WAMP_ELF: podle mě existuje hodně způsobů podnikání (ale taky mi to první léta nedocházelo). nejdřív teda ty různé druhy podnikání.
základní rozdíl třeba může být, jestli hospodaříš jen se svými penězi - nebo s úvěrem, cizí investicí, apod.
další rozdíl (často, ale ne vždy propojený) je ten, za kým jdou případné dluhy (pokud je nedejbože naděláš)
no a co "podnikáním" podle mě fakt není, když třeba překládáš, maluješ obrazy, nebo co já vím co všechno: tam investuješ svůj čas, a liší se to tím, jestli máš předem domluvenou tu odměnu, nebo pak ještě musíš výsledek práce prodat (tady se třeba malíř na volné noze skutečně stává podnikatelem-obchodníkem, trochu... když pak shání kupce)
podle mě slovo "podnikání" zahrnuje buď obchod (tedy typicky že nakoupíš velkoobchodně, prodáš maloobchodně) nebo management nějaké cizí práce (tedy že přijímáš zakázky a pak organizuješ práci těch, kdo na ní dělají).
faktem je, že pokud člověk zaměstnává jen sám sebe, ani nenakupuje nic na sklad, tak je podle mě vhodnější označení třeba řemeslník. no a "živnostník" právě zahrnuje všechny ty řemeslníky, co šéfují sami sobě a mají třeba nějaké nářadí - ale není tam ten obchod ani zaměstnávání cizích lidí.
No, tenhle klub vlastně fakt není o podnikání, když si pořádně čtu nadpis :-) tak sorry :-)