• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zmhWDMATK5-4-hEClgQhp17xDgPtnubjYIFL-yrMyBo/edit#gid=1666225237



    Spartan Race a další terénní překážkové běhy: Predator Race, Army race, Gladiator race, Spartakus race, Bahňák, Tough Mudder atd.

    Absolventi:
    Vechec Sprint 2012: PODFUCK
    Monínec Sprint 2013 (7,2 km): KABIS (1:41), TAURUS (1:29), IMOLOL (1:30), MAD_ (1:31), SARKUF (1:23), SPECS (1:18), VAMPYRCIK (2:12), LORD_WANG (2:12), BUTTERFLY (1:40)
    Monínec Super 2013 (12 km): MHO (1:47), JAKKILLER (1:48), SIRSPOOK (2:12)
    Bořetice Sprint 2013 (7,5 km): LIBUSHKA (1:06), TAURUS (1:06), SPECS (1:04), SIRSPOOK (1:01)
    Vechec Beast 2013: SIRSPOOK (3:32)
    Liberec Sprint 2014: TAURUS (1:41), PIP (1:11), BUTTERFLY (1:31), KUHL (0:57), UGLUGF (0:58)
    Klínovec Super 2014: TAURUS (3:32)
    Valča Super 2014: BUTTERFLY (3:21)

    nejobsáhlejší mapa veřejných i neveřejných míst k tréninku
    http://goo.gl/maps/VGW8V - veřejná mapa míst k tréninku
    Workout Playgrounds - mapa míst k tréninku v přírodě

    Poměrně nové sportovní odvětví, které v posledních letech zaznamenává prudký nárůst oblíbenosti. Od klasických extrémních běžeckých závodů se liší hlavně sadou fyzicky náročných překážek, které je po cestě třeba překonat (přelézání zdí, ručkování, šplhání, plazení bahnem pod ostnatým drátem, přeskok ohně).

    http://www.spartanrace.com/
    http://www.spartan-race.cz/
    http://www.bahnak.eu/
    http://www.toughmudder.com

    Překážky, příprava, trénink.

    14. 01. 2017 - Spartan Winter Sprint Dolní Morava - CZ
    11. 02. 2017 - Gladiator Winter Race Josefov - CZ
    18. 02. 2017 - Spartan Winter Sprint Svit - SK
    rozbalit záhlaví
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: tak plány jsou prý takové, jak jsem psal, tzn. festivalka do 21.. počasí vypadá slibně, trať se asi od minula moc nezměnila, takže já osobně to pojmu jako rozcvičku nohy po zranění, příjemnou party před tím hnusem, co bude za dva týdny a hlavně novou zkušenost ohledně účinkování na Kids... hezkou zábavu všem :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: To vypadá dobře... loni koupačka v řece a party byla fajn, tak letos se to snad podaří zopakovat.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    v Litovli bude novinka na dětských tratích - budou 3 délky a to 700+, 1500+ a 3000+. Já jsem to (koordinaci v sobotu) dostal trochu na starost, tak doufám, že se nic nepodělá.. pokud tam někdo vyšlete děcka, tak budeme rádi za jakoukoliv zpětnou vazbu.

    Jinak to zatím vypadá, že klapne počasí. To znamená, že bude koupačka v té řece, co je vedle areálu. A jelikož jsou zprávy, že tam chce hodně lidí zůstat a zapařit, tak asi festivalka pojede až do 21 hodiny. Tohle jsou ovšem neofiko informace, které jsem tak nějak pochytil od vedení, takže to raději zatím neberte jako hotovou věc.. každopádně já se tam těším :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Ok tak to je slušná lahůdka :) Jsem teď taky začal šplhat tyč, a když se ti nechce sundavat boty, tak je to náročný i na sucho.
    Tak ručkování doporučuju vylepšit... i Spartan už zařazuje různý multirigy, takže v tomhle ohledu bude OCR náročnější. OCRA teď vydala videa jak začít s aktivním visem. No a já trénuju žárovky/hrušky, protože jsem se na nich neudržel ani pár sekund...
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: nenapsal jsem, ze ten splh byl na tyci, coz je s bahnem asi taky jiny level... nevim, ja mam s tema ruckovacima prekazkama problemy i na spartanu (mimo klasickho monkey), protoze tam nedosahnu... ale to je nahovno technika, videl jsem, ze to davaji i mensi lidi, nez ja
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Aha... no tak víš co, vždycky se něco najde. V Praze byl šplh hned za dunk wall. V Maďarsku loni traverse wall hned za ledovým jezírkem. To je asi takovej normální rant. Predator má ručkování náročnější, což je větší nárok na univerzalitu závodníka... ale stejně to vyhrává Žiška s Rajniakem a Vacíkem, takže si nemyslím, že by náročnost těch závodů byla nějak zásadně odlišná.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: to není můj názor, protože jsem tam nebyl (přeci jen jsem víc na ten běh). Ptal jsem se na to a konkrétně bylo myšleno nějaké druhy ručkování, nebo šplh po bahně, kdy to nešlo urvat (tady zase chápu snahu pořadatelů závodníky nasrat)... proto se ptám, jak to hodnotí ostatní

    TAURUS: díky za info, takto se to ke mě dostalo, tak jsem byl trochu zklamanej, že to dnes nedám.. a jo, měl jsem na mysli tuhle akci
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    TAURUS: Hele seminář s Batmanem je za týden... on je ještě nejaký další seminář dnes?

    https://www.facebook.com/events/2081136642112511/?ti=icl
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: A co vám na Predatorovi teda přijde tak nesmyslně těžký? Zkus se jich normálně zeptat, mě by to zajímalo... většina známých psala, že trať byla hodně náročná a překážky OK... ty píšeš že trať byla OK a překážky nesmyslný... tak se to nějak neprotíná :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: no nevim, kde jsi byl naposledy, ale třeba u štěrku jsem v Koutech málem chcípnul a to si jako úplná souška nepřijdu... a takový pytle jsou tam celkem legendary.. ale pravda, že v Krynici byly třeba pytle o ničem. Btw. chystá se dnes někdo na seminář o UB v Praze?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Video z Predátora (soboty) zde: https://youtu.be/1whGXyFuXRI
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: já bohužel nikde, před odjezdem na Klínovec Dril mě přepadla rýmička :( Hele na těch překážkách se prostě neshodneme, mně zase přijdou překážky na Spartanovi nesmyslně lehké ;) Ale možná je to nemoc jen těch CEE Spartanů; z mistrovství Evropy taky hlásili, že kládu téměř neuzvedli a na nošení štěrku strávili mládí. Peter zdá se neměl problém na Klínovci oba dny doběhnout pro 1. místo.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    kde jste byli o víkendu? já na RB400 a opět super.. jen jsem nějak zapomněl, že mám panickou hrůzu z výšek a šel na štafetě na třetí úsek - půl hodiny jsem tam stál na tom nejprudším místě s cca 70metrovou skoro propastí pod sebou - to jsem málem nedal psychicky, samotný běh byl proti tomu těžká pohoda - jinak All terrains na tom svahu braly parádně, trochu hůř to šlo na dřevěné lávce, kde jsem se natáhl... jinak mám ještě zprávy z Brutalu na Klínovci - prý trať super, ale něktré překážky až nesmyslně náročné... to říkal jeden z těch lepších od nás, tak to asi fakt bylo těžký
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak mám za sebou HH v roli Drillmastera a nechalo to ve mě dost hluboký zážitek. Bylo to opravdu 6 hodin tvrdého drillu, ti lidi si prakticky vůbec neodpočinuli - 3 hodiny jsme je mordovali s pneumatikou, kterou pořád tahali s sebou, další 3 hodiny nosili v 10členných týmech klády - celkem pořádné klády, žádný soušky. Ale tak, že jsme je nechali jít přes půl hodiny do kopce a kládu za celou dobu nepokládali. Když ji pak mohli položit, byla na nich vidět ta úleva, radost - tam opravdu začali spolupracovat jako tým. Do té doby to sem tam nechápali, takže se stávalo, že třeba někdo odběhl od ostatních, nebo tak - pak celý tým dostal okamžitě kolektivní trest, což byly různé počty angličáků. Když jsme přišli s těma kládama do festivalky, tak to mělo super atmosféru, na konci jsme jim rozdali psí známky, dali si společně na rozloučenou 30 angličáků, zakřičeli warrior ethos (které křičeli v průběhu celé akce a mělo to grády!). Pak šli všichni sami od sebe za námi a s každým se jednotlivě rozloučili, děkovali a byli nadšení. Musím přiznat, že do slz mi moc nechybělo. Beru to jako obrovskou zkušenost a zároveň se děsím toho, co mě čeká v Liberci, kde si to dám z druhé strany. A za rok by měl být HH snad už pro veřejnost. Kdo se chcete nechat pořádně prověřit, tak určitě jděte, je to úplně něco jiného, než SR, jak jej znáte..
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    TAURUS: No ze tam clovek akorat neco chyti, kdyz se o neco skrabne :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Tak to mě nenapadlo :) Je ale jediná, kdo má konstantní výkon jak na závodech zaměřených na překážky, tak na běh. To je docela unikátní.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PODFUCK: V jakém smyslu?
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    TAURUS: Urban Challenge - to je o zloutenku, ne?
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Kocumová zase první, si začínám říkat, jestli nesype :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Někdo nějaké komenty ohledně Spartan Race European Championship?
    První Jon Albon. Peter Žiška čtvrtý (skvělý výkon) Michal Rajniak dvanáctý. Konkurence je veliká. A ten Albon je neuvěřitelný.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    DREAMWEB: Já tam nebyl, ale četl jsem nějaké ohlasy na FB. Tyhle lapsy závodům docela škoděj...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam