• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    KOLOCH
    KOLOCH --- ---
    Zdravim,
    jakou stravu aplikujete před závodem? Přímo v den závodu?
    Díky
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Ještě malá zkušenost z víkendu: běžel jsem s hodinkami (Apple Watch) a na doporučení kamaráda jsem si přes ně přetáhl potítko. Sice jsem na nich měl ještě ochranné pouzro, protože AW nepůsobí bůhvíjak bitelně, ale i tak super ochrana, pokud si hodinky nechcete rozmlátit o překážky. Ty moje to přežily bez jediného škrábance, stejně tak i pouzdro.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak hlasim navrat na trat. V Krynici jsem dokoncil Sprint uspesne bez asistence zdravotniku. Tady jsem to bezel jak podelanej, docela jsem se o tu nohu bal. Jinak zavod pekny, celkem i narocny, na to, ze to byl sprint, tak trochu potrapil. Nejvetsi problem pro me ale bylo pekelny pocasi. Jinak se objevila nova prekazka, kdy jsme na korbe od kolecka tahali pytle s piskem. Nebylo to tak jednoduche, jak vypadalo, ale celkove zadny velky problem. Bylo celkem dost urazu s nohama. Osobne si myslim, ze toho hodne vzniklo v potoku, kde nebylo videt, kam slapes. Docela nechapu ty borce, co to doslova prebehnou a nezrani se pri tom, to mi zkratka hlava nebere. Jinak to bylo fajn. Celkove ale musim rict, ze vsechno (dobrovolnici, pravidla, festivalka, moderovani, catering) je v CZE a SVK minimalne o jednu tridu lepsi, nez POL a HUN. Konkretne tady byl catering dost prusvih, rozhodci nebyli, moderator urvanej az z toho bolela hlava... Ale zase nadherny lazensky mestecko a polska kuchyne. I to jsou vyznamne duvody, proc se tam vracet.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    jeste takovy maly postreh: onlinesystem.cz zacal delat (nevim odkdy) celkem hezke a prehledne statisticke grafy ze zavodu - najdete je dole na strance kazdeho zavodu, teba tady - za me rozhodne palec nahoru!
    On line System Results :: Index
    http://results.onlinesystem.cz/ResultsOverall/Index/829
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    BUTTERFLY: O tom zadna. S tim absolutne souhlasim. Ten prvni radek byl k necemu jinymu.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    PODFUCK: nic z toho nepovazuji za adekvatni duvod k takhle brutalnimu podvadeni. Ona navic podle svedectvi jinych obchazela prekazky, nez ji diskvalifikovali. Limit prestrelila i tak o hodinu. Jeste se druhy den prochazi po arealu a foti se v tricku s medaili snad kazdou minutu. Tohle je normalni plivanec do ksichtu vsem poctivym zavodnikum.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    BUTTERFLY: Unava, stres, adrenalin, mezni zazitek, vypjata situace...
    Chlubeni se Endurance je nesmysl, medaily taky.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    UGLUGF: tohle taky nechápu. jen jsem zjišťoval, jak to je. Můj názor je, že okruh do trati patří, přijde mi to logické.

    PODFUCK: zabrání ti v tom dobrovolník s nůžkama a přestřihne ti pásky. Ti, co doběhli po limitu byli červeně podbarveni na časomíře. Vím o případech, kdy dotyčný uznal DQ a zeptal se, jestli si to alespoň může doběhnout a taky to pak udělal s tím, že v cíli nic nedostal. Popravdě nevím, jak moc je tohle ok, na jednu stranu to chápu, na druhou si myslím, že když dostanu DQ, měl bych se pakovat z trati. Taky tam byla jedna specialistka že Španělska, co dostala DQ, ještě se tam dobu hádala s dobrovolníkama, pak odešla a pak prý před cílem skočila do vody, dělala, že dobíhá a vyřvala si tričko i medaili (nepochopím, jak jí to mohli dát, když neměla pásky). Druhý den se nechala vyfotit s tím, že jako první španělka dokončila endurance - to bylo na Endurance FB. Okamžitě to schytala, byla usvědčena a teď se to řeší. Z ostudy bude mít kabát a dobře jí tak, tohle byla drzost nejvyššího kalibru. Nepochopím, proč takoví lidi na závody lezou.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    PODFUCK: No ten pocit, když ti střihaj čip je fakt děsnej. :D Nebýt přítelkyně, která byla fakt ko a potřebovala asistenci, tak bych to ještě doběhl. Byť bez trička a medaile motivace těžce klesá. :D
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Uprimne, kdybych dobehl par sekund po limitu, tak nevim kdo nebo co by mi zabranilo v tom abych pokracoval...Vubec si nedokazu predstavit ty pocity a svou reakci :)
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    BUTTERFLY: Já si na časomíru nestěžuju. Čas byl měřený digitálně a ne někym se stopkama, takže chápu, že tolerance je nulová. Samotnýho by mě nenapadlo něco ukecávat, byť bych to nedal jen o 0,00001. :)

    Checkpoint na 28. místo na 26. mi nefér přijde. To, že se okruhy s pytema do celkové vzdálenosti nepočítají by závodníci měli minimálně dopředu vědět. U normálních závodů je to jedno. Ale u závodu kde se za čas vyřazuje je to něco jinýho. Je rozdíl jestli je časomíra na 28. a ne na 26. Celkově logice toho, že se okruhy s pytlema do celkového součtu nepočítají moc nechápu. Pro každého jsou okruhy stejné a každej si je projít musí. Myslim, že málo koho napadne, že se nepočítají.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    UGLUGF: tohle (checkpoint na 28 km) jsem v neděli řešil s hlavním builderem. Je to jak píšeš, okruhy s pytlama atd. se do celkové délky trati nepočítají. Dál může dojít ke zkreslení při dělání anglánů. I když jsi na místě, hodinky něco můžou naměřit. Tohle je věc, kterou řešila spousta lidí, požádal jsem toho buildera, zda by to nemohl nějak písemně shrnout a vyjádření dáme na FB, aby v tom bylo jasno. Lidi teď nevědí, jak to je a to je špatně.

    co se týká limitů - když to nedáš jen o jedinou vteřinu, tak je to k nasrání, ale je to tak spravedlivé, tady nemůže být žádná tolerance. Naopak jsem byl asi 3x svědkem, když tam někdo doběhl v čase 5:59:59 - dotyčný klikař vždy sklidil potlesk :) Ještě postřeh od časomíry: čas se začal počítat v okamžiku, kdy závodník proběhl tím měřícím kobercem, co byl hned za startem, takže v tomto směru to bylo spravedlivé - pokud jsi chvilku strávil v zástupu, než ses skutečně dostal za startovní čáru, tak se ti to nepočítalo. Je to sice strašně málo času, ale tady často rozhodují i ty vteřiny.

    Vrtulník jsem postřehl, zprávy, že by se někde někdo nějak těžce zranil jsem neslyšel, tak doufejme, že to tak je. I když vrtulník asi ke každé kravině posílat nebudou. Jinak klasika, u záchranářů jsem viděl pár lidí s omotanou nohou - nikdo na umření nevypadal.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    UGLUGF: BUTTERFLY: pro jednoho závodníka se zástavou srdce letěl vrtulník, nevíš, jak dopadl?
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    Za mě super závod! Jak píšeš, byl to fakt extrém. Převýšení mega a v terénu, že Predátoří Rolling stones byla v Monínci uplná brnkačka. :D
    My bohužel dojeli na 1. check pointu. Přítelkyně si hned 3x zvrtnula nedoléčený zlomený kotník a i přes slizy v očích jsme dopajdali na kontrolní místo jen o 11minut po limitu. Pro kotník určitě dobře, ale byl jsem trochu nasranej, že check point byl až na 28.km a ne na 26. jak bylo avizováno. Organizátoři evidentně do celkové délky nezapočítávali okruhy s pytlema nebo nevim. Na předchozích stanovištích vzdálenost odpovídala +- pár metrů tomu co jsem měl na hodinkách (spíš jsem měl ještě rezervu) a pak hodinky hlásí 26.km a do měření nám přitom chyběly ještě dvě překážky a 2km. Každopádně jsem nebyl jediný, kdo si na tenhle zpřísněný limit stěžoval - více lidem naměřili hodninky 28km. 11 minut není moc ale byl jsme svědkem, že týpek přesáh jen o 12setin. :D K posrání. :D
    Každopádně za normálního stavu časové limity byly určitě v pohodě hratelné. Kdo měl naběháno to musel dát. Počasí vyšlo parádně (žádný horko a nakonec i bez bouřky či deště). Na to že to byl Ultra beast tak supr easy memory test a podle vyprávění i tahání kladky. Dvakrát oštěp, žádný kůly. Fungl nová horolezecká stěna po které se lezlo jedna báseň. U zdí se skoro na každý odchlipovala poslední latě (což bylo trochu o zdraví). Na těch 28km co jsme běželi jsem dělal jen jedou angličáky což je můj rekord. :D Závodníci z 23 zemí. Vyhrál o cca 2 minuty Žiška za neuvěřitelných 5:59 - MAGOR!! Jinak dobrovolnící fér a přísnější než obvykle. Což působilo rozhodně pozitivně. Jedou jsme viděl jsem dobrovolník vyběhnul asi 20 m za závodníkem co neudělal celých 30 anglánů. Jednoho závodníka diskvalifikovali za to že si do kýble naložil málo písku a odmítnu si tak okruh zopakovat. Celově byli takový vostřejší. (palec nahoru) :)
    Každopádně zvěsti o tom, že Valča je nádherná a zároveň pekelná jsou pravdivé. :) Jak se mi do Ultrabeastu moc nechtělo, tak už jsem natěšenej jak malej na ten příští rok. Je to můj první nedokončenej závod, tak mi to trochu zamávalo egem. :D
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak Ultra jsem ukončil velmi brzo. Po zranění ještě zdaleka nejsem ok a po několika seskocích ze stěn bylo jasný, že to nemůžu dokončit, tak jsem to vzdal dřív, než přijdou větší problémy. Už to bylo moc velké riziko. Jinak ostatní byli jednohlasní: nejtěžší závod v životě. Asi jedna čtvrtina odpadla na limitech. Osobně z toho závodu mám ještě větší respekt. Byli jste tam někdo?
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    UGLUGF: ja si udelal v Koutech zlomeninu zaprstni kustky. spravne bych jeste nemel sportovat, ale citim, ze noha je ok, takze to asi zkusim a jsem v podobne situaci, takze si to umim predstavit.. kazdopadne, jakmile se mi neco nebude zdat a neco zacne bolet moc divne, tak na to kaslu a odstoupim
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    BUTTERFLY: No tak ve Vechci ti stačilo za 6 hodin uběhnout kilometrů 23 teď musíš 26, což si myslim, že s přihlédnutím na terén Valči je docela dost rozdíl.
    Já od Monínce moc netrenoval, plus běžím s přítelkyní, která kopce příliš nemiluje...počítám, že jestli to dáme, tak hodně o prsa. :D
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    PODFUCK: to me mrzi... tak snad to vyjde na treti pokus

    jinak ty casove limity se mi zdaji vice mene podobne - osobne tipuju, ze trat bude kratsi, nez loni, ale o to vetsi prevyseni, takze v zaveru to bude mnohem tezsi, nez pred rokem.
    Jen pro pripomenuti - loni bylo 9 hodin na 35 km a 12 hodin na kilometr pred cilem. Trat mela oficialne 49 km, lidi merili nejcasteji 50-51 km.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    To mi připomíná - nabízíme 2 volná místa do Valči. Odjezd v pátek z Prahy cca v 17 hod. Návrat pak v neděli po dohodě.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    BUTTERFLY: No chystáme se překupovat, ale teda ty časový limity jsou celkem přísňácký. Oproti Vechci docela přitvrdili.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam