• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    NAGASAWA: stejné pocity, osobně jsem měl závod skvěle nakoplý, běžecky jsem si to dával a taky jsem si dal 30 na monkey, pak na multi monkey a pak přišla osudná kladina - došel jsem skoro na konec a ztratil stabilitu.. ale chtěl jsem to urvat, tak pár rychlejch kroků, skok a tlama.. sice uznáno, ale nechutná bolest v chodidle.. dobelhal jsem se k lanu, kde bych to pravděpodobně dal, ale nešlo to, pak 30, pak kulhačka k oštěpu, klasicky jsem nedal a prvně musel odstoupit, protože nešlo pokračovat... jinak by to bylo taky za 90 a asi i hezký čas pod hodinu... nakonec je z toho naštíplá kost a sádra na 5 týdnů... dávejte si pozor...

    kažopádně mám info o tom, že Nitra 2017 pravděpodobně bude, takže si tam určitě chci vynahradit tenhle fail a dohnat na Mostné, co jsem včera nestačil...

    jaký jsi měl nakonec čas?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TAURUS: Report od Petra

    V pekelnom teple sme sa dnes preháňali po Agrokomplexe v Nitre, bolo síce len 26°C v tieni, ale pre mňa osobne je to dosť. Už teraz sa teším na zimu :). Preteky boli veľmi rýchle a podobne ako v Prahe to dnes bolo o prekážkach, tie som tentokrát zvládol bezchybne a napravil som tak svoje minuloročné zlyhanie, kedy som pochybil až dvakrát. Trať bola podobná tej pred rokom, ale usporiadanie prekážok bolo o niečo náročnejšie a ako najťažšia časť trate bolo plávanie, resp. ťahanie sa vo vode cca 200 m. Voda síce príjemne osviežila, ale keď som z nej vyšiel a mal som sa vytiahnuť na 7feet stenu, bol to pre mňa celkom problém, potom ešte nasledovalo ťahanie vriec, ktoré mali asi polovicu z váhy, tých ktoré boli v Koutoch zrejme preto, že toto bol SPRINT :). Mal som obrovské šťastie na oštepe, ktorý sa vo vrchnej časti terča kýval ako lístie vo vetre, našťastie tam ostal a mohol som pokračovať bez trestu. Prenasledovaný počas celých pretekov tímovým kolegom Michal Rajniakom, sa mi s najtesnejším náskokom 1 sekundy v doterajšej histórii prekážkových behov podarilo zvíťaziť a napraviť tak pochybenie z minulého roka. Preteky boli opäť vynikajúco zorganizované, ale mne osobne chýbali kopce, ktorých sa dočkám zrejme až na Majstrovstvách Európy v Škótsku, dovtedy sa budem tváriť ako dostihový kôň :) na Veľkej Pardubickej.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    NAGASAWA: Nevíte někdo, co se tam dělo, že byl rozdíl jedna vteřina?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Tak ofiko elite

    Peter Ziska 30:16
    Rajniak Michal 30:17
    Adam Toth 31:49
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Tak Nitra byla vazne fajn. Kratka, rychla a s celkem prekvapive zajimave poskladanym systemem prekazek. Big "V" Cargo pres cestu, kudy chodili lidi do arealu bylo supr a celej zavod se nesl v podstate v prelezani jedne zdi za druhou. Nakonec jsem skoncil u trochu ostudnych 90 burpees a to za véčkovej monkey bar, kterej byl postavenej v podstate hned za stokou, takze jsem se s mazlavyma rukama, na posledni chvili otrenyma o zem ve stredu neudrzel, stejne jako jsem nedal svoji klasiku v podobe balance kladiny a lana, ktery bylo ve dvanact kompletne nacucany vodou a klouzalo mi u jinak spolehlivy smycky. Multiring shit jsem dal s prehledem, stejne jako ostep. Kdyz jsme prijeli, tak jsme stihli Petera Žišku na podiu, kdy prebiral obligatne prvni misto, kdy zvitezil o vterinu pred souperem v case nejakych triceti minut. Celkove to byl skvelej a klasicky perfektne organizovanej zavod. Navic jsem nevidel nikoho podvadet, lidi se pomahali kde mohli, takze parada. Slovaci jsou skveli a uz se tesim na Valcianskou dolinu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Skvelej report
    VASIL
    VASIL --- ---
    Kouty byly super. Hodnim vejs nez predatora na Moninci.

    Dojmy z Koutu : https://vasilovo.wordpress.com/2016/05/30/nevstoupis-dvakrat-do-stejne-desne/
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Predátor Race Monínec – prostě fajn brutál - Blog iDNES.cz
    http://kocumova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=525455
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    DRIZZT: Přes prázdniny je to nejlepší, nečekej na září, nečekej na nic, nejlepší čas začít je TEĎ :)
    Menší postava - líp se běhá, netaháš takovou váhu, obecně cviky s vlastní vahou jsou snazší (včetně provazu), v zásadě i rovnováha - nižší těžiště. Prolézání úzkých prostor je snazší. U ručkování máš menší dosah, vyskočíš níže, a nošení těžkých břemen (klády, pytle) je těžší vzhledem k vyšší relativní váze. Prostě má to klady i zápory.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    NAGASAWA: do Nitry se těším, jako malej kluk! Skoro škoda tam nezakalit, Mostná ulice je legendární :D
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Taaak v sobotu jedeme do Nitry, ale protoze budeme trochu v casovym presu, bude to bez nocniho panakovani a odpoledne se budeme vracet do Cech, tak sem potom hodim pripadne kratsi report.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    DRIZZT: koukej spíš na výhody - dělají se lépe angličáky :D jinak na stěnách ti vždy někdo pomůže, akorát na ručkovacích překážkách je problém, protože tam špatně dosáhneš, jinak snad no problem..
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    BUTTERFLY:
    TAURUS: Díky. Skupinu na FB samozřejmě sleduji už nějakou chvilku a pořád hledám skulinku v rozvrhu (a sbírám odvahu), kdy tam zajít a zkusit to. Přes prázdniny je to zabité, ale v září do toho půjdu - když říkáte, že to není tak hrozné :-). Před samotným závodem si chci minimálně vyzkoušet, jestli vylezu po laně a pod.

    Jak velká nevýhoda je malá postava? Mám pocit (z těch videí), že prostě někdo s výškou pod 170 cm nemá na některých překážkách moc šanci.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    DRIZZT: Ne, to fakt, ne, práce meetingy, počítač, a děti mám tři. Až odroste nečekej, nečekej na nic a přihlaš se, dělá to divy ;) Sprint jsem žádný s nikým neběžel déle než 2,5 hodiny, tak to ti někdo pohlídá. 2 x týdně TRX je v pohodě, běh stačí ze začátku 2-3 km. Fakt nečekej, přihlaš se na Litovel a jdi do toho :) Znám pár lidí, co říkali "za rok", pak jsem je přemluvil na hned a dali v pohodě; byl by to ztracenej rok. A po těch SR tréninkových skupinách se podívej (třeba na FB), to má BUTTERFLY pravdu.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    DRIZZT: jak moc a jak často? No to je otázka, u mě to je spíš, jak se tělu chce, resp. co zrovna dovolí... dřív jsem býval běžec, ale zastavilo mě koleno, tak jsem začal chodit na tréninky bojového sportu, mezitím se dalo koleno trochu do kupy, tak zas začínám pomýšlet nad pravidelným běháním..

    ale jinak souhlas s Taurusem, prostě zkus nějaký Sprint, což je asi ideální start do OCR a uvidíš. Za mě ještě přidám, že není od věci si najít místní tréninkovou SR skupinu, jednak budeš mít tréninky přímo pro toho a druhak daleko lepší podmínky pro start na závodu (čas, peníze a nějaký chudák ti zajistí registraci)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: myslím, že je odkaz v hodnocení od Žišky. Jinak s ním souhlasím, opravdu to byl po Valče 2014 asi nejpekelnější Super.. o to víc mě mrzí, že se zrovna teď potkaly dva závody najednou, protože z obou chodí nadšené reakce
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    TAURUS: A nejsi povoláním tanečník/trenér/etc., co se hýbe v práci a o víkendech si dá výlet na kole 50 km, což ani nepočítá? :-)

    Jo, hned, jak druhé dítě trochu odroste, chci začít chodit na tréninky. Teď stíhám jen 2x týdně TRX a přes léto chci začít běhat. Slíbila jsem si, že příští rok už fakt musím, když vidím ta videa. Ale jsem nerada za máslo, tak mě zajímá, v jaké kondici jsou místní borci.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    DRIZZT: Tak jednou týdně jdu běhat, jednou týdně mám karate a občas dělám něco doma - hlavně vis na hrazdě, shyby, kliky. Venku když běžím, tak to vezmu přes hřiště, kde se dá ručkovat. To je takovej základ.
    Scifi to není, jdi na nějaký Spartan Sprint, třeba Litovel, to by měl být pohodový závod, a uvidíš.
    Přihlaš se, pak už půjde trénink líp ;)
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Můžu se jen zeptat, jak často (a jak moc) trénujete? Hrozně mě tenhle typ závodů láká, ale zároveň mi přijde sci-fi to fyzicky zvládnout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam