CUKI: Kdyby si se mě snažil navést na nějaké řešení tak jsme neskončili tam kde jsme skončili.
Po téhle diskuzi sem naložila synka do auta a jeli jsme ze Zadní Třebáně přes vesnice, přes Hostomice, Jince k Brdům na výlet na Tok.
Po cestě jsme hráli místo té klasické hry žluté, červené, bíle auto mám bod, valbová, polovalbová, pultová :))) popravdě jsem ani nepočítala s tím kolik těch polovalbových střech vůbec je a žádné prastaré roubenky to nejsou. Taky se nabízí otázka proč všechny ty hnusné nové bungalovy jak píšeš tu valbovou střechu mají, možná kromě jiných stavebních výhod (nevím nejsem majitel stavební firmy) může být jedním z důvodů právě zakotvení této svaté trojice v územním plánu.
Dobrý na tomhle se prostě neshodneme a nemá cenu se na tom zasekávat, už to neřešme, nechme si každý svého žolíka :))
Osobně jsem začala tím, v Zadní Třebani, že jsem jí prolezla kde to šlo a našla pouze dvě střechy vymykající se, dvě rovné střechy, které jako argument byly vyvráceny s tím, že právě pro tyhle omyly je to teď tak přísně hlídané.
V mém okolí tento regulativ dodržují všechny chaty (střechu mají sedlovou a kupodivu jsou tu i valbové, zrovna přímo soused)
Sklon se zde v naší části nijak neřeší.
Takže právě po srovnání s okolní zástavbou by mi nejradši paní úřednice tento regulativ vytetovala na čelo.
Prosadit něco na zastupitelstvu je trochu jiná písnička, tady je v zastupitelstvu tvrdé jádro a už tu dostali přes prsty jiné náplavy za jiné návrhy.
Úplně si nemyslím, že v zastupitelstvu někoho zajímá nějaká pultová střecha, nějaký holky, z jedné z těch nešťastných osad o které se musí starat aniž by to pro ně mělo nějaký smysl.
Můj automechanik, kde jsem se po cestě zastavila, přišel s návrhem vytáhnout střešní krytinu (plech) i na čelní (vyšší stěnu), čímž by se ze střechy mohla stát sedlová (neboť se tu neřeší ani ten sklon) taková vochcávka co se dříve dělala i kvůli patrům v domě, kdy se využila Mansardová střecha a zakázané patro se stalo střechou a krytina byla i na obvodových zdech.