JOSEFDRUHY:
Vono lidi by řikali že se tehdy měli líp, protože jednak byli tehdy mladý nebo mladší a to má člověk jiný než hmotný parametry hodnocení životní úrovně.
U nás to ale řikaj i lidi, který měli trabanta či botasky, bydleli v nájemnim 1+1 starýho paneláku, na dovolenou jezdili k bráchovi na Šumavu či do Bulharska a žrali buřty s brkaší. Dneska s zánovnim oplem, zrekonstruovanym bytem ve vlastnictví-zakoupili jako já za 5%tržní ceny- a dvěma dovolenejma do roka u moře vzdychaj a řikaj "Jo, za komunistý to bylo lepší".
ANDY_WARHOL: Jo, tak já ne že bych v mládí nějak strádal, ale když si vzpomenu na úroveň tehdy(a to já nevisim na krámech) tak mužou jít celý bolševici do prdele:-) Ale jak píšeš, chtělo to zvednout po 89 prdel a trochu mořit mozkový závity:-)
JOSEFDRUHY: Vysvětluje to dost podrobně:
proste sem se neco naucil a sel Kdežto ty lidi co zmiňuješ koukali, seděli a čekali, až se někdo postará. 40% lidí těsně nad hranicí bídy, je hele, někde v Ugandě:-)za chvíli z nás spolu s levičákama uděláš ubožáky světové úrovně:-)A ono hezky to teda zkresluje to, že leckdy se do bídnejch počitaj sumárně všichni lidi, co nerou nějakou sociální dávku, což je kokotina, kolega žije na hromádce s ženskou, děti maj bez otce (hotový Merlini), on vydělává nadprůměr, ona oblejhá sociálku.
Ale je fakt, že na základě voleb jde říct, že pokud by těch 40% vystihovalo bídu morální, je to dozajista pravda a nemístnej optimismus.