• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    PHRASE: je to tam super, byl jsem tam už 3x, ale je to chata. Na bydlení to rozhodně není.
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    palec nahoru za pozvedání kultury českého chatkového ubytování aneb "resort" pro rybáře

Ubytování | Dobčické rybníčky
    http://www.dobcickerybnicky.cz/ubytovani

CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: A proč si to prostě nenecháš překreslit tak aby jsi měl tu vodu pokud možno u sebe. Zas tak složitý to není a prohození některých místností by dávalo smysl i jinak.
    Ale tenhle dům mi silně evokuje screensaver z woknousů: www.youtube.com/watch?v=MKqrLGFoK9E
    nikoli návrh domu o kterém někdo při projekci přemýšlel.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Cirkulaci bych nedělala.
    Aleu nás je vzdálenost kuchyňského kohoutku od kotle s ohřevem vody včetně zásobníku teplé je 2,5 m svisle + 2 m vodorovně a chvíli trvá, než teče.
    V koupelně je bojler od sprchy 0,8 m a od umyvadla 2 rozdíl tam je.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    cirkulaci neplanujem. ten dum je malej, ta vzdalenost nebude az takova.
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    EL_KO: mam taky cirkulaci s casovacem, zapne se v 6 nez vstanem, v 15 nez prijdem domu a v zime jeste v 12 v noci a v pul treti, ale to vypinam.
    EL_KO
    EL_KO --- ---
    KOOTCHA: jj, čerpadlo (ale jen cca 5W) a tepelné ztráty v okruhu, když se zrovna netopí, jsou takový větší mínus. každopádně čerpadlo je dobrý dát na časovač, aby zbytečně neběželo nonstop.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Taky mame cirkulaci teple vody, ale vypli jsme to. Radsi si chvili pockame na teplou nez aby to behalo. Navic to cerpadlo se porad rozbijelo.

BTW kdyz jsme u te vody, taky jsem resila jestli setrime - kolik litru na splachnuti atd. Pak jsem zjistila, ze rodicove zalevaji zahradku a na jedno zaliti tam zahuci necelych 1000 l :( Prumerna spotreba na osobu u nas v domacnosti 160 l.
    EL_KO
    EL_KO --- ---
    CUKI: tohle schémátko znázorňuje jen oběh teplé-červená a zpátečky okruhu teplé-zelená. studená není vůbec zakreslena
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    CUKI: v podstatě jo. Mám na tý "páteři" 3 trubky ve kterejch se točí teplá dokola. Ale vim o tom prd. Jen mi to vysvětloval vodák, se kterym jsem to dělal podle projektu, ve kterym jsem ani nevěděl, že to mám :))

Třeba to někdo vysvětlí líp.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: A to tam máš všude natažený 3 trubky? Jsem asi natvrdlej, ale přes co se ta voda voda vrací?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    EL_KO: Jen je pak otázka, jestli vyjde levnějc vytočit zbytečně studenou vodu, nebo nechat běžět nonstop čerpadýlko na cirkulaci :) Já si jí nechal udělat, ale asi to nezapojim.
    CUKI
    CUKI --- ---
    EL_KO: Asi tomu nerozumím, ale jde je tam zajištěn oběh?
    EL_KO
    EL_KO --- ---
    věcná:) problém se vzdáleností od boileru se dá řešit taky cirkulací. Netvrdím, že ideální, ale způsob to je .)

(ilustrační schémátko pro představu, způsobů je vícero)
    GREGI
    GREGI --- ---
    hele klid jo. uz ted je to ot prectete si nazev diskuze.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROME: a blbecek crome, nechces si najit nekoho jinyho, po kom se budes vozit ?
    CROME
    CROME --- ---
    Co to kurva je milion + verejne korespondence s psychopatem?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: hele to se pak nedivim, ze resis kazdou kapku
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Ani ne 10km od Prahy, jen je to jižní svah :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak tam u nas je vodovod zhruba 3 km, kdyby se situace dostala takto daleko, verim ze proste spolu s ostatnimi obyvateli teto casti zatlacime na zastupitelstvo aby to dodelalo (je to naplanovane)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam