• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    CUKI
    CUKI --- ---
    R6ANDREW: To se nedá takto od boku říct. Ale pokud je tam toho sena dost a nebude problém v prostupech a jedná se o provětrávanou střechu-podkoví, tak ta bejt "igelit" nemusí. Větší problém s vlhkostí v podstřeší bývá právě v těch prostupech a hlavně ve špatně udělané krytině. Dobře udělanou parotěskou ale nic nezkazíš. Jen bacha na krajích kde toho sena nebude moc a budou tam TM je potřeba udělat rozumný přesah parotěsu do stěn.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    No nic, jsem tup.Parka být musí. Spíš přemýšlím, když bude mezi tramama,vlhkost si najde cestu dřevem.Krz tram pak bude unikat. Neohrozí vatu? Když udělám "vanu", to by mělo pomoci. Nemůže se stát, že pak ten starý stropní trám bude trpět? Jakože všechna vlhkost si najde cestu do něj? Dům je zatím vlhčí, vysušujem a větráme, ale jsme na 60-70%. Není tam digestoř, taky občas dýcháme..nechci se s něčím jebat dva tydny a pak zjistit, že to bylo špatně. O financích nemluvě.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    Hoj. Prosímvás, chci zateplit strop ve starém domě. Klasicky je tam nyní zevnitř: omítka-rákos-prkenné podbití-stropní trám(vzduch)-kulatiny-hlína-půdovky-seno. Pod termokamerou to svítí jako vánoční stromeček. Udělal jsem uprostřed sondu, tou by šlo na prkenné podbití mezi stropní trámy místo vzduchu nastrkat vatu. Nevím ale, zda mám dát i parozábranu? Barák je všeobecně vlhčí, takže asi raději jo? Nebude zbytečná, když jí stejně nejsem schopen dát pod ty trámy?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LITROP: kopodivu sem viděl inzeráty na sbazaru. I nějaký prodejce který s tím kseftujou.
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    Dle posledního infa metrans má, ale nechá si dost zaplatit.
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    LITROP: zkus zavolat do Metrans.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LITROP: Je několik "překladišť" po ČR u Prahy je v Horních Měcholupech, ceny jsou dost podobné. Pokud je koupíš jinde, budeš je mít sice možná o něco levnější, ale pak to dáš za dopravu a složení, zvlášť v případě pokud chceš 2-3. Ceny jsou teď ale dost vysoké protože jich je momentálně na trhu nedostatek.
    LITROP
    LITROP --- ---
    Zdravim a zeptal bych se kde se da sehnat nějak šikovne lodní kontejner mozna 2…3? Dík
    GREGI
    GREGI --- ---
    Kdyby nekdo shanel stavebni pozemek u Prahy:)
    [Pozemek Hradistko-Kersko 519m2]
    POWEROFSTYLE
    POWEROFSTYLE --- ---
    Zdravím! Prosím pěkně, mam dotaz. Rozhodl jsem se na svém pozemku (les) postavit včelín, ve kterém bych i rád (přes léto) bydlel. Tak jsem volal na místní úřad, kde mi bylo sděleno, že potřebuji PROJEKTANTA. Je tu někdo takový, kdo by mi s tím pomohl? Případně znáte nějakou fintu, jak toto obejít? Komplikace je, ta že se jedná o přírodní park (Petrovicko u Sedlčan). Děkuji
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    takhle narezat prkna neni problem na pasove pile. Kombinaci citlivyho pojezdu a vysky rezu Rozlame se u toho dost pasu.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CUKI: ekvivalent prespani v seniku na vandru? proste bouda v lese, kam se na noc schovas pred destem a rano zase vypadnes
    tl;dr - Bothy https://en.wikipedia.org/wiki/Bothy
    CUKI
    CUKI --- ---
    ERRTU: A je to vůbec bydlení? Jsem hodně skromnej v požadavcích, ale v té kůlně je jen nefunkční krb, a dřez s vodou (ta není do objektu ani přivedena). Nic víc.
    Přemýšlím jaké to má využití? Hodinový hotel? :-)
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    je to male, je to bydleni. za me cajk.
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: No a s tím oblým řezáním si se někde setkal? To mi přijde jako celkem extra feature.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    OMNIHASH: jakejkoliv 3d tisk je v soucasnosti ve stavitelstvi jen gimmick. I kdyz ho pouziji v tropickych rozvojovych zemich, kde neni potreba izolace, tak to neni ani uspora casu, ani usetreni lidsky sily, takze to ze ho pouzili na te boude je jen naoko. Drevo se ale automatizovat da, ostatne i dneska se uz nekde castecna automatizace na minimalizaci prorezu pouziva.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    77WHITE: já chápu, že je to jenom tech demonstrace, ale přijde mi to jako strašlivá kravina. Ve chvíli, kdy máš na to stavět pomocí 3d tiskárny, všesměrový řezačky a prostorově skenuješ každý prkno tak už náklady na standardní řezivo asi neřešíš. Levnější to nebude, ekologický taky moc ne, výsledný provedení vypadá jak kůlna na dřevo... fakt si nedokážu představit cíílovku tohodle projektu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: 3d tisk jsou samo jen ty základy. O dřevě jsem nepsal. Tam mě jen zajímá jen jak se to řeže. Jsou to fakt tenký pláty.

Ten 3d tisk je za mě právě dosti nevyužitej a zbytečnej. Teď nevím jestli na Dezeenu nebo někde jinde, jsem četl rozhovor i s tou stavební partou. Byli tam fotky ze stavby. A celé mi to z toho přišlo dosti nedomyšlené.
    3D tisk by se lépe prezentoval na něčem, kde je vidět jeho výhoda a ne jeho složitost. Dost mě to zaujalo jak jsou schopný vychvalovat nějakou technologii a psát o udržitelnosti a přitom je to v reálu opak.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: vsechno je v te prezentaci. Je to vyuziti normalne nevyuzitelnych zakrivenych kusu dreva vcetne koncu, co sou bezne vyhozene. Zadny 3d tisk, je to 3d sken propojenej s presnym narezem dreva, u kteryho pak znas presnou geometrii, kterou nasledne dal pouzivas. Jasne, forma toho domu je jen pro efekt, resp demonstraci technologie a lehky pohoneni na archi strankach, ale v principu je to zajimava cesta smerujici k vyuziti co nejvetsiho mnozstvi materialu…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam