• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: možná je to mým deformovaným pohledem, ale jak to myslíš s tím, že SR je tvrdý? Já vnímám spíš, že si utvrzuje pověst běžeckého závodu, který narozdíl od PR není tak těžký.

    PR naopak vnímám jako těžký a silový a o GR si lidi často myslí, že je to spíš zážitková/for fun záležitost.

    Dál u SR vnímám jako for fun Charity a dle mého to po pokrytí poptávky o takový závod to stačí. Tím mám na mysli lidi, co se opravdu bojí a chtějí si to zkusit a pak pro ty, co to zvládají a chtějí si jen zablbnout.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: K té otázce, já byl mimo CEU jen v Rakousku a potvrzuji jejich tvrzení. Spíš než Open bych to nazval Fun. Ani proti tomu v zásadě nic nemám. Myslím že Spartan toto slušně podchycuje vlnou Competetive (nové tedy age groups). Spartan má pověst hodně tvrdého závodu, kterým není, a zbytečně tak odrazuje spoustu lidí. Jsem z tohoto důvodu zastáncem tolerance. Chápu, že jsem s tímto názorem spíš ojedinělý :D
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    V Kolíně jsme měli o víkendu sraz trenérů SRTG. Příjmená akce... vedle organizačních věcí se řešily taky novinky pro 2018. Právě probíhá vývojem registrační systém a změny by měly potěšit hlavně ty, co registrují tým, což já osobně beru všema deseti.

    Taky nám tam bylo představeno pár novinek - jedna sice komerční, ale mě osobně to zaujalo. Jmenuje se to MySasy a slouží to na osobní diagnostiku. V Kolíně to měli na testování s tím, že se to osvědčilo. Ještě nevím, jestli si to chci pořizovat, ale minimálně za pozornost to stojí. Tady je nějaký povídání od Rungo:
    TEST: MySASY je „domácí laboratoř“, která efektivně povede váš trénink - iDNES.cz
    https://rungo.idnes.cz/...omoci-mereni-nervove-aktivity-p9h-/behani.aspx?c=A171030_205207_behani_ize

    Jo a taky jedna perlička: všude ve světě mimo CEU je údajně normální, že open vlny si tak trochu dělají, co chtějí. Tresty jim nikdo moc nekontroluje a obvykle je ani nedotahují do konce. Prý když byli od nás závodit mimo CEU, tak na ně koukali jak z jara, když odskákali poctivě celý trest. Naopak zahraniční závodníci se tu strašně divili, že dobrovolníci po nich chtěli 30 burpees, nebo poctivě zdolanou překážku. Jestli někdo může potvrdit/vyvrátit, tak dejte vědět. Každopádně u nás se nikdo nechystá někomu něco odpouštět, za což jsem velmi rád.
    MACHYK
    MACHYK --- ---
    Zdar, vracím se ještě ke Klínovci. Hodně lidí se shodlo na reálnosti překážek. Když jsem viděl, že spousta eliťáků to nedávala, tak jsem z toho měl špatný pocit. Ještě navíc, když lidi z master weekendu si nesměli pomáhat. No co, rak jako handicap je pro mě větší pohoda než angličáci a bavilo mě jak se s nimi lidi trápili :) Ovšem když jsem v neděli dorazil na slacklinu a ve 7/8 mi ztuhly ruce že jsem zůstal bezmocně viset mi do smichu už nebylo. Na druhou stranu jsem tam šel s tím, že to budě těžký a když jsem to překonal tak už byl zbytek závodu v pohodě.
    Celkově shrnuto extrémní víkend a radost že jsem to zvádl. Zároveň mám predátor spojen s těžkámi a nebezpečnými překážkami, kdy jsem některé v tom počasí ani nezkusil z obavy o zdraví. Jo a skluzavku jsem si dal třikrát :)
    Predatoru dávám poslední šanci na zimním víkendu. Zdar a sílu
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    TAURUS: Vacíkovo 7.místo v konkurecni domácích Kanaďanů a Amíků mi přijde hodně dobrý. :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Moc pěkný report. Všechna čest.

    Nechápu, to je velký fail nepustit obhájce titulu do soutěže :/
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Zuzana Kocumová psala hezký článek ze závodu.. sice dlouhý, ale fakt dobrý čtení. Není holt každej den posvícení. Co mě ovšem doopravdy naštvalo, že CZE tým neměl možnost startovat, protože se naplnila kapacita. WTF??? Vždyť jsou to šampioni, jak se mohlo stát, že nedostali šanci obhájit?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Tak to je skvělý! Byl jsem z výsledků spíš takový rozpačitý, protože největší naděje nic velkého neutrhly. Tato interpretace se mi líbí :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak o víkendu se stala senzace! Vice Mistr světa v kategorii 13-17 má na triku znak naší skupiny.. Je to frajer! Třetí v této kategorii taky z Pardubic :) Myslím, že o nich ještě hodně uslyšíme...
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Tak jsou to překážkové závody... teď budou pod tlakem aby přidali Twister, když na něm CZ výprava vyhořela a USA ho přeletěly, tak s tím bude s muset něco udělat:)
    Na drilu žádný náročný věci nejsou.
    Tak se tam třeba uvidíme.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: na zimní jsem lákán taky, prý je tam sranda, takže možná prvně zkusím PR. Ale letní asi vynechám, ty překážky tam nejsou nic pro mě.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Máš pravdu že jsem zapomněl na Run. To mi přijde ale spíš jako silniční běh s pár překážkami. Taky ho vymysleli poprvé loni. A má delší trasu než Dril. Pro mě je to jiná kategorie závodu.
    Tak jako tak Dril teď v Liberci byl vlastně docela jemně koncipovaný a ten systém fast lane / slow lane tam fungoval dobře. Tam jsem si říkal, že to pojmuli spíš do toho atletického stylu Toughest, který se mi hodně líbil. Na Klínovci to ale bylo už zase úplně jinak. Tak teď fakt nevím, kam se chtějí vlastně ubírat.
    No ale na Winter Dril jsem se přihlásil. Na Brutal se mi ale nechce, pokud to zas protáhnou do nějakého nesmyslu.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    UGLUGF: celkem logické rozhodnutí. Na Beast v Liberci bylo, že kdo nechtěl plavat k memory, dostal 120 burpees + 30 pak u memory testu a navíc tam musel po krk stejně vlézt. Ale to bylo za naprosto odlišných podmínek.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    BUTTERFLY: Už jsem se nechtěl znova durch namočit a promrznout.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    UGLUGF: můžu se zeptat, jestli jsi handicap šel ze strachu (třeba ze zranění), nebo z rozumu, že ses nechtěl namočit a promrznout?
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Já právě jako entry level u PR chápal spíš Run úroveň a myslím, že se to tak snaží aj prezentovat. Myslím, že Dril nebyl easy od samého začátku, ale souhlasím, že další zdrsňování tomu asi moc neprospěje. Spíš mě teď zarazilo, že tam nešli na překážky, nebo skončili i ostřílení borci od nás. Pravda, že když se zraníš, tak se nedá nic dělat. A právě i ta četnost zranění (o které jsem se dověděl) mě trochu děsí. Ok, asi k tomu dost přispělo počasí...

    a taky něco pozitivního, co jsem postřehl takhle z tepla domova: PR má krásné trofeje pro vítěze - nejsou v tomhle limitováni a využívají toho naplno.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Kategorizací mám na mysli něco ve smyslu entry-level, mid, high. Když vezmou dril a nazvou ho 5+ km, tak když ho udělají na 9 km do kopce a z kopce, že ho začátečník běží 4 hodiny, tak to prostě není entry-level, i když splňují svoji kategorii 5+ km. Přihlásí se tam tedy člověk, který si chce jít tak na dvě hodiny zaběhnout do přírody s pár zajímavými překážkami? Po těchto závodech asi jen těžko. Což mi přijde jak velká škoda. Ve výsledku je pár magorů nadšených jaká to byla drsňárna, ale takový ten průměr se na to příště vykašle. Takže to OCR ve výsledku škodí, protože si pak spousta lidí řekne, že radši zůstane u svého běhu po asfaltkách se sluchátkama na uších.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    BUTTERFLY: Mně v sobotu na Brutalu ta skluzavka roztrhla gumovej řemínek hodinek (nechápu jak :D naštěstí mi zůstaly v dlouhym rukávu). Na Drilu už jsme šel raději handicap. :D

    BUTTERFLY: Velkej palec nahoru dobrovolníkům, stát tam v tom celý den muselo být šílený.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    UGLUGF: pamatuju si, jak jsem úplně nahoře chytil chcanec u monkey baru na Beast 2014. Samozřejmě jsem spadl a ještě tam angličákoval. Byl z toho zánět v rameni. Byl to tam hnus fialovej a to byl srpen. Neumím si představit, jak to tam vypadalo teď, klobouk dolů před každým, kdo se tam vyškrábal.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Počasí je jedna věc, ale... třeba skluzavka - viděl jsem pár fotek, byla opravdu obří a není to tak dávno, co pod skluzavkou v Holandsku přišla o život závodnice. Na Klínovci si tam prý pár lidí solidně natlouklo, někdo od nás šel dokonce raději na handicap a to už mají nějaký ten PR za sebou a jen tak něco je nerozhodí. Na můj vkus je už to na hranici, ne-li za hranicí toho, co je na OCR v pořádku.

    TAURUS: co přesně máš na mysli tou kategorizací? Pokud vím, tak tam mají akorát minimální počet km a překážek, jako na SR a to dodržují, podle všeho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam