• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: oštěp by mě taky bavil, kdybych měl natrénováno a právě proto mám v plánu udělat přesně to, co jsi udělal ty. Hřebíku jsi jen upálil hlavičku a narval do násady? S balíkem slámy/sena jsem v pohodě - máme toho plnou stodolu :)

    ještě jeden postřeh z Valči - pořadatelé konečně dostali rozum a "bazének" pod skluzavkou byl dostatečně hluboký - ptal jsem se dobrovolníků a prý tam nebyl jediný úraz. A to jsem běžel v poslední vlně. Ale stejně si na závody dál beru svoje protiskluzový šortky :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    a propo oštěp, vyrobil jsem si z tyče na hrábě a třicítky hřebíku (Hornbach) cvičné kopí, stačí najít balík slámy (momentálně vím o nejbližším u Řitky) a můžeme cvičit :) dost mě to baví
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Stěnu bych měl nacvičit. Před Libercem jsem chodil cvičit na hřiště u Hvězdy a vyplatilo se. Šplhání mám zas rád já, a dal jsem ho i na konci Klínovce, na což jsem hrdej, to moc lidí, co jsem viděl, nedalo. A oštěp mám taky rád :)
    Kluzká stěna byla dost těžká v Bořeticích, tam fakt strašně klouzala. Ale jinak jsem s ní nikdy neměl problém...
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Mě stěna naopak hodně baví, ale to bude těma xx hodinama strávenýma v boulder clubu. Návštěvu stěny vřele doporučuji, pokud jsi nebyl, uvidíš, že tě to nakonec ještě začne bavit :) Naopak nemám rád šplhání, protože se dost bojím výšek, kór když to klouže jako prase. A po Liberci nemusim ani kluzkou stěnu, jak byla hodně prudká, tak jsem se tam docela dobře rozšvihal. Ale na Klinovci a ve Valče už to mělo úhel na pohodu.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: so say we all... sympatickej kluk. Lezeckou stěnu taky nemám rád.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Najlepší európsky spartan racer - Peter Žiška - Všetko o športe
    http://vsetkoosporte.sk/rozhovory/najlepsi-europsky-spartan-racer-peter-ziska

    "Vaše svaly sú pre Vás záťaž. Treba posilňovať ale skôr rozvíjať vytrvalosť a výbušnosť, objem určite nie." - konečně to někdo otevřeně řekl!!
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Vůbec ne, jen člově přepne na jinej režim a na kopci se z toho probere. Pak tyhle drobný vjemy posbírám, nafouknu to, přeženu to tak, aby bylo jasný, že je to nadsázka s účelem pobavit. A zatím mě těší, že lidi to baví, sdílí si to, dívají se na ten závod zpětně s humorem a ne jen jak to bylo peklo a jak nemohli. A to mě ohromně potěšilo, protože právě proto jsem to psal.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: ty ztráty vědomí, o kterých píšeš, nepočítáš jako krize? :)

    Spartan je originál... hotový koncept, který všichni kopírují. Jenom Predator se k tomu snaží přidat nějaký nový prvek. Plus Army run ještě vypadá schopně. To o něčem svědčí. Ono se to protříbí. Osobně si myslím, že Spartan zůstane etalonem. Po pravdě mě víc láká jít si zaběhnout Spartan někam do zahraničí.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Gladiator, Spartacus, Hercules, Predator :))) Aspoň ten Predator vypadá trochu originálně.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PIP: wtf :))))
    PIP
    PIP --- ---
    TAURUS: já těď narazil na Hercules Race

    Závod je určen pro všechny sportuchtivé jedince starší 15 let.* Jedná se o překážkový běžecký závod, během kterého budete muset zdolat 6 km trasu a především více než 20 nejrůznějších překážek, které prověří vaše fyzické, ale také psychické schopnosti. Překážky jsou různých obtížností i povahy. Jak přírodní bahenní brody, tak například nošení břemene, plazení, šplh, útěk korytem řeky nebo zdolání rokle. Závod je vhodný jak pro muže tak i ženy.

    Termín: 13. 9. 2014

    Délka: 6,2 km
    20+ překážek
    Startovné: 400Kč

    Hercules race, extrémní závod
    http://www.herculesrace.cz/
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Když jsem u toho Vechce: máte někdo v plánu tam jet na Sprint?
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: drsný to bylo, ale náramně mě to bavilo i když jsem chvílema organizátory proklínal. S výdrží jsem vyšel skvěle, po doběhnutí jsem byl plný energie, nepotkala mě jediná krize, takže mě to dost nakoplo na beast.

    S těma závodama se roztrhl pytel, to tu loni byl teprve první spartan a bahňák - o více závodech nevím. S nostalgií vzpomínám, jak kdysi PODFUCK postnul ve fitness auditku video z prvního SR ve Vechci 2012 - koukal jsem na to a říkal jsem si, že do takovýho nesmyslu bych ani náhodou nešel...půl roku potom už jsem dával dohromady team na Monínec a letos bude trifecta. Nedivím se, že takhle strhující záležitost se snaží někdo napodobit ať už má záměr jakýkoliv. Osobně jsem velice zvědav, co z toho přežije. Třeba na Gladiator jsem slyšel chválu i zklamání, někdo potom na SR házel špínu ohledně ceny, ale nakonec se všichni shodli na tom, že jestli něco nejde ze SR zkopírovat, tak je to ta atmosféra.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: tak jsem si přečetl pár reportů a asi chápu, čím to bylo tak drsný... na Klínovci jsme většinou po 4 lézt nemuseli :)

    objevil jsem další Spartan Race clon: http://www.spartakus-race.cz/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Mnohem náročnější než Klínovec? Oh hell... to si nějak neumím představit, na Klínovci téměř nebyla žádná rovinka a byl o 2 km delší... zas tam bylo ale sucho až téměř ke konci. Neříkám, že nemáš pravdu, jen, že už se to vymyká mojí představivosti ;)
    jo a pěkněs to napsal :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: bavil jsem se s lidma, co běželi i klínovec a říkali, že tohle bylo mnohem náročnější. totéž tvrdili i ti, co loni dávali beast, takže to vypadá na (zatím) nenáročnější závod. Kupodivu mi vyhovoval a užil jsem si to jak se patří. Trochu s nadhledem jsem to popsal zde:
    https://www.facebook.com/spartanrace.slovakia/posts/655979661159696
    sory za link, je to fakt dlouhý :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: to mi velmi připomíná Klínovec... taky jste běželi černou nahoru? :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak po dnešní (včerejší) Valče mám trochu jinou představu o tom, co je náročný závod - těch 13,2 km jsem dal za 3.25 a můžu vám říct, že jsem s tím časem s ohledem na mojí fyzičku a kondici nadmíru spokojený! Asi nemá cenu říkat, že s během to moc společného nemělo.
    BARBORA_B
    BARBORA_B --- ---
    COUDAK: mně v posl.době zaujala k běžeckému tréninku tahle kniha http://www.bezeckaskola.cz/clanek-2968-beh-a-maraton-uplny-pruvodce-bezecka-encyklopedie.html (titul je teda zavádějící - dá se z ní vyčíst ledascos nejen k martonu, ale i k přípravě na Cooperův test, který Tě asi čeká, podle toho, co píšeš) a za sebe bych doporučila i nějaké běžecké tréninky, kde se pracuje s technikou běhu pod dozorem (něco je ve Stromovce, nebo třeba zde http://www.devitkavpohybu.cz/treninky/item/1009-tr%C3%A9nink-p%C5%99%C3%ADrodn%C3%ADho-b%C4%9Bhu a tak.. .:)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    COUDAK: kvůli práci? přebíháš mezi 2 flekama? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam