• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CHIMERA: to je taky miláček ;-) Já hrozně nerada vedu debaty ve stylu "příšerní rozvedení otcové, kteří na děti kašlou", protože no je to takoví klišé, ale bohužel v mém a v tvém případě ještě víc t zjevně je pravda. A vlastně ano, někdy má ex takový hlody a tendence vymývat dětem mozky, že je skoro lepší, když se nezajímaj. Ona stačí taková douška, to, zd aby k němu teď nejeli, oznámil tak, že jednomu z nich v pátek navečer zavolal a že ať přijedou OBA (výjimečné), načež T se mě zeptal, zda si to táta může "vzhledem ke své finanční situaci dovolit" - kdysi totiž přijeli s překvapivým zjištěním, že chudák táta nemá peníze, protože mi platí alimenty. Och.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    ANNAWA: jj, můj ex už 2 roky děcku ani nezavolal, ani ho nenavštívil, a včera volal, že viděl synovy fotky a že je tlustej!!! a že ať s tím něco dělám.
    tak jsem si poklepala na hlavu a řekla jsem mu, ať si hodí mokrej hadr na hlavu a nazdar.
    myslím, že u některejch lidí je fakt lepší, když se nezajímají.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Nemám tolik zkušeností se střídavou péčí obecně, ale u nás to prostě věru neznamená, že děti jsou hlavně záležitostí matky, jen jsou holt kus času taky u otce, protože v našem případě to skutečně znamená, že se o ně staráme naprosto na full provoz a full time, normálně jsme po tu dobu sedmičlenná rodina, všechno je tomu přizpůsobené, nikdo nerozlišuje, že někdo tady bydlí pořád a někdo jen občas.
    To, co tu zaznělo, že otcové moc neřeší - tak to je můj ex, který si děti bere výjimečně a nahodile, teď u něj třeba byl T od soboty do čtvrtka, což je nejvíc od letních prázdnin a poprvé za ty roky během školního roku a on mu za tu dobu nedal ani peníze na obědy, ač jsem ho o to prosila s tím, že mu je zaplatím, protože se kvůli tomu nepotáhne k bankomatu, a ne, nekoupil jim nikdy nic navíc, krom alimentů neplatí nic, nezařizuje nic a jen kritizuje moje kroky.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    ANNAWA: tak tohohle jsme naštěstí ušetřeni, neboť máme svoje děti u sebe. nejsme tak úplně patchworková rodina, protože muž si dítě do vztahu nepřivedl a má až to se mnou. já už jedno měla. jeho otec nedal děcku nikdy nic a nepřispěl taky na nic, takže s ním nepočítáme :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TANAIS: přítel samozřejmě platí minimálně půlku kroužků, hor, táborů, oblečení a dalších věcí, které ani nezmiňuješ, to je jasná věc. Ale psala jsem tu například o situaci, kdy jeho ex navrhovala pro jejich děti dvoje hory pro každé, což by vedlo až k tomu, že moje děti by nejely nikam a to navíc v situaci, kdy já vydělávala víc peněz. Jasně, byla bych nejradši, kdybychom měli tolik peněz, že by tohle řešit nebylo třeba, nejsou to oblíbené debaty, ale realita je jinde.

A s těmi telefony, ono v momentě, kdy je platil on, jejich matce bylo srdečně jedno, kolik provolaj a ještě je podporovala, aby volaly vždycky ony jí, kupříkladu. A ještě, obědy sem, obědy tam, ono se to nasčítá a když střídavá, tak střídavá, příjmy mají podobné, protože nejenže kupujeme všeho dobře půlku, ale ještě naprostou většinu věcí počínaje očkováním přes přijímačky na školy včetně učení až po organizaci kroužků řešíme my ;-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    CHIMERA: tak to je taky príma uspořádání :-))))
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    Peníze jako zdroj konfliktů, že jedno dítě by snad dostávalo více, nemáme.
    Všecko platím já a tudíž kolik vyjde na každého, to dostanou.
    Muž peníze nemá a tudíž si nemůže stěžovat, že bych dávala jednomu dítěti víc než druhému :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TANAIS: Tak zrovna tenhle to, jak tak znám situaci, dělá. A k tomu - není to tak moc - u dvou puberťáků to snadno monou být tři tisíce měsíčně.
    A to, že do výdajů za děti kecáme jen ve chvíli, kdy je to na úkor někoho jiného, je snad zásadní premisa. Jinak to za ty nervy fakt nestojí.:-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LURA: to tchýně dobře odhadla, protože pořídit si hodně svých vlastních dětí je fakt dobrý byznys :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ANNAWA: no, tak do tohodle já jsem ale manželovi nekecala nikdy, co všechno platil své dceři. Ozvala bych se pouze v případě, kdyby na to měly doplácet naše děti. Ale to myslím nedoplácely nikdy. Přijde mi, že to, že on platil obědy a telefon, není tak moc. I ve střídavé péči někdo musí platit kromě obědů a telefonů kroužky, učebnice, oblečení, boty... A to většinou tátové zas moc nedělaj, no..
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LURA: to jsou tedy historky :-/ Děs běs. Jsem zkrátka ráda, že jsem s bývalým mužem neměla děti.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: U B. a u mě je to jednoznačně dané postavením v rodině - obě jsme jedináčci, co mají pocit, že musejí uspět ve všem, na co sáhnou a přitom jsou si vnitřně tak strašně nejistí.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: tak to je povedene. U nas je zase M povahove bliz k O nez jeho deti.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Na druhou stranu se teda musí nechat, že i při té poslední velké scéně ocenil, jak se k B. chovám. A Bůh ví, že to nehraju. Ona je mi, chuděra, povahově v mnohém podobnější, než moje vlastní děti.:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: u nas jim pritel nikdy nesel na ruku dareckama, to nema v povaze, ale snazil se dle me az moc vyhovet ex z obavy, aby o deti neprisel. Nesmylne, protoze to nikdy nehrozilo ani naznakem.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Zvlášť, když Ti na to řekne: "Ale ty svoje děti vidíš denně, já ne!". Ale vypadá, že už pochopil, že přes dárečky při každém setkání cesta nevede.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: to je poněkud vychýlené, blbé je, že vztah partner - jeho děti je vždycky tenký led. Říci chlapovi, že dejme tomu moc utrácí za cigára, letadýlka, knížky, cokoli je asi tak desetkrát snazší než mu říct že to, ehm, přehání s dárkama a vůbec výdajema na své děti.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Tak u nás jsem to momentálně taky já, kdo má na majetku víc, a to tak že výrazně. Nejsem lakomá a třeba teď v novém bytě si o svém prostoru budou obě holky rozhodovat zhruba stejně (B. si taky může vybrat stoleček:-). Ale mám problém s přístupem "Já koupím drahé dárky a ty, miláčku, mě nenecháš umřít hlady, že ne?".
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: ano, to je přesně ta situace nebo jí podobné. Když ex navrhla, že jejich děti pojedou oba během jedny zimy na drahé hory, přičemž jejich otec si to jaksi nemohl dovolit a tím pádem by to třeba znamenalo, že moje děti nepojedou nikam. Nakonec tedy jely všechny na jedny hory, ale je třeba o tom jednat a to je vyčerpávající.
    WERKA
    WERKA --- ---
    EDERA: No u nás taky není za skrblíka manžel :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam