• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DAVIDO: Dal jsem Vám za názor do hodnocení vpravo "plusku", ale někdo jí smazal. ( je to možné ? )
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    PHAILO: Ono to ale přece není černobílé, že? Jedna věc je platit dluhy, druhá věc je zaplatit desetinásobně více. Další věc je jak jisté dluhy, například u telekomunikačních firem, společností co provozují kreditní karty atd. vznikají. Je prostě třeba vzít v úvahu i morální hledisko, ne jenom opakovat sice platný, ale v tomto případě podstatně méně relevantní argument že dluhy se mají platit a ještě ho dotahovat ad absurdum. To už by si mohl tvrdit že vyvážet důchodce za město a vymýt jim mozky aby si vzali úvěr na hrnce za 30 tisíc je také v pořádku.

Abych to shrnul, byznys založený na procesu který nutí lidi zaplatit desetkrát více než dluží ve své podstatě nemorální je. Chápu že v dnešní době je spousta lidí kteří toto nejsou schopní pochopit, naštěstí však pořád majorita společnosti občas záchvěvy schopnosti posoudit, co je morální a co nikoliv, má.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DAVIDO: Fajn, takže podle tebe se dluhy platit nemají? V podstatě jde o základní princip - jestliže nezaplatím, pak to věřitele stojí nějaké peníze, aby to z tebe dostal. Ty pak má uhradit pasivní dlužník. S tímhle tedy nesouhlasíš?
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    PHAILO: Takže se "masivně nainvestovalo" do projektu na ždímání lidí co dluží pár korun. Když odhlédneme od toho jak spousta těch "dluhů" vznikla, a budeme brát čistě fakt že lidé dlužící 1000 Korun jsou nuceni zaplatit 8 tisíc a více... Mě to teda osobně přijde dost nemorální. Na tom že média a některé soudy mají stejný názor nevidím nic hysterického ani absurdního. A že na tom ten zmrd, který si chtěl udělat dobrý byznys z takové prasárny, včetně lidí co pro něj pracovali a účastnili se toho, ve finále doplatil? No alespoň jednou se ukázalo že ty mlýny melou a na tyhle svině se ta voda nakonec uvařila :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: Miloš prostě umí poradit každýmu. Dokonce i střízlivýmu.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    JOSEFDRUHY: Ja jsem si otevrel Lolitu na strane 58. Precetl jsem si tri vety a je to docela... jako... JO. Bez urazky, ale vyrazne lepsi cteni.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    JOSEFDRUHY: Uz to tu mame zas. "Nikdo me nema rad, kazdy si na me flusne..." Premyslejte pane, cim to asi bude. Chyba nebyva nikdy jen na jedne strane.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOSEFDRUHY: To jste trefil, přesně do takovejhle pozic, funkcí a ouřadů by v případě, že by nějakej poblázněnec po volbách plnil svoje sliby o honění zbohatlejch, proudily peníze z příjmů státu, místo aby se vrazily do něčeho užitečnýho (chudejch dříčů:-)
    VYHULENY_UFO: Kouk sem a málem sem spad ze židle smíchy. Zvláště při představě jak se lidi ochotně dělej....
    SWT
    SWT --- ---
    EXCITE: Ach so, teď už to chápu, to je drsná pomsta, souhlasím.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SWT: to je reakce na UFO, on má RO v NZP :)
    SWT
    SWT --- ---
    EXCITE: Jaký read only? On má Pepa RO nebo ban už i v NZP? Well, that escalated quickly...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    EXCITE: Možná jste slušný, možná ne, to nevím, ale pochopte, že když říkám názor do politiky ( v bulvách-chatu ) a vyjádřím ho za půl roku do 500 názorů-příspěvků, 500 podobných nestejných postřehů, úvah, vizí, ale cílených, tak když Vy vstoupíte do klubu, do toho mého posledního, že nemůžete mě kritizovat, "že tomu nerozumíte a že nevíte o čem mluvím". Můžete to říkat , samozřejmě, jistě, ale pak se musíte také smířit s reakcí : že jste nečetl těch 499 předešlých, které na ten poslední názor navazují,

díky za pochopení.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    VYHULENY_UFO: tohle je možné považovat za podpásový úder, neférový boj, čí jako pomstu za read-only :)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    JOSEFDRUHY: Povaha internetových diskuzí je na rozdíl od knih interaktivní, či by měla být. Nemožno tedy srovnávat s knihou. Tento argument neobstojí.
    MRNOBODY
    MRNOBODY --- ---
    EXCITE: Nejdříve je třeba prostudovat manuál.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    EXCITE: Nikoliv. Nikdo nemusí mé názory studovat...já to nenařizuji, ale když už někdo nemá chuť je studovat, tak pak by neměl mít právo flusání do názoru ( v té chvíli útržkovitého ) ... jděte na str. 58 nějaké knihy a když se Vám odstavec druhý nebude líbit flušněte si na autopra "jak se opovažuje" něco takového psát. V kontextu celé knihy ta str. 58 a odstavec duhý ovšem vyjde jinak. Myslíte si že grázl co autorovi napíše že je blb se omluví ??? To jsem nezažil už 20 let ani v televizi ani na netu, že by se někdo někomu omlouval ! Omluva je nesmírné pokoření, flusanec od darebáka ovšem nikoliv.

Až budu presidentem Zemanem, tak si pomluv a píč*vin na mou osobu nebudu všímat... víte proč ? ( že ne ? )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    HALCYON: Tak tomu nevěřím. Každý, kdo si mě dal mezi kamarády si mě tam dal jen a jen proto, aby se nachystal napříště kde a kdy a jak si do mě flusnout. (!) Jako první a opět bezdůvodně (!) Ještě jsem nepotkal "kamaráda" za 8 let, který by se omluvil a řekl, že to přehnal a že příště bude ohleduplnější.
    ! !!!
    Takoví lidé už neexsistují !!!!!!!!!!!!!!, ale flusačů máme mraky.... mraky. ( každý má právo na názor i na vadný názor !!, a na to, aby za něj nebyl flusán !!!! - - takové lidi už česká kotlina nemá kteří by to chápali a ctili )
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    JOSEFDRUHY: z této myšlénky vyplývá,že aby s Vámi mohl někdo diskutovat, je třeba aby Vaše názory a postoje nejdříve prostudoval a pak se teprve pouštěl do nějaké debaty? Správně? :)

Sorry já jen projíždím..:)
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    JOSEFDRUHY: :-) Já si Vás asi přidám mezi kamarády.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    HALCYON: ..že nejste schopen a máte pocity, to je naopak Váš problém...ha-ha...((( jsem si jistý, že začnete čtít jed a síru, protože NIKDO nemá rád ponižování, že ?...ale já s ním nezečal !!!! ... což ego-mozek nepochopí )))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam