• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zmhWDMATK5-4-hEClgQhp17xDgPtnubjYIFL-yrMyBo/edit#gid=1666225237



    Spartan Race a další terénní překážkové běhy: Predator Race, Army race, Gladiator race, Spartakus race, Bahňák, Tough Mudder atd.

    Absolventi:
    Vechec Sprint 2012: PODFUCK
    Monínec Sprint 2013 (7,2 km): KABIS (1:41), TAURUS (1:29), IMOLOL (1:30), MAD_ (1:31), SARKUF (1:23), SPECS (1:18), VAMPYRCIK (2:12), LORD_WANG (2:12), BUTTERFLY (1:40)
    Monínec Super 2013 (12 km): MHO (1:47), JAKKILLER (1:48), SIRSPOOK (2:12)
    Bořetice Sprint 2013 (7,5 km): LIBUSHKA (1:06), TAURUS (1:06), SPECS (1:04), SIRSPOOK (1:01)
    Vechec Beast 2013: SIRSPOOK (3:32)
    Liberec Sprint 2014: TAURUS (1:41), PIP (1:11), BUTTERFLY (1:31), KUHL (0:57), UGLUGF (0:58)
    Klínovec Super 2014: TAURUS (3:32)
    Valča Super 2014: BUTTERFLY (3:21)

    nejobsáhlejší mapa veřejných i neveřejných míst k tréninku
    http://goo.gl/maps/VGW8V - veřejná mapa míst k tréninku
    Workout Playgrounds - mapa míst k tréninku v přírodě

    Poměrně nové sportovní odvětví, které v posledních letech zaznamenává prudký nárůst oblíbenosti. Od klasických extrémních běžeckých závodů se liší hlavně sadou fyzicky náročných překážek, které je po cestě třeba překonat (přelézání zdí, ručkování, šplhání, plazení bahnem pod ostnatým drátem, přeskok ohně).

    http://www.spartanrace.com/
    http://www.spartan-race.cz/
    http://www.bahnak.eu/
    http://www.toughmudder.com

    Překážky, příprava, trénink.

    14. 01. 2017 - Spartan Winter Sprint Dolní Morava - CZ
    11. 02. 2017 - Gladiator Winter Race Josefov - CZ
    18. 02. 2017 - Spartan Winter Sprint Svit - SK
    rozbalit záhlaví
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Mě stěna naopak hodně baví, ale to bude těma xx hodinama strávenýma v boulder clubu. Návštěvu stěny vřele doporučuji, pokud jsi nebyl, uvidíš, že tě to nakonec ještě začne bavit :) Naopak nemám rád šplhání, protože se dost bojím výšek, kór když to klouže jako prase. A po Liberci nemusim ani kluzkou stěnu, jak byla hodně prudká, tak jsem se tam docela dobře rozšvihal. Ale na Klinovci a ve Valče už to mělo úhel na pohodu.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: so say we all... sympatickej kluk. Lezeckou stěnu taky nemám rád.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Najlepší európsky spartan racer - Peter Žiška - Všetko o športe
    http://vsetkoosporte.sk/rozhovory/najlepsi-europsky-spartan-racer-peter-ziska

    "Vaše svaly sú pre Vás záťaž. Treba posilňovať ale skôr rozvíjať vytrvalosť a výbušnosť, objem určite nie." - konečně to někdo otevřeně řekl!!
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Vůbec ne, jen člově přepne na jinej režim a na kopci se z toho probere. Pak tyhle drobný vjemy posbírám, nafouknu to, přeženu to tak, aby bylo jasný, že je to nadsázka s účelem pobavit. A zatím mě těší, že lidi to baví, sdílí si to, dívají se na ten závod zpětně s humorem a ne jen jak to bylo peklo a jak nemohli. A to mě ohromně potěšilo, protože právě proto jsem to psal.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: ty ztráty vědomí, o kterých píšeš, nepočítáš jako krize? :)

    Spartan je originál... hotový koncept, který všichni kopírují. Jenom Predator se k tomu snaží přidat nějaký nový prvek. Plus Army run ještě vypadá schopně. To o něčem svědčí. Ono se to protříbí. Osobně si myslím, že Spartan zůstane etalonem. Po pravdě mě víc láká jít si zaběhnout Spartan někam do zahraničí.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Gladiator, Spartacus, Hercules, Predator :))) Aspoň ten Predator vypadá trochu originálně.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PIP: wtf :))))
    PIP
    PIP --- ---
    TAURUS: já těď narazil na Hercules Race

    Závod je určen pro všechny sportuchtivé jedince starší 15 let.* Jedná se o překážkový běžecký závod, během kterého budete muset zdolat 6 km trasu a především více než 20 nejrůznějších překážek, které prověří vaše fyzické, ale také psychické schopnosti. Překážky jsou různých obtížností i povahy. Jak přírodní bahenní brody, tak například nošení břemene, plazení, šplh, útěk korytem řeky nebo zdolání rokle. Závod je vhodný jak pro muže tak i ženy.

    Termín: 13. 9. 2014

    Délka: 6,2 km
    20+ překážek
    Startovné: 400Kč

    Hercules race, extrémní závod
    http://www.herculesrace.cz/
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Když jsem u toho Vechce: máte někdo v plánu tam jet na Sprint?
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: drsný to bylo, ale náramně mě to bavilo i když jsem chvílema organizátory proklínal. S výdrží jsem vyšel skvěle, po doběhnutí jsem byl plný energie, nepotkala mě jediná krize, takže mě to dost nakoplo na beast.

    S těma závodama se roztrhl pytel, to tu loni byl teprve první spartan a bahňák - o více závodech nevím. S nostalgií vzpomínám, jak kdysi PODFUCK postnul ve fitness auditku video z prvního SR ve Vechci 2012 - koukal jsem na to a říkal jsem si, že do takovýho nesmyslu bych ani náhodou nešel...půl roku potom už jsem dával dohromady team na Monínec a letos bude trifecta. Nedivím se, že takhle strhující záležitost se snaží někdo napodobit ať už má záměr jakýkoliv. Osobně jsem velice zvědav, co z toho přežije. Třeba na Gladiator jsem slyšel chválu i zklamání, někdo potom na SR házel špínu ohledně ceny, ale nakonec se všichni shodli na tom, že jestli něco nejde ze SR zkopírovat, tak je to ta atmosféra.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: tak jsem si přečetl pár reportů a asi chápu, čím to bylo tak drsný... na Klínovci jsme většinou po 4 lézt nemuseli :)

    objevil jsem další Spartan Race clon: http://www.spartakus-race.cz/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Mnohem náročnější než Klínovec? Oh hell... to si nějak neumím představit, na Klínovci téměř nebyla žádná rovinka a byl o 2 km delší... zas tam bylo ale sucho až téměř ke konci. Neříkám, že nemáš pravdu, jen, že už se to vymyká mojí představivosti ;)
    jo a pěkněs to napsal :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: bavil jsem se s lidma, co běželi i klínovec a říkali, že tohle bylo mnohem náročnější. totéž tvrdili i ti, co loni dávali beast, takže to vypadá na (zatím) nenáročnější závod. Kupodivu mi vyhovoval a užil jsem si to jak se patří. Trochu s nadhledem jsem to popsal zde:
    https://www.facebook.com/spartanrace.slovakia/posts/655979661159696
    sory za link, je to fakt dlouhý :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: to mi velmi připomíná Klínovec... taky jste běželi černou nahoru? :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak po dnešní (včerejší) Valče mám trochu jinou představu o tom, co je náročný závod - těch 13,2 km jsem dal za 3.25 a můžu vám říct, že jsem s tím časem s ohledem na mojí fyzičku a kondici nadmíru spokojený! Asi nemá cenu říkat, že s během to moc společného nemělo.
    BARBORA_B
    BARBORA_B --- ---
    COUDAK: mně v posl.době zaujala k běžeckému tréninku tahle kniha http://www.bezeckaskola.cz/clanek-2968-beh-a-maraton-uplny-pruvodce-bezecka-encyklopedie.html (titul je teda zavádějící - dá se z ní vyčíst ledascos nejen k martonu, ale i k přípravě na Cooperův test, který Tě asi čeká, podle toho, co píšeš) a za sebe bych doporučila i nějaké běžecké tréninky, kde se pracuje s technikou běhu pod dozorem (něco je ve Stromovce, nebo třeba zde http://www.devitkavpohybu.cz/treninky/item/1009-tr%C3%A9nink-p%C5%99%C3%ADrodn%C3%ADho-b%C4%9Bhu a tak.. .:)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    COUDAK: kvůli práci? přebíháš mezi 2 flekama? :)
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    tak to vypada, dle toho článku, že budou zas adidasy nebo něco podobného mám širší chodidlo a proto nosím takzvané skate boty na normalni chozeni .. krom toho ze jsem driv jezdil na skateboardu :-D a zvykl jsem si na to

    Potřebuju kvuli praci do podzimu se naucit behat minimalne 12ti minutovy beh a co nejvic ubehnout :/ .. tedka mam velke problemy ubehnout aspon kilometr ...
    BARBORA_B
    BARBORA_B --- ---
    COUDAK: http://rungo.idnes.cz/...-pozor-pri-vyberu-bezecke-boty-fp4-/behani.aspx?c=A140414_165110_behani_fro
    já mám na běh všechny boty Adidas (na trail taky Kanadie, kupuju předchozí sezónu, takže pár vychází tak na 1000,- a vydrží tak na těch 1000km) sestře ale třeba nesedí, protože jsou dělané na užší klenbu nohy..
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    ONASYS: mám s GTX a vyhovuje... občas běhám v mokrý trávě nebo dešti, pak jsem za gtx rád. Na Klínovci jsem díky GTX běžel potokem a nohy v suchu... až na konci se mi nepodařilo skočit jeden vodní příkop, tak jsem se před cílem namočil. Ale ani na Bahňákovi, kde jsem šel do bahna na začátku (a později do řeky), mi gtx nějak nevadilo. Botu mám těsně utaženou a v ní funkční ponožku a na vodu tam není moc místa. Lidi si často stěžovali, že jim do boty na začátku spadnul kamínek a otravoval celý závod, to neznám. Super bota.
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    TAURUS: je to dobra bota, ale asi bych si spis koupil verzi bez GTX u behu typu Spartan se ti do boty dostane voda vrchem a pak se to stane velkou pritezi, jinak odbehal jsem ve verzi 3 1200+km teren les/asfaltovy useky a snih. V A3 se daj koupit fakt levne, je to dobra volba
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam