CHIMERA: On se pak omluvil, ale i tak ... Mně by to třeba neřek, protože jednak mám u něj větší autoritu a prostě by si to nedovolil, jednak s ním nejednám tak, abych ho záměrně vytočila do běla. A když se dostaneme do nějakého konfliktu, tak se s ním prostě nehádám, ale řeknu mu, že se mi to nelíbí a že tudy cesta nevede a on se většinou vzpamatuje a omluví se. Když to vygradovalo přes moji míru, sdělila jsem mu, že věci se mají tak a tak a jestli se mu to nelíbí, nikdo ho doma nedrží. A že pokud tu chce bydlet, bude dodržovat základní pravidla společného soužití a on poměrně rychle zkrotnul a pak byl celý večer velice milý. Honza s mým mužem mají v tomto směru řekla bych spíše sourozenecký vztah a bojují o vedoucí postavení. Když jejich "škádlení" nepřesáhne určitou míru, která je nad to, co jsem ochotna akceptovat, ať si to užijou, ale občas bych je prohodila dveřma oba...
EDERA: Já nemyslím objektivní příčiny jako je krize, ty jsou prostě jasné a rozhodně nechci říct, že jsou takoví všichni otcové. A stejně tak jsou na druhou stranu i některé matky zlatokopky. Ale znám lidi, kteří si záměrně snižují svůj oficiální plat a dělají vedlejšky na černo, aby nemuseli platit alimenty. Že si někdo pořídí novou rodinu je jistě výdaj, ale i ten rodič, který má dítě ve své péči, musí uvažovat, jestli při svých závazcích uživí další dítě nebo děti. Třeba ex přítel mojí švagrové na malou kašle a našel si paní se třemi dětmi. Jeho maminka ho omlouvá, že sice už teď má práci (předtím byl nezaměstnaný - a ne kvůli krizi, ale proto, že je lempl, takže uvidíme, jak mu tahle práce vydrží dlouho), ale že si s novou paní pořídili byt a teď "ty penízky moc potřebujou, tak nemůže platit na malou". A jeho maminka taky cpe peníze jen do něj.