• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    TANAIS: hele, že někdo nechápe tvoji dcerku, to je docela dobře možné.
    ale ty jsi její matka, musíš ji chránit.
    ať si přítelova 24letá dcera vychovává svoje děti a tvoje ať nechá žít.
    vím, že je to těžké vůči lidem, co ostatní furt peskují, ale tvoje dcerka potřebuje životní prostor.
    u nás to bylo zpočátku tak, že můj druhý muž (z domu vedený jak na vojenském cvičišti) pořád chtěl dávat do latě mého staršího syna... mně se to fakt nelíbilo a synovi taky ne, ačkoli si nestěžoval nahlas.
    tak jsem řekla, že k mému dítěti se bude chovat tak, jak určím já.
    oni to tihle peskovači nemyslí špatně, pořád se domnívají, jak dělají tomu dítěti dobře, ale je to peklo. musí se jim to zakázat.
    podporuju tě zcela v tvém odboji, nedovol to šikanování.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Mám dotaz - manželova dcera z prvního manželství (24) má neustálou potřebu zasahovat do výchovy mých dětí. A teď nemluvím o tom, že si je vychovává vůči sobě, to je v pořádku, ale vadí mi, pokud mluví do věcí, které jsou obecné. Včera se například pokusila kontrolovat mojí dceru, jestli mi lže, nedovolila jsem to. Manžel zastává názor, že to je v pořádku, že je vychovává. Jsem normální, když mi to vadí a když si to nepřeju? V současné době se totiž chovám tak, že pokud mám pocit, že moje děti peskuje moc, tak jí to prostě řeknu a nepřemýšlím nad tím, jestli jí to říkám zrovna vhodným způsobem. Dneska peskovala mou dceru, že se chová špatně k bratrům, přitom je to v zásadě to jediné, v čem funguje skvěle. Byla to drobnost, vyjela na ní, já jsem jí řekla, že na ní nemá řvát, manžel na to reagoval, že se do toho nemám plést a já mu na to řekla, že se do toho budu plést vždycky. A máme tichou domácnost. Starší dcera to fakt s mou dcerkou neumí, sama to o sobě ví, v podstatě to s dcerou neumí ani manžel, nejblíž k ní mám já. Když jsem byla v nemocnici, říkala mi potom moje dcera, že na ní její sestra byla zlá. Vím, že nebyla opravdu zlá, ale nejspíš jí pořád peskovala a vychovávala, což je něco, co prostě já obtížně skousávám. Já si fakt v týhle rodině občas připadám jak E.T. Jsem fakt tak mimo?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Jsem si na Tebe samozřejmě vzpomněla, že u vás to takhle taky funguje.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    HANELA: moje babička, než zemřela, měla 16 vnoučat a asi 10 pravnoučat. Teď by bylo pravnoučat víc, ale babička už nežije :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANELA:
    BALAENA: přítelovi rodiče mají pět dětí, holt jsou snaživé ;-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    HANELA: moje babička měla z 6 dětí jen 11 vnoučat, ale pravnoučat bylo, když zemřela, už 19, a od té doby jich ještě pár přibylo
    HANELA
    HANELA --- ---
    ANNAWA: :))))
    ale ne vždy. Sousedka má děti 4 a vnuků "jen" 6, holt se děti nepomaminly
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANELA: to musíš začít větším počtem dětí a pak už to jde samo ;-)
    HANELA
    HANELA --- ---
    ANNAWA: to je taky hezké. Sice už je jedno jestli 17 nebo 19, ale je to opravdu moc fajn!!!!
    Ostatně neznám nikoho, kdo by měl tolik vnoučat :)))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: to je dobré. Přítelovi rodiče dokonce už dávno prohlásili, že moje starší děti jsou rovněž jejich vnoučaty a ve výčtech svých vnukl je všude uvádějí jako dvě ze svých devatenácti vnoučat ;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Moje máma a přítelova dcera se včers dohodly, že malá bude naši babi taky oslovovat babičko. Udělaly mi tím radost. Obě. Zvlášť tím, jak přirozeně a samostatně to zvládly, ačkoliv se viděly teprve podruhé.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    EDERA: a já asi budu kreslit, máme v plánu s tou kámoškou, taky se dala do kreslení, jet nakoupit do výtvarných potřeb, tak myslím, že se neudržím to nevyzkoušet...
    EDERA
    EDERA --- ---
    SINSEMILLA: To zní velmi pohodově. Skoro závidím. Užijte si to.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    EDERA: jedeme na pobřeží, budeme bydlet u známých v domě, takže procházky po okolí, výlety do města a hlavně asi chodit
    EDERA
    EDERA --- ---
    SINSEMILLA: A co tam máte v plánu dělat?
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    EDERA: no ta už v plánuje, jsou koupený letenky, jedeme do anglie...
    EDERA
    EDERA --- ---
    SINSEMILLA: Zas jestli plánujete sestěhování třeba až na podzim, tak to můžete vzít postupnými kroky - třeba začít společnou dovolenou.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    EDERA: jasně, i mě občas štve, že mu ještě nějaký věci nevysvětlím, třeba co se týče času a jak dlouho věci trvají... myslím, že je ale dobrý to, že on sám děti chce, je už na to takový nastavený, že je to něco pro něj, vidí na tom spoustu pozitiv a tak.. ale každodennost je jiná, to je fakt
    EDERA
    EDERA --- ---
    SINSEMILLA: Na druhou stranu - maličké dítě vyžaduje více práce, péče a pozornosti a pro člověka, který děti nemá a není zvyklý s nimi žít, to může být dost nepříjemné překvapení, kolik vlastně a jak moc se mu musí v každodenním životě přizpůsobovat. Pětiletému dítěti už třeba vysvětlím, že dokud v sobotu ráno neotevřeme dveře od ložnice, tak k nám nesmí a musí se zabavit samo s hračkama/knížkama v dětském pokoji. Dvouletému bude vysvětlování šumák.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    CHIMERA: jo, na to trochu spoléháme, že je erik ještě maličký a tím to půjde snáz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam