• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGEFreelancing - žít a pracovat na volné noze
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    DYNK:

    to uz bys ve triceti mozna mel, tak ve 35 az 40 (podle toho kdy se do duchodu pujde za 30 let) uz ti zacne bezet lhuta odkdy se ti bude duchod vypocitavat... a jako zamestnanec za tebe zamestnavatel prece jen odvadi vice nez bys odvadel jako zivnostnik...
    DYNK
    DYNK --- ---
    KAJJAK: tak to zalezi na veku daneho cloveka.. mne bude tricet, takze s duchodem od statu nepocitam ani jako zamestnanec:)
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    DYNK:

    taky bys mel myslet na duchod, zivnostnikum s pausalnimi naklady vychazi o dost nizsi socialni pojisteni a tim padem i duchod... asi bych to do vzorce taky nejak zahrnul...
    DYNK
    DYNK --- ---
    LEFTY: Ja pro tyhle ucely pocitam rocni cistej prijem. Kdyz pocitam kolik MDs budu pracovat, tak si od poctu pracovnich dni v roce (cca 250) odectu pocet dni, ktery bych mel dovolenou, plus prihodim neco na nemoc. Vysledny pocet MDs vynasobim odmenou za MD a cely to hodim do kalkulacky na mesci, aby mi vylezl cistej prijem.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Moc to tady nežije, ale zeptám se - když zvažuju switch na "freelancing" (ve skutečnosti práce na dlouhodobej fulltime kontrakt), je nějakej jednoduchej vzorec, jak řeúpočítat, jak na tom budu s výdělkem?
    Tedy třeba porovnávat výdělek z freelancingu se současnou superhrubou mzdou? Díky za rady. Chci si udělat jenom takovej "sanity check".
    CHUCKCHODESSA
    CHUCKCHODESSA --- ---
    JINX: nevim jak v zahranici, ale nasich vodach je osvobozena vyhra v soutezi do 10 000 CZK to ma v podminkach napr. http://www.logopro.cz, nad 10K je poreba danit viz. zákon 202/1990 Sb.
    TOMB
    TOMB --- ---
    H3AD3AD: hm tak to je možné, já zatím problém neměl, tak klepu na dřevo, aby ani žádný nebyl... support asi fakt nic moc
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    TOMB: dik za info, napriklad tady se do toho poustej celkem drsne: http://www.yelp.com/biz/odesk-redwood-city , https://www.trustpilot.com/review/www.odesk.com ... vypada to, ze pokud neni zadnej problem, vsechno funguje vpohode, ale jakmile je k necemu potreba zakaznicka podpora nebo zasah zamestnancu, tak to zacne skripat.
    TOMB
    TOMB --- ---
    H3AD3AD: kritické recenze? Pošli odkaz :). já dělám hudbu a sound design, zatím má zkušenost - nekvalifikované práce (data entry, kontrola správnosti informací ke které stačí v podstatě jen to že jsi z ČR a umíš dostatečně anglicky) mi přijdou někdy až nadhodnocené, kvalifikované naopak spíš podhodnocené... ale je to subjektivní, záleží na klientovi. Zkušenost že bych tam sám nabízel práci nemám.
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    TOMB: muzu se ohledne toho odesk zeptat v jakym tam pracujes odvetvi, pripadne na nejake generalni zhodnoceni? premyslel jsem ze tam neco nabidnu, ale recenze hodnotej ten web fakt kriticky, tak jsem na vazkach...
    TOMB
    TOMB --- ---
    JINX: Mě živí práce přes oDesk asi rok, každý týden přijdou peníze, které si můžu kdykoliv převést na PayPal účet, z něj pak na svůj osobní a pohoda. Žádné handrkování se s klienty, v tom je to super, prostě Ti honorář přijde každý týden ve stejný den. Jak budu přiznávat daně taky zatím netuším, asi se tam zkusím doklikat k nějakému výpisu transakcí za rok 2014, vytisknu a zdaním jako svou jedinou fakturu... ale to je samozřejmě zatím čistá teorie
    JINX
    JINX --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s portaly typu odesk.com, freelancer.com ? Jakym zpusobem to resite v ucetnictvi? (nejradsi bych to teda v ucetnictvi neresil vubec a zrusil ZL)
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    Čao, možná si někdo pamatuje jak jsem na rok a půl jela zkoušet skloubit práci online a cestování... tak to vyšlo :)) Rozhodně doporučuju i ostatním!

    Návrat do Čech a plány do budoucna | Blog o cestování a práci přes internet
    http://www.pracenaceste.cz/navrat-do-cech-a-plany-do-budoucna/
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ILLUZE:
    článek nefunguje, kde o tom můžu něco najít ?
    třeba od kdy to bude platit ?
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    ILLUZE: akorat kdyz mam jako osvc misto vykonu stejne, jako bydliste, tak se vubec nic nezmeni Y_Y
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Hááálelujááá :-)
    V živnostenském rejstříku už nebudou údaje o pobytu podnikatelů
    18.6.2014, Zdroj: ČTK
    http://www.infoportal.cz/...&utm_medium=enl&utm_campaign=ENPR-2014-23&utm_content=ENPR-zpravodajstvi
    STICK
    STICK --- ---
    Bitcoinovy startup SatoshiLabs hlada nove posily! http://satoshilabs.com/jobs/
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Nesnesitelná lehkost paušálu | Fokus - Respekt.iHNed.cz
    http://respekt.ihned.cz/fokus/c1-62215580-nesnesitelna-lehkost-pausalu
    JESTERDAY
    JESTERDAY --- ---
    Ahoj, sháním grafika na expresní převod loga z naskenovaného rastru do křivek. Odměna 1000,- a odhaduji to max na 2-3 hod. čistého času. Více kdyžtak v poště. Dík.
    EGGH
    EGGH --- ---
    Nejšílenější nápad mého života. Z mé rodiny se stali digitální nomádi - iDNES.cz
    http://bydleni.idnes.cz/...450_dum_osobnosti_web#utm_source=lidovky&utm_medium=text&utm_campaign=sph
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam