• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zmhWDMATK5-4-hEClgQhp17xDgPtnubjYIFL-yrMyBo/edit#gid=1666225237



    Spartan Race a další terénní překážkové běhy: Predator Race, Army race, Gladiator race, Spartakus race, Bahňák, Tough Mudder atd.

    Absolventi:
    Vechec Sprint 2012: PODFUCK
    Monínec Sprint 2013 (7,2 km): KABIS (1:41), TAURUS (1:29), IMOLOL (1:30), MAD_ (1:31), SARKUF (1:23), SPECS (1:18), VAMPYRCIK (2:12), LORD_WANG (2:12), BUTTERFLY (1:40)
    Monínec Super 2013 (12 km): MHO (1:47), JAKKILLER (1:48), SIRSPOOK (2:12)
    Bořetice Sprint 2013 (7,5 km): LIBUSHKA (1:06), TAURUS (1:06), SPECS (1:04), SIRSPOOK (1:01)
    Vechec Beast 2013: SIRSPOOK (3:32)
    Liberec Sprint 2014: TAURUS (1:41), PIP (1:11), BUTTERFLY (1:31), KUHL (0:57), UGLUGF (0:58)
    Klínovec Super 2014: TAURUS (3:32)
    Valča Super 2014: BUTTERFLY (3:21)

    nejobsáhlejší mapa veřejných i neveřejných míst k tréninku
    http://goo.gl/maps/VGW8V - veřejná mapa míst k tréninku
    Workout Playgrounds - mapa míst k tréninku v přírodě

    Poměrně nové sportovní odvětví, které v posledních letech zaznamenává prudký nárůst oblíbenosti. Od klasických extrémních běžeckých závodů se liší hlavně sadou fyzicky náročných překážek, které je po cestě třeba překonat (přelézání zdí, ručkování, šplhání, plazení bahnem pod ostnatým drátem, přeskok ohně).

    http://www.spartanrace.com/
    http://www.spartan-race.cz/
    http://www.bahnak.eu/
    http://www.toughmudder.com

    Překážky, příprava, trénink.

    14. 01. 2017 - Spartan Winter Sprint Dolní Morava - CZ
    11. 02. 2017 - Gladiator Winter Race Josefov - CZ
    18. 02. 2017 - Spartan Winter Sprint Svit - SK
    rozbalit záhlaví
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Buzerace od holek byla zcela v pořádku? Ne, to si nemyslím. Společné angličáky je pravidlo, které nám bylo sděleno na předchozím závodu i na tomto, opakovaně, od jiných dobrovolníků na trati, dokonce hned na předchozí překážce jsme k němu byli vybízeni. Když nám pak najednou jiná dobrovolnice začne ze stejné pozice nepříjemně "vysvětlovat", že to tak není, pochop, že to je matoucí. Je to chyba buď organizace, nebo těch jiných dobrovolníků, a nikoli účastníků. Mně je to prakticky jedno, přišlo mi to jako celkem praktický využití běhu v týmu, jestli je to nesmysl, tak fajn -- ať nám to ale netvrděj dobrovolníci. To si vyřešte mezi sebou :-)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Jo, to je možné, byl jsem tam já a 3 holky. Vetšina co se trefila měla velkou radost, taky jsem je hodně povzbuzoval, chválil, plácal - kolikrát i poděkovali :-)

    Buzerace od holek byla zcela v pořádku, společné angličáky je hovadina, která tam samovolně neplánovaně vznikla a bylo to naposledy, co to někdo toleroval. Snad je to Spartan a ne bačkory. Jestli jsi to ty, co mu řekli, že si v rámci týmovosti má zaskákat naprázdno a pak se mu nechtělo, pak si tě pamatuju :-)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    TAURUS: Jaky jidlem?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PODFUCK: zajímavý... možná to tak bude. Na Beast bych si vzal batoh s jídlem a pitím a z kopce neběžel jak blázen, aby to kolena vydržely :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    STENNY: napiš ke Gladiator race něco víc pls... co tam bylo za překážky, jak to bylo náročný, jaký to bylo?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: hele tak jsme se možná viděli... já teda oštěp poprvý dal, měl jsem hroznou radost. Jinak nás na oštěpech otrávila jedna ženská, která hrozně buzerovala, že každej si musí dát 30 burpees sám. Na ostatních překážkách nám v Liberci i na Klínovci všichni říkaj, že v družstvu může někdo dělat burpees za tebe... tady ta měla hrozný kecy :)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    TAURUS: Ten den co jsi bezel Super bys Beast neubehl,protoze jsi se nastavil na Super...Kdyz se nastavis na Beast,tak ho ubehnes stejne jako Super...
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    TAURUS: Zazitkama - napr. bezis po hrebenu hor po kamenech...a psychoanalyticky - co vse prakticky netrenovanej clovek dokaze pokud chce.
    STENNY
    STENNY --- ---
    Když tak rekapituluju Gladiator race, používáte někdo chrániče na kolena? Ideální by bylo něco tenkého a bez polstrování, co chrání nohy před odřeninami, ale jen minimálně to sákne vodu. Jak jsem tak viděl lidi s běžeckými elasťáky rozdrbanýma na kolenou skrz, tak to asi nebyl nejlepší přístup.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Taky jsem byl včera na Klínovci, ale tentokrát jsem si to dal z druhý strany. Byl jsem jako dobrovolník - byl jsem u oštěpu (zdravím všechny svoje fanoušky, kterým jsem neuznal pokus :-)). Na stránkách o dobrovolnících slibovali den plný zábavy, že poznám nový lidi atd. Přišlo mi to trochu moc optimistické, ale musím uznat, že to v závěru dalece překonalo moje nejlepší očekávání - celý den jsem se skvěle bavil a poznal se s partičkou veselých lidí :-) volný vstup na Valču nakonec beru jen jako příjemný bonus k tomu zážitku. V Bořeticích opět navlíknu červené triko. Takže jestli někdo zvažujete do toho jít, máte mé vřelé doporučení!
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PODFUCK: v čem neuvěřitelnej?
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Tak Krakonoska 55, ze ktere bylo ve finale 62 km, je za mnou...neuveritelnej zazitek.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Takže Klínovec Super. Po třech Sprintech už mi to přišlo jako nuda, tak jsem šel na Super. Nenudil jsem se. Předpovědi byly 7°C, nakonec bylo asi 9°C a vítr, takže vyloženě spartanský počasí. Jel jsem z Prahy na otočku, což při 1,5h cesty ještě šlo. Od začátku bylo vidět, že je to komornější akce, účastníků kolem 1000, diváků poskrovnu. Začínalo se na Klínovci dole u pokladen. Registrace byla prázdná, doprovodný program jsem nějak nezavnímal. Vzal jsem dlouhý legíny, tílko, triko, tílko a nakonec jsem si nechal ještě tenkou fleesku. Na začátku nám někdo sdělil, že je dráha dlouhá 17 km, čímž nás dost vyděsil. Naštěstí jsme pak potkali doběhnuvšího Petera Zišku, který říkal, že je to 14 km, což už znělo líp. Prý byl děsně náročný ostnáč, což jsem bral s rezervou, to Peter říkal už v Liberci a bylo to v pohodě. Jo a doběhnul zase první, za 1:20.
    V 11h jsme vyrazili. Přímo nahoru sjezdovkou, na začátku to byla modrá, potom bud červená, nebo černá, z těch map to nepoznám. Každopádně převýšení zhruba 1200 m. Po cestě akorát přeskočení slámy a proběhnutí polem pneumatik. Víceméně všichni šli, to se nedalo, to běžel asi jenom Peter. Po cestě ještě horolezecká stěna. Nahoře to dost fučelo. Tam jsme se hned obrátili a vyrazili novou sjezdovkou dolů. Bylo tam tuším tahání pytle s pískem na laně do výšky. Kousek pod tím bylo ručkování a kousek za ním hod oštěpem. Trochu překvapivě, ty bývají spíš ke konci. Trénink se vyplatil - hodil jsem oštěp!! Paráda. Pak seběh až do údolí. Zase teda nějakých 1200 m dolů. Tou dobou mě začaly bolet kolena, ty dlouhý seběhy po kamenitým poli nejsou nic moc. Dole bylo nesení kýblu se štěrkem, pak byl náběh do potoka, prolezení skruží, kterou potok tekl pod mostem, a horskou bystřinou asi 500 m proti proudu. Podařilo se mi udržet suchý boty. Pak následoval další výběh, po cestě cargo sít, brutální stoupák a uprostřed něj nošení pytlu s pískem, no po rovince to nebylo. Tam už mi kolena začala vypovídat. Pak byl běh asfaltkou nahoru na kopec, po cestě přeskočení zdi. To už začalo bejt dost náročný a kolena už mi ani moc nedovolovaly běžet, takže z kopce dolů jsem se ploužil. Po cestě bylo tažení kolejnice, o kus dál převracení pneumatik, přeběh přes kopec klád, podlejzání mostu s potokem. To už jsem byl na tom dost bledě, naštěstí následoval úsek vzhůru lesem, což kolena snášela lépe. Už tam nikdo neběžel, ani nemluvil, všichni byli dost grogy :) Za lesem už jsme slyšeli moderátora a přišlo závěrečné peklo.
    Lezení ostnáčem bylo opravdu hodně náročný. Byla to kombinace Monínce a Liberce. Do kopce, šíleně rozrytý, nebyl tam žádný rovný úsek, jenom tůnky s bahnem a ledovou vodou mezi kopečkama, který se nedaly kvůli ostnáči přelízt. Nahoře do toho hasiči pilně pouštěli ledovou vodu. Takže zmrzlý kolena, ruce a do toho ostrý šutry. Fakt chutovka a navíc to bylo pěkně dlouhý. Ríkal jsem, že do kopce? No byl jsem fakt rád, když jsme to prolezli. Pak cesta dolů k cíli. Po cestě ještě dvě bahnitý díry s kopcema pro přelezení. První vodu se mi podařilo přeskočit, u druhý jsem krásně spadnul zpátky do vody, nohy už nesloužily. Jak byl ten zbytek? Sestimetrové lano s uzlama, tentokrát ne z vody, ale dávalo to tak 50 % lidí; ruce byly zmrzlý a síly nebyly. Já dal, už jsem měl nacvičeno. Potom skluzavka do vody, u který nás nabádali, abysme jeli fakt pomalu, pak jsme zjistili, že tam byly ten den asi dvě otevřený zlomeniny, když se někomu zamotala dole noha do konce plachy a tělo jelo dál. Tak jsme to dali dost opatrně. V úplném závěru byla šikmá stěna, suchá, takže v pohodě. Přeskočení symbolické hraničky dříví a cíl. Tentokrát jsem po doběhu cítil fakt slušnou úlevu. To má být asi to slavné "pochopíš až v cíli".
    Tak doufám, že kolena nějak zregenerujou, ale je mi jasný, že letos Beast dávat nebudu, protože dalších 6-7 km bych na Klínovci dával jen velmi stěží. Na to budu muset natrénovat s kopce/do kopce.
    čas brutální, něco přes tři hodiny.... ovšem tak jako tak výbornej zážitek.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Máme dvě volný místa na sobotní Spartan Super. Je tu nějaký zájemce?
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    STENNY: V sobotu jsem na Karakonosove 100, resp. 55
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Já ne, ale 2 lidi z práce.
    STENNY
    STENNY --- ---
    Chystáte se někdo v sobotu na Gladiator race?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Trochu jinej Spartan :)

    Češi prošli peklem jihoamerické džungle kvůli odznaku jaguára - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...148_zpr_nato_inc#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PODFUCK: Konečně dodělali webovky, parádal.
    Kolega z práce se tam chystá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam