• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COULEENRC on-road/off-road
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    VINCENT:
    no tak predevsim chladnicka s koralkou na cumaku :)
    VINCENT
    VINCENT --- ---
    HAWKS: Modra metaliza? Pavouky na prednim spoileru? Zahradka na strese?
    … jsou tu souvislosti, ktere se ne a ne spojit :)
    VINCENT
    VINCENT --- ---
    HAWKS: Prevodovku mam default a prohozenou na lehky prevod, na motoru mam 17 zubu, vic tam nenacpu. Pravda i tak VXL kope na 3'' kolech.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    mne by se na zimu libila tahle uprava


    HAWKS
    HAWKS --- ---
    KALIBAN:
    regler by mel mit tepelnou ochranu. Vetsi kola = osadit mekci primarni prevod od motoru
    VINCENT
    VINCENT --- ---
    KALIBAN: Ok.. asi jsi me premluvil rovnou prejit k druhemu bodu. Nekdo na crawl okolo Prahy? Navrhuju green u golfovyho hriste, to bude tak akorat :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    VINCENT: na to to naprosto nema prevod :) ale s velkejma kolama to umi udelat super kourovy efekty kdyz to regl nebo motor nerozdejchaj... :)
    VINCENT
    VINCENT --- ---
    HAWKS: Coz mi pripomina myslenku narvat do malyho reva 1/10 kola a zkusit crawl s dospelejma.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    Tak se hlasim do klubu...
    Traxxas - Telluride 4X4 (#67044) - Overview | traxxas.com
    http://traxxas.com/products/models/electric/67044telluride4x4

    ted uz jen cekat nez dojde
    EOS
    EOS --- ---
    To je myslím solidní volba. Já mám e-Station BC6-10 s podobnými parametry a kvůli některým "trochu náročnějším" akcím, k ní kluk za výhodnou cenu koupil ještě druhou stejnou, aby výjezd dvou aut dva dny po sobě neznamenal noční šichtu. ;-)
    Obě jedou v pohodě na upravenejch starejch ATX zdrojích.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EOS: nakonec nabijec koupim pres hobbykinga tuhle
    GT A-6-10 200W Balance charger & discharger
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__31428__GT_A_6_10_200W_Balance_charger_discharger.html
    zdroj k tomu mam celkem dost vykonej, mame na servisu 600W ATX zdroj z nefunkcni 5V vetvi a na 12V ma papirove 50A
    EOS
    EOS --- ---
    HONCKA: Jo, to říkaj na první pokus všichni. :-)
    Výdrž je individuální. Záleží na motoru, převodech, váze auta, stylu jízdy.. Na každý expedici vidíš jak zaryté "scalisty" co jedou pomalu po pěšince a mají radost, jak se jim to pěkně zhouplo přes kořen, tak i drsňáky, co to mezitím rasej přes kdejakou skálu, nebo bažinu kolem a najedou při tom třikrát tolik. Hodně dělá i technický stav auta, seřízení, ložiska..
    U průměrnýho, opečovanýho Axíka (něco mezi rychlým RTR-kem s 27 závitovým motorem a 20zub pastorkem a pomalým 55 závitem a 14zub pastorkem dle návodu ke KITu) vydrží baterka kolem 2-3 hodin, tj. s rezervou dvě baterky na běžnou expedici.
    Až pořídíš druhý pro sebe, dítě, manželku.. (všichni na začátku říkaj, že jedno stačí ) budeš mít večer čtyři vybitý baterky a dva vybitý vysílače, tak si spočítej, jak je to s tou rychlostí nabíjení, když chceš někam jet i v neděli. ;-)
    Ale vážně - první jednoduchá nabíječka se uživí i až koupíš další lepší, protože jak jsou inteligentní, používáš to pak doma na všechno, včetně autobaterky.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EOS: jestli jde jenom o rychlost dobijeni, tak to je mi celkem jedno, ze nez dat dalsich 1200 za ryhlejsi nabijecku, tak bych si spis poridil za stejny prachy dalsi 3 baterky. BTW jak dlouho muze auto jezdit na uvedenou baterku?
    EOS
    EOS --- ---
    HONCKA: Já tu tvoji baterku Orion neznám, třeba není špatná. Zippy/Flyghtmax jsou obecně lepší než Turnigy.
    Verze mini je nejslabší z té řady Equilibrium, u té si s výkonem moc nepomůžeš. Pořád to bude na hraně toho, co je třeba pro běžné baterky, takže tě bude zbytečně zdržovat. Navíc má proti lepším verzím 2. nebo 2.5 i omezené některé funkce. Jestli se nepletu, tak např. neumí vybíjet, což je pro skladovaní LiPol užitečné a pro údržbu niklovek nutné.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EOS: diky za vycerpavajici odpoved takze tahle baterie ma 45c
    ZIPPY Flightmax 4000mAh 2S1P 45C
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16487__ZIPPY_Flightmax_4000mAh_2S1P_45C.html
    Takze by mela byt lepsi a k tomu by stacil nabijec equlibrium mini?
    EOS
    EOS --- ---
    HONCKA: Pokud nechceš lítat po dráze, ale jezdit ve volném terénu, tak Axial (-tuhý nápravy). Dingo je dnes nejlevnější možnost, jak pořídit SCX-10. Počítej ale s tím, že standardní šířka je cca 230mm, rozvor 290 (dá se bez potíží zkrátit cca do 260 mm, menší už je dost opruz) běžný kola jsou pr. 105 mm (pod cca 90mm už bude špatná světlost pod diferákem) To jsou všechno rozměry, bližší spíš osmině, než desetině, takže prakticky u všech "scale" desetin (i z té Tamyiácké lexanky starýho Unimoga) ti budou čumět kola z blatníků.
    Tazer 10T by měl být v pohodě, na ježdění v kopcích budeš potřebovat přepnout do "Crawler mode" s brzdou v neutrálu. Má to jen 1A BEC, což může být na silný digitální servo málo, zvlášť když na to pověsíš
    ještě kopec silnejch LED diod. Ale HS-5646 snese 8V, takže se vyplatí ho napájet přímo z 2S.
    Saturn je spotřebák, nečekej od něj zázračný vlastnosti.
    Baterka 2S 25C pro ne moc "těžký" SCX-ko ještě jde, pro něco těžčího, nebo Wraitha s rychlejším motorem už je to skoro na hraně, hlavně pokud jde o nějakou "spotřební značku", jako třeba Turnigy. Pak to chce spíš aspoň 30C, nebo víc. Ač se to nezdá, - ORION 2S 4200mAh 25C znamená teoreticky trvale 105A, ale jistě chápeš, že je to pouhá reklama. :-) Např. Turnigy 5000mAh 2S 20C se na axíkách normálně do půl roku nafouknou.
    Raitronic 12 je zajímavej fenomén. Všichni to kupujou, ačkoli to má podprůměrný parametry za nadprůměrnou cenu. Menší Pelikánovic RTF letadla, nebo slabší dvojčlánek do auta je přesně ta výkonová hranice, co to ještě taktak zvládne. Dle mého skromného názoru každá východní hliníková pixla, jako Acucell, Equilibrium, e-Station, nebo Hyperion, je lepší. Jde jen o to, kolik chceš investovat do vyššího výkonu, 40W je málo.
    S malou vysílačkou to bude asi trochu problém. "Dětský" parametry mívají vysílače od hraček, ale těžko mezi nimi seženeš slušně kompatibilní 2,4-ku. Možná by stála za úvahu GT-2b, ta bude aspoň lehká - má to 800mAh jednočlánek, nelámací anténu a jsou k ní výměnné rukojeti, tak možná že je jedna malá.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    JENIIK: axial je naprosto v cajku. z toho zadnej stress... i proti traxxasu obstoji. taky to neni uplne za pusu ze. Takze dobry.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JENIIK: Me to pripadalo z videi a ruznych for OK, na expedici toho zas az tak moc neni misto toho wraitha spis asi pujdu do dinga na scx10 sasi, ze jde na tom pak postavit nejaka pekna scale kapota, chci pak z toho udelat unimoga, toho dela sice tamiya, ale tam jsem slysel dost nadavek na vuli v rizeni a ze je potrebaa do toho dokoupit nejaky veci aby to dobre jezdilo, zatimco ten axial je v pohode uz z vyroby.
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    HONCKA: něco podobnýho, nebo možná i to samé stavěl kolega a byl z toho celý nasraný, že je to aušus, tak nevím. Ale on je rozmazlený Traxxasem a pětinovou bajou.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Jsem v tomhle lama, naposledy jsem modelaril cca pred 20 lety a ted bych si chtel poridit nejakyho offroada, nejlip stavebnici, s kterym bych mohl blbnout se svym malym synkem (3 roky), tj aby to nebylo zas az tak moc rychly. Co jsem se koukal, tak se mi líbil Axial Wraith kit k tomu
    regulator Tazer 10T
    motor HPI Saturn 27
    servo Hitec HS-5646 WP
    baterka ORION Li-Po Rocket Sport 4200mAh 25C
    nabijecka RAYTRONIC C12
    RC soupravu nevim, potreboval bych pro co nejmensi ruku

    Je to OK? Doufam, ze jsem na nic nezapomel. Pripadne byste mi doporucili uplne neco jinyho? Diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam