Jak řešíte, pokud stejně staré nevlastní děti dostanou nějaký "statusový předmět" dřív, než vy byste to pro ty svoje považovaly za rozumné?
(pozn. na okraj - zavádím nová krycí jména - Filoména a Gabriela, smiřte se s tím, abecedou to tak vyšlo:-)
Aktuálně řešíme, že Filoména má od maminky k nástupu do školy slíbený mobil. Já si myslím, že je blbost, aby mobil mělo dítě, které beztak nikam nebude chodit samo, takže z vlastní vůle bych ho Gabriele rozhodně nekupovala. Jenže jak jsou holky stejně staré, tak se logicky pořád srovnávají. Navíc Filoména dokáže být fakt extrémně protivná ve vytahování, co má lepšího, co viděla první, kolikrát kde byla, rašej u ní první projevy toho, že věci jsou dobré, jen když mají tu správnou značku (dneska jsem měla sto chutí kvůli kšiltovce Adidas prohodit oknem ji i jejího otce), etc. Fakt nemám chuť dalších X měsíců poslouchat "já už mám mobil a Gabriela ještě ne" a vůbec netuším, co by to s Gabrielou udělalo. V její školce se na tohle nehrálo. Předpokládám, že nějaké tlaky tohoto typu se dříve či později vyskytnou ve škole a budeme jim muset čelit a obvykle neustupovat. Ale doma? Doma chci mít klid!