• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Máte někdo boty od reebok co jsou udělané pro SR? Vydrží to něco? Trénujete v tom? Docela by mě zajímalo, jestli to vydrží každý týden 5-10 km v terénu. Sám si říkám, že by asi mělo, když to stojí takový prachy, ale preventivně se ptám na zkušenosti.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    jeden kluk z týmu byl teď na spartanu v Kanadě - dost zajímavý, jiný překážky... ostnáš normálně na rovný trávě, ale ručkování delší a hustší, běh skrz vodopád či co, na konci opičí dráha z kruhů a provazů mezi kterýma se musel přehoupnout. Vypadalo to dost dobře.
    Pak jsem taky viděl závody v Německu a ve Francii a pěkný - ty jiný překážky a jiné stavění tratě je dost osvěžující.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    BUTTERFLY: Az na Beast.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    jedete někdo na super do valči?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: zrovna na Super mi ta elitní vlna nepřišla důležitá, bylo tak málo účastníků oproti Sprintu, že to bylo v pohodě... i trať fajn, nebyla zmasakrovaná, celý to bylo takový komorní, veselý... ke konci jsme všichni šlapali lesem, nikdo neměl sílu běžet, kluk s holkou se tam drželi za ruce jak na procházce :D
    flákání angličáků mizérie no...
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Ty vogo přestaly mě bolet kolena a už pošilhávám po beast... děsný.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    PODFUCK: spartan tam není - to je teprve vtipný
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: však neříkám, že to bylo na závodících, chyba byla na naší straně

    TAURUS: bylo to fakt dobrý i díky tomu, že jsme tam měli dobrou sestavu, nikdo tam nebyl chcíplej, všichni se do toho aktivně zapojovali. Lidi většinou dostávali odpovídající odezvu, pokud někdo přišel se skepsí, že to zase nedá, tak jsme ho povzbuzovali, že to zlomí - pak bylo skvělý sledovat, když se jim to povedlo. Když někdo přišel úplně zmatenej, pokusili jsme se mu co nejvíc poradit a když někdo přišel s nataženou držkou, tak jsme si z něj dělali více méně srandu - někdo to pochopil a otočil, někdo ne a to už je jejich boj. Ale těch nepříjemných lidí bylo z celé tisícovky asi jen 10, takže pohoda. A zajímavý, že držkovali výhradně chlapi - holky ani nepíply - žádná, hezky angličákovaly a velmi často i poctivěji, než většina chlapů :) o to víc mi bylo líto, že ten oštěp moc nedávaly - když se nějaká trefila, sklidila opravdový aplaus :)

    Celkově bylo naším cílem závodící povzbudit a pobavit, když už museli jít na trest a mám pocit, že většina to tak brala...při odchodu mávali, loučili se, někteří i děkovali.

    jestli jsem trénoval? jo, po závodě jsem si dvakrát hodil - jinak nebyl čas, měl jsem dost starostí s tím, aby bylo čím házet a nebyly fronty - což nebyly. Když jsme v pátek večer přijeli, někdo trénoval na těch kulatých balíkách slámy u parkoviště - prý to byli Slováci včetně Žišky - což byla asi pravda, protože přiběhl a suverénně se trefil.

    a ještě jedno zajímavý zjištění: dost lidí z elitní vlny angličáky flákalo, vymlouvali se, že to nejde trefit...tak na co si tu elitní vlnu připlácí??
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    To je vtipny, kolik se tech zavadu letos urojilo http://www.extremnizavody.cz/zavody.php?sort=datum_sort&kategorie=viceboj
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Srát na angličáky... jako dobrovolník to muselo bejt dost zajímavý... a oštěp mi přijde jako nejvíc super překážka kde být :) trénoval sis házení?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BARBORA_B: naprostej souhlas, Spartan je hlavně o běhu + nějaký ty shyby... v Kanadiích jsem běžel 3. závod a spokojenost :)

    PODFUCK: nějaký gely, energy tyčinky a tyhle věci
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Buzerace od holek byla zcela v pořádku? Ne, to si nemyslím. Společné angličáky je pravidlo, které nám bylo sděleno na předchozím závodu i na tomto, opakovaně, od jiných dobrovolníků na trati, dokonce hned na předchozí překážce jsme k němu byli vybízeni. Když nám pak najednou jiná dobrovolnice začne ze stejné pozice nepříjemně "vysvětlovat", že to tak není, pochop, že to je matoucí. Je to chyba buď organizace, nebo těch jiných dobrovolníků, a nikoli účastníků. Mně je to prakticky jedno, přišlo mi to jako celkem praktický využití běhu v týmu, jestli je to nesmysl, tak fajn -- ať nám to ale netvrděj dobrovolníci. To si vyřešte mezi sebou :-)
    BARBORA_B
    BARBORA_B --- ---
    Napadlo mě, že by se mohly někomu hodit dojmy k Super Spartanovi od holky (168cm, 53kg, na hrazdě udělám jediný shyb a to jen když jsem ve formě :D). Nebudu popisovat trať a překážky, jelikož to už tu je. Byl to můj úplně první "závod" tohohle typu a když jsem viděla na startu všechny nařezané borce, dost jsem se bála :). Trochu běhám, půlmaraton zvládnu pod 2hodiny, ale zase nemám příliš síly v rukou (snažila jsem se to v posledních cca 7týdnech dohnat funkčními tréninky s kettlebellem, cvičení na prolejzačkách v parku, cvičení s vl.vahou). Přišlo mi, že to na Spartanu víc než o "syrové síle" bylo o vytrvalosti. Cíl byl si to užít, takže jsem si po cestě stihla i natrhat kytky do vlasů (nahoře byla krásná panoramata :) a v cíli jsem byla za 2h46min, tedy zhruba v půlce ze všech účastníků (v té horší :), 38.mezi ženskýma, nohy bolí, ale rezervy ještě byly. V příštím roce chci určitě zkusit trifectu a po sobotním zážitku bych za sebe určitě doporučovala trénovat trailový běh, kopce - přišlo mi, že v těch lidem docházelo nejvíc sil.

    Dobrovolníci byli skvělí, v jednu chvíli se ke mně dokonce přidali nějací turisti a šli kousek se mnou, aby povzbudili, což moc pomohlo.

    jo a ještě nevyžádaná reklama - koupila jsem si na závod Adidas Kanadia, nestihla jsem je ani prošlápnout, přesto se mnou celou trať zvládly, držely skvěle a chodidla nebolela :)
    STENNY
    STENNY --- ---
    TAURUS: Napíšu, ale nevím, jak moc vypovídající to bude - byl to můj první běh podobného typu a běhám spíš málo a krátké vzdálenosti (1-3 km), tohle jsem si chtěl zkusit.

    Hodně jsem ocenil způsob startu - startoval jeden závodník každých 20 sekund. Běžel jsem dost na začátku, takže jsem nečekal na víc než jednoho člověka u žádné překážky.
    Terén byl docela drsný, bylo to na motokrosovém závodišti a rovinku jsem tam moc nepotkal.

    Co se týká překážek:
    Hned na začátku byl deadlift sudu s pivem, odhadem 25kg. Pak proskok ohněm, dvě překážky, které jsem nepochopil (dřevěná zídka vysoká tak 170 cm a jakási koza, která šla přeskočit rovnou v běhu).
    Pak přišlo brodění se vodou s bahnem, průlez podzemním tunelem (spousta bahna), plazení pod drátěnou sítí a tučnáčí skluz (na skluz tam nebyla plachta, ale klouzalo se po jílovitém svahu, ve kterém byla spousta drobných kamínků, takže dost lidí si už tady orvalo dlaně, lokty a kolena).
    Hned za skluzem a kopečkem byl šplh po síti, nošení dvou pneumatik (lehká váha, ale obíhalo se s nimi kolečko celkem do krpálu), prorážení cesty mezi visícími pneumatikami (další pneumatiky byly rozházené na zemi pod visícími)
    Kus dál přelézání po dvou lanech (jedno na stoupnutí, druhé asi dva metry výš na držení), další variace na dvě lana (ale tentokrát to vrchní bylo tak prověšené, že uprostřed bylo tak půlmetr nad spodním) a hod oštěpem (ten mě zklamal - házelo se tak na pět metrů a cíl byl takový ten veliký balík sena, co jsou všude na polích; já jak trotl cvičil házení oštěpem, abych se na osm metrů trefil do metrového cíle...). Mezi tím vším krpály, ve kterých jsem si blahořečil, že to neběžím ve starých ošlapaných teniskách, ale v něčem, co i mokré drží na zemi.
    Pak už se mi to nějak trochu slévá, protože většina překážek (krom tahání svazku pneumatik na laně a přelézání nějaké další dřevěné zídky) už obsahovala bahno - korytem potoka, bahnitým příkopem (asi po třicátém metru jsem měl fakt dost, zapadal jsem místy nad kolena do bahna při každém kroku a nohy jsem musel doslova vypáčit). Tady mi bahno víceméně sebralo bandáže z kohezivního pružňáku, kterým jsem měl pro ochranu oblepená kolena. Když jsem pak potřeboval o kus dál lézt po čtyřech, rozdrbal jsem si kolena o kamínky, ostříci a podobné veselosti.
    Dál tam bylo podlézání sítě (asi pět metrů, pod ní opět bahno), skok do rybníka a plavání několik metrů kolem bójky a zpět, překonávání potoka opět na dvou lanech, několik kopečků dolů a nahoru, kopeček, který se musel vylézt za pomoci rukou, proběhnutí chodbou s balíky sena naházenými na podlaze a nakonec šplh na laně. Za tu dobu, co jsem se pokoušel šplhat a pak dělal angličáky, dala šplh odhadem 1/2 lidí, která to zkusila, protože lano bylo slizké blátem a uzly hodně daleko od sebe.
    Nakonec ještě několik kopečků, jeden vražedný kopeček a cíl.

    Suma sumárum: bavil jsem se, zorganizované mi to přišlo dobře (akorát nevím, kde byl bagcheck, pokud tam byl), a když to uběhnu já, tak každý. Nejsem tak rozlámaný, jak bych čekal, akorát kolena a zčásti i lokty mám posekané od svinstva v bahně. Příště asi zkusím buď neoprenové návleky, nebo něco na styl kineziotape.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Jo, to je možné, byl jsem tam já a 3 holky. Vetšina co se trefila měla velkou radost, taky jsem je hodně povzbuzoval, chválil, plácal - kolikrát i poděkovali :-)

    Buzerace od holek byla zcela v pořádku, společné angličáky je hovadina, která tam samovolně neplánovaně vznikla a bylo to naposledy, co to někdo toleroval. Snad je to Spartan a ne bačkory. Jestli jsi to ty, co mu řekli, že si v rámci týmovosti má zaskákat naprázdno a pak se mu nechtělo, pak si tě pamatuju :-)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    TAURUS: Jaky jidlem?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PODFUCK: zajímavý... možná to tak bude. Na Beast bych si vzal batoh s jídlem a pitím a z kopce neběžel jak blázen, aby to kolena vydržely :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    STENNY: napiš ke Gladiator race něco víc pls... co tam bylo za překážky, jak to bylo náročný, jaký to bylo?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: hele tak jsme se možná viděli... já teda oštěp poprvý dal, měl jsem hroznou radost. Jinak nás na oštěpech otrávila jedna ženská, která hrozně buzerovala, že každej si musí dát 30 burpees sám. Na ostatních překážkách nám v Liberci i na Klínovci všichni říkaj, že v družstvu může někdo dělat burpees za tebe... tady ta měla hrozný kecy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam