• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    UGLUGF: pokud mas na mysli Beast, tak je to z toho duvodu, ze je zavod vyprodany. Registrace byly fuc behem 6 hodin. Jedina sance je zkouset odchytit nekoho, kdo to prodava.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    Nevíte někdo zasvědcený, proč se nejde přihlásit na Eplény?
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Tak nově se ke mě dostala informace, že trať hodně ovlivnily bouřky z minulého víkendu, které v lese nadělaly spoustu polomů, které se nestihly odstranit. Podle mapy trati by to aj odpovídalo a vysvětlovalo, proč trať byla, jaká byla. Každopádně tohle je nepotvrzená informace, to jen tak pro zajímavost.

    Dětské závody obrovským způsobem pozvedl Honza Jirkal. Měl jsem tu čest s ním jednou stavět trať pro děti a to nadšení do těch dětských závodů z něj přímo září.

    A v Liberci doporučuji i Charity. Nejlépe s bandou, fakt to stojí za tu zábavu a člověk má pak i dobrý pocit, že udělal něco pro ostatní.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Mimochodem dnes začíná v Plzni i Predator Challenge. Kvalifikace bude probíhat každý večer asi od 19h a finále další sobotu. Kvalifikační dráha vypadá letos poněkud smysluplněji než loni.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: četl jsem o trati taktéž na FB. Díky tomu moc nelituju, že jsem nakonec nejel. Asi by mě mrzelo strávit tolik hodin na cestě (jel bych na otočku). Souhlasím s tím, že to byl Sprint a to je prostě nenáročný závod. Myslím, že to je zcela fér. Pokud dodrželi 5+km a 10+ překážek tak proč ne. Nejsem zastáncem stálého ztěžování závodů a překážek. Od toho jsou tu kategorie obtížností.

    No opět mě HH utvrzuje v tom, že není nic pro mě :)

    Dětský závod je čím dál lepší. Pro juniory už byl v Liberci skvělý, hodně se přibližoval normálnímu závodu. V tom je SR dál než např. PR.

    Tak doufám, že se na první letoší Spartan dostanu aspoň v tom Liberci :D
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    O víkendu jsem byl v Litovli, tak přináším pár postřehů. Začnu těma negativníma.

    Trať byla opravdu hodně jednoduchá, kratší, než minule, hodně běžecké. Pro ostřílené OCR závodníky možná až nudné, naopak třeba pro borce, co šli na výsledek zajímavé, protože tady víc, než kdy jindy platilo, že jediná malá chybička mohla stát hromadu míst, takže obrovský test koncentrace a přesnosti. Trať musela být naopak požehnáním pro úplné nováčky. Celkově ale říkám, že bych trať ocenil trochu zajímavější. Na FB to dost lidí až hejtovalo, ale pokud jsou zkušení a šli za brutálním zážitkem zrovna do Litovle, měli by se v prvé řadě zamyslet sami nad sebou.

    Stránek SPD u festivalky. Nevím, co tam ti šašci pohledávali, ale kazilo to celý dojem. Na místě pořadatele bych je vypakoval, nebo aspoň slušně požádal, aby odešli, tohle do sportu nepatří. Každopádně z pohledů kolemjdoucích museli jasně vidět, kam si ty svoje petice mají strčit.

    Bordel v kempu. Za to si zale můžeme sami. Bohužel bylo dost dementů, co se starali o to, abysme se v noci nevyspali. Nad ránem se k tomu přidal i start Hurricane Heat, ten už ale tolik neobtěžoval.

    Tak a teď pozitiva.
    Byla to na naše poměry megalomanská akce - asi 5600 (Sprint, Charity a HH dohromady) + doprovody. To znamená opravdu velká spousta lidí. Z mého pohledu zvládnuto velmi dobře. Fronty (trať, WC, catering a vůbev všude) byly snesitelné, co jsem stačil postřehnout. Kdyby tohle udělali jako v Krynici (jeden stánek s pitím a jídlem navíc dohromady), tak si neumím představit, co se stane. Co se týká trati, tak tady možná vězí i to, co jsem psal jako negativum - potřebovali postavit trať s vysokou propustností, což se jim podle mě také povedlo.

    Dál chválím Charity. Byla to čirá sportovní zábava - o nic tam nejde, pravidla neplatí, překážky si můžete (a nemusíte) zkusit - i vícekrát, nemusíte angičákovat, zkrátka si to můžete pojmout, jak chcete. Čás vám nikdo neměří. Já si to hodně užil do sytosti. Pokud znáte někoho, koho láká si OCR zkusit a má opravdu velký strach, tak Charity je ideální cesta, jak si to okouknout a vyzkoušet.

    Pozitivně hodnotím i nápaditost HH. Tentokrát měli přinést potapěčcské brýle a šnorchl. Na začátku si to celé nasadili a museli to mít až do konce, aby se jim hůř dýchalo, po chvilce navíc i blbě viděli. Po tom, co jim v Maďarsku sebrali boty se jim povedlo opět účastníky celkem rozhodit, což potvrzuje, že některé věci na HH prostě nejde natrénovat, protože nikdy nevíte, co vám provedou.

    Dětské závody: asi nepamatuji závod, kde jsem viděl startovat víc dětí. Přiznávám, že děti zatím nemám, ani k nim nemám bůhvíjaký vztah, ale když jich vidíte tolik na trati, tak to prostě udělá radost. Navíc se tvářily po doběhnutí velmi spokojeně, což svědčí o tom, že dětské tratě se povedly. Mimochodem běželi jsme okolo několikap řekážek pro ty starší - podle velikosti atd. a podle délky, která je 3 km, je to už pořádný juniorský závod a příprava na dospělácké tratě, žádný kolečko po festivalce s pěti prolejzačkama.

    Věci okolo závodu: catering, zázemí, pódium, hudba, moderování a hlavně dobrovolníci: všechno za mě super. To už se podle mě na českých SR stává standardnem, za mě jednoznačne top. V těsném závěsu je Slovensko, naopak Maďarsko a Polsko v tomto dost pokulhává.

    Sečteno a podtrženo: byla to skvěle zorganizovaná sportovní zábava. Litovel je ideální místo pro první kroky v OCR, naopak to není nic k vytržení pro dobrodruhy, co jsou zvyklí na kilometry převýšení a brutální překážky. Za mě rozhodně palec nahoru, takový závod má mít (a opravdu má, soudě podle rekordní návštěvnosti i přes konkurenční Predator Run v Plzni) své místo v kalendáři. Já se tam znova rád vrátím.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    ORECH007: jestli rád běháš a máš tu možnost, jdi do toho. Vypadá to jako fajn zážitek :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    ORECH007: ahoj, běžel jsem ME na Slovensku v roce 2015. Co tam bylo jinak byly některé zátěžové překážky, kde jsme nosili dvojnásobek. Trať je jinak společná s klasickým Beastem, který se běží po odstartování mistrovské vlny. Tenkrát trať taky měla 31 km. Další rozdíly byly hlavně v price money, kde peníze v ME byly pochopitelně mnohonásobně vyšší. Pak byla jiná medaile (moc hezká) a jiné tričko (to už tak hezké nebylo). Takhle to bylo, když to pořádal tým CEU. Nevím, jak přesně to bude teď, ale trať bude určitě klasický Beast, který se tam pak poběží stejně, jako tenkrát na Slovensku. Jinak znám pár lidí, co se tam chystají, pokud bude zájem, mohu předat kontakt.
    ORECH007
    ORECH007 --- ---
    Ahoj.

    Par tydnu nazpet jsem bezel spartan beast a vcera mi prisel email, ze jsem skoncil 2. ve sve vekove kategorii a kvalifikoval jsem se na ME v Andore.

    Vubec jsem nevedel, ze neco takoveho je mozne a mym zamerem zadna kvalifikace nebyla. Ale kdyz uz to prislo, tak ted zvazuju, ze rozbiju prasatko a zkusim tam jet.

    Ma nekdo zkusenosti s ME ve Spartan race ?
    Stoji za to to absolvovat nebo je to proste jeden z dalsich zavodu, ktery se nijak zvlast od ostatnich nelisi?
    Ma nekdo cetu do Andory :-) ?
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    KOLOCH: já to povím trochu víc ze široka: dej si hlavně to, co dobře znáš. čím delší závod, tím víc je na to třeba brát ohled. Pokud dostaneš tipy na některá jídla, potraviny, nebo doplňky, které neužíváš, není od věci si to ozkoušet předem. Každý je trochu jiný a co funguje jednomu může přitížit druhému. Že je fajn vynechat těžká, smažená, nebo ostrá jídla je snad jasné.

    sám jsem tohle pravidlo krutě porušil teď o víkendu. V sobotu jsem se v Krynici po večeři nechal zlákat krásnýma holkama se zmrzlinou (která vypadala též úžasně) a dal si. Sice jen malou, chutnala mi, ale úplně jsem zapomněl, že zmrzlinu (kor smetanovou) nejím a za chvilku to začalo... udělalo se mi zle a následovaly potíže s trávením, které mě opustily až cca hodinu a půl před nedělním závodem. To jsem měl hodně velkou kliku.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    KOLOCH: Před delším závodem do sebe peru cca měsíc Magnesium co nejvíc to jde - tz. k doporučený denní dávce v tabletách ještě přidávám pití Magnesie + plus nějaký šumáky. Určitě pak před závodem hodně banány jako zdroj draslíku. No večer před pak těstovinovej salát se zeleninou a kuřecím masem, ten pak i snídám - dobře stravitelný a nejlepší zdroj energie. V průběhu delšího závodu megnesium a sůl. Po závodě dávám z pravidla smažák. :)
    KOLOCH
    KOLOCH --- ---
    Zdravim,
    jakou stravu aplikujete před závodem? Přímo v den závodu?
    Díky
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Ještě malá zkušenost z víkendu: běžel jsem s hodinkami (Apple Watch) a na doporučení kamaráda jsem si přes ně přetáhl potítko. Sice jsem na nich měl ještě ochranné pouzro, protože AW nepůsobí bůhvíjak bitelně, ale i tak super ochrana, pokud si hodinky nechcete rozmlátit o překážky. Ty moje to přežily bez jediného škrábance, stejně tak i pouzdro.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak hlasim navrat na trat. V Krynici jsem dokoncil Sprint uspesne bez asistence zdravotniku. Tady jsem to bezel jak podelanej, docela jsem se o tu nohu bal. Jinak zavod pekny, celkem i narocny, na to, ze to byl sprint, tak trochu potrapil. Nejvetsi problem pro me ale bylo pekelny pocasi. Jinak se objevila nova prekazka, kdy jsme na korbe od kolecka tahali pytle s piskem. Nebylo to tak jednoduche, jak vypadalo, ale celkove zadny velky problem. Bylo celkem dost urazu s nohama. Osobne si myslim, ze toho hodne vzniklo v potoku, kde nebylo videt, kam slapes. Docela nechapu ty borce, co to doslova prebehnou a nezrani se pri tom, to mi zkratka hlava nebere. Jinak to bylo fajn. Celkove ale musim rict, ze vsechno (dobrovolnici, pravidla, festivalka, moderovani, catering) je v CZE a SVK minimalne o jednu tridu lepsi, nez POL a HUN. Konkretne tady byl catering dost prusvih, rozhodci nebyli, moderator urvanej az z toho bolela hlava... Ale zase nadherny lazensky mestecko a polska kuchyne. I to jsou vyznamne duvody, proc se tam vracet.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    jeste takovy maly postreh: onlinesystem.cz zacal delat (nevim odkdy) celkem hezke a prehledne statisticke grafy ze zavodu - najdete je dole na strance kazdeho zavodu, teba tady - za me rozhodne palec nahoru!
    On line System Results :: Index
    http://results.onlinesystem.cz/ResultsOverall/Index/829
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    BUTTERFLY: O tom zadna. S tim absolutne souhlasim. Ten prvni radek byl k necemu jinymu.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    PODFUCK: nic z toho nepovazuji za adekvatni duvod k takhle brutalnimu podvadeni. Ona navic podle svedectvi jinych obchazela prekazky, nez ji diskvalifikovali. Limit prestrelila i tak o hodinu. Jeste se druhy den prochazi po arealu a foti se v tricku s medaili snad kazdou minutu. Tohle je normalni plivanec do ksichtu vsem poctivym zavodnikum.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    BUTTERFLY: Unava, stres, adrenalin, mezni zazitek, vypjata situace...
    Chlubeni se Endurance je nesmysl, medaily taky.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    UGLUGF: tohle taky nechápu. jen jsem zjišťoval, jak to je. Můj názor je, že okruh do trati patří, přijde mi to logické.

    PODFUCK: zabrání ti v tom dobrovolník s nůžkama a přestřihne ti pásky. Ti, co doběhli po limitu byli červeně podbarveni na časomíře. Vím o případech, kdy dotyčný uznal DQ a zeptal se, jestli si to alespoň může doběhnout a taky to pak udělal s tím, že v cíli nic nedostal. Popravdě nevím, jak moc je tohle ok, na jednu stranu to chápu, na druhou si myslím, že když dostanu DQ, měl bych se pakovat z trati. Taky tam byla jedna specialistka že Španělska, co dostala DQ, ještě se tam dobu hádala s dobrovolníkama, pak odešla a pak prý před cílem skočila do vody, dělala, že dobíhá a vyřvala si tričko i medaili (nepochopím, jak jí to mohli dát, když neměla pásky). Druhý den se nechala vyfotit s tím, že jako první španělka dokončila endurance - to bylo na Endurance FB. Okamžitě to schytala, byla usvědčena a teď se to řeší. Z ostudy bude mít kabát a dobře jí tak, tohle byla drzost nejvyššího kalibru. Nepochopím, proč takoví lidi na závody lezou.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    PODFUCK: No ten pocit, když ti střihaj čip je fakt děsnej. :D Nebýt přítelkyně, která byla fakt ko a potřebovala asistenci, tak bych to ještě doběhl. Byť bez trička a medaile motivace těžce klesá. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam