• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COULEENRC on-road/off-road
    PETJU
    PETJU --- ---
    Ty expe jsou fakt moc hezky. Az me omrzi silena rychlost a korigovani uhlu naklonu v letu u Revicek, tak si mozna nejakou expe poridim :)
    KOVYEXE
    KOVYEXE --- ---
    A eště jedna.. :)

    NYX team dojel/nedojel 15 z 21 :/ sry
    PAPAGEORGE
    PAPAGEORGE --- ---
    jedna z Vidrholce :)

    PETJU
    PETJU --- ---
    KALIBAN: Mozna driv :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Za rok budeš závodit s osminama ;-) úplně se vidím
    PETJU
    PETJU --- ---
    HONCKA: Dik!
    PETJU
    PETJU --- ---
    Nevite, kde bych sehnal tohle?

    PETJU
    PETJU --- ---
    Tak se mi povedl paradni kauf :)

    E-revo brushless 1/10 v TOP stavu, naježděno max. 10 hodin, kompletní přestavba, jako poloosy, kardan, ramena, spojka, převodovka, servo HS7950TH kovová táhla, nerez šroubky, oleje a jiné viz. Foto. Originální díly jsou součástí vč. nářadí. V ceně je nabíječka Graupner ULTRA DUO PLUS 60, vysílačka Spektrum DX3R PRO a dvě nové baterie Gens 7000mAh 7,4V 50C, prodávám pouze komplet, cena za vše 25.000,- Kč

    Fotky jeste z inzeratu, pak nafotim aktualni.







    VACA
    VACA --- ---
    ACID: jj, to ja nezpochybnuju, a ono to u RC modelu asi ani nebude tak kriticka zalezitost..
    Ja jsem myslel jakoby ohledne fce diferencialů v autech obecne. & HONCKA a tak se omlouvam jestli jsem presahl ramec tohoto klubu o RC :)
    ACID
    ACID --- ---
    VACA: a ted si predstav, ze na cestacich se pouzivaly a asi jeste pouzivaji predni pevne osy... mluvim o RC
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VACA samozřejmě RC, jsme v klubu o rc autech :)
    VACA
    VACA --- ---
    HONCKA: Rc, nbo real? :) real expedice maj urcite uzaviratelny, bo jinak by s tim po silnicich moc neslo jezdit..
    Jako u RC modelu poloosu asi neurves, to je jasny... Ale u 2,5 tunovyho jeepu s velkejma sirokejma kolama uz je to samozrejme o necem jinym. Jako ani tak ji asi instantne jednou zatackou neurves, ale proste to namahani v křížovejch čepech je enormní, jak jdou kola "proti sobe"

    Ja jsem na jednom svym bmw mel chvili zaseklej diferak. Jako bylo s tim spoustu legrace, ale melo to sva uskali, normalne s tim jezdit prakticky neslo, kazdou zatacku mi skripaly gumy, i kdyz jsem nejel ostre, rychle. Kdyz zaprselo, tak jsem dostaval drifty temer i na rovine. (V sebemensim zakriveni:) Pak jsem dal misto jedny gumy rezervu, byla o dost uzsi a zmizela pred ocima... :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MADCAT: pokud se ti jedno kolo toci hur nez jiny tak je neco spatne, loziska napriklad... tam mas nejakej problem
    ale rozhodne to neni prosakovani, pokud budes mit diff uplne suchej, tak krom toho ze to bude mit divny jizdni vlastnosti, tak se zas tak moc nic nedeje
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VACA: expedice maji imho vsechny uzavrany diferaky a neskysel jsem o nikom, ze by urval na silnici poloosu
    PETJU
    PETJU --- ---
    MADCAT: Doporucuju tohle: http://www.rc-store.cz/...ing-mazivo-pro-diferencialy-loziska-a-ozubena-kola-vysoce-vykonne-50g.html

    Diferaky v mem malem e-revu si jen chrochtaj blahem :))
    VACA
    VACA --- ---
    MADCAT: no ja bych rekl, ze na zacatku se tocily kola vsechny protoze diferaky byly nacpany, "nahemovaný" vazelínou, takze byly vice uzavrene. Tim jak se ze predniho vazelina ztraci ven, tak se z neho stava vice klasickej otevrenej diff..
    V podstate to primo souvisi s tim co napsal UNDERMEDIA, sice ze hustota vazeliny meni svornost diferencialu...


    Differencial, jak uz nazev napovida rozdeluje tocivej moment na kola nerovnomerne. Jde o to, ze kdyz auto projizdi zatackou tak kola na jeji vnejsi strane musi logicky urazit delsi vzdalenost, a tim padem se tocit rychleji nez kola vnitrni.
    Kdyby jsi u auta diferak nemel, nebo ho mel moc uzavrenej (zaseklej), tak by jsi rychle oddelaval klouby v poloosach, nadmerne sjizdel pneumatiky, ba i treba v zatacce dostal smyk, protoze kola by se mezi sebou praly..
    Nevyhoda tohoto systemu vsak je, ze kdyz se ti dostane jedno kolo treba na led, tak zacne prokluzovat a auto stoji protoze druhe kolo se ani nehne, vsechen tocivej moment mu sebere prokluzujici kolo..
    Z tohoto duvodu se nadstandartne delaji diferaky tzv "samosvorne" ktere od urciteho rozdilu toceni kol se zacnou mechanicky sami uzavirat a distribuovat tak silu do obou kol rovnomerneji (vetsinou maji definovanou svoji "svornost", snad nikdy to neni 100%) (u vetsiny rc modelu tu svornost supluje prave hustota, nebo mnozstvi pouziteho mazutu)

    No, a dale tu mame diferaky s uzaverkou, to je zase vysada spis offroadovejch vozidel, kdy si diff proste rucne uzavres do tezkeho terenu. V takovem pripade je uzavreni 100%, s autem by jsi v teto konfiguraci v podstate nemel vubec zatacet, nebo jen na nezpevnenem povrchu.. Uz vubec by ses s tim nemel pohybovat beznou jizdou po silnici, to se pak maji tendence vytrhnout poloosy apod..
    Offroudaku to slouzi v podstate jen na prekonani nejakeho useku tezkeho terenu, aby prave napr kdyz se mu dostane jedno kolo do vzduchu nesebralo moment druhemu....


    Takhle nejak to vypada uvnitr klasickeho diferaku kdyz je jedno kolo ve vzduchu (to na cervene strane)

    UNDERMEDIA
    UNDERMEDIA --- ---
    MADCAT: myslím že je celkem běžné, že na levnějších autech ty diferáky nejsou utěsněné ... řeší ze to dodatečným DIY utěsněním nebo i hustější náplní (ta ale mění vlastnosti otevřený/uzavřený diff)

    ale pokud to neteče moc, tak to občas doplníš a je to.

    tady je třeba návod na utěsnění pro Slash 2WD pro představu : http://www.ultimaterc.com/forums/showthread.php?t=116675
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    VACA: Já to upřímně zas až tak moc nechápu co je vlastně uvnitř, že to funguje tak jak to funguje. Až to rozdělám, tak to možná pochopím :-). Každopádně když jsem to vyndal z krabice, tak se točily všechny kola stejně...
    VACA
    VACA --- ---
    MADCAT: s klasickym diferákem, ne-samosvornym nebo bez uzávěrky, se ve vdzuchu bude vždy točit jedno kolo víc a druhé méně, nebo vůbec. To je prostě funkce diferenciálu, v tom bych problém nehledal..

    S prosakovánim ti neporadim..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam