytočit zbytečně studenou vodu, nebo nechat běžět nonstop čerpadýlko na cirkulaci :) Já si jí nechal udělat, ale asi to nezapojim.
    CUKI
    CUKI --- ---
    EL_KO: Asi tomu nerozumím, ale jde je tam zajištěn oběh?
    EL_KO
    EL_KO --- ---
    věcná:) problém se vzdáleností od boileru se dá řešit taky cirkulací. Netvrdím, že ideální, ale způsob to je .)

(ilustrační schémátko pro představu, způsobů je vícero)
    GREGI
    GREGI --- ---
    hele klid jo. uz ted je to ot prectete si nazev diskuze.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROME: a blbecek crome, nechces si najit nekoho jinyho, po kom se budes vozit ?
    CROME
    CROME --- ---
    Co to kurva je milion + verejne korespondence s psychopatem?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: hele to se pak nedivim, ze resis kazdou kapku
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Ani ne 10km od Prahy, jen je to jižní svah :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak tam u nas je vodovod zhruba 3 km, kdyby se situace dostala takto daleko, verim ze proste spolu s ostatnimi obyvateli teto casti zatlacime na zastupitelstvo aby to dodelalo (je to naplanovane)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: proboha kde to zijes ?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: 42m ale jsou tu i 80m vrty na suchu. Tady usychají i stromy v lese. Jasný můžu udělat hlubší, ale ani tak nebudu brát vodu ostatním, jen proto že nějakej exot z Canaby neumí navrhnout lépe rozvody vody.

ANDY_WARHOL: Jinak veškerou vodu dál používám ani kapka nepřijde nazmar, ale prostě není. Tady se nám poslední rok vyhýbá i ta trocha deště co je jinde po republice. A už několikrát za sebou tu bylo 40+°C ve stínu!!!
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: a kdyz bys to co spotrebujes vycistil, tak ti to na zalevani nestaci ? my budeme vsechno zachytavat do tanku a z toho pak zalevat, nic neprijde na zmar.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: a jak hlubokej mas vrt ? ja sem koukal na hydrologicky plany okoli. kousek od pozemku prameni potok a celkove by to tam melo byt ok. takze se toho zas tolik nebojim
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Zahrada mi celá uschla, jsem rád že mám alespoň nezbytné minimum pro naší spotřebu. Většina domů v okolí už nemá vodu dávno. Mě zachránil jen odlišný způsob čerpání, který používám...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: gratuluju, i dum bude nadherny ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam