TANAIS: My takhle měli bojovky u synovce. Několikrát jsem se od svého partnera dozvěděla, že jsem na něj vysazená. Že je to smrádě rozmazlené, které dokázalo zkazit celý rodinný oběd, však nikdo neřešil.
A mne štvalo, že lidé, co to způsobili, v podobných akcích svým chováním směřují naši dceru. Neskutečně mne to vytáčelo - navíc mne mrzelo, že mi to muž omlátil podobně o hlavu jako tvůj
TANAIS: - přišlo mi to strašně nefér... takže zbytečná hádka pro cizí "chyby"...
Moc mi pomohlo, když jsem si řekla - ok, jsem na něj vysazená. Zkusím se usměrnit. Ale nikdo (až na otce dítěte) mi do výchovy našich dětí kecat nebude, max. vyslechnu něčí radu, ale zařídím se podle svého. A když se mi jednání synovce nelíbí, ozvu se a klidně jej nahlas před ostatními sepsuji. Ale už to nebudu v sobě dusit. A najednou to jde... reaguji prostě hned u dané situace, dál se k tomu nevracíme.
Návdavkem má synovec tendence sekýrovat malou. A to mu říkám na rovinu a nekompromisně, ať toho nechá - že jediný, kdo může vychovávat a především případně potrestat naše děti jsem já, jako jejich matka a jejich otec. A na to nemůže nic říct ani právě partner...
Když zkoušel, že E. to a to, jen zopakuji tu větu - tohle si s ní vyřídíme my, její rodiče, jeho věc to není.
Vím, že jednou komentoval mé chování před přítelkyní svého bratra. Ale popravdě řečeno mi to je u... Na rozdíl od ostatních - když je u nás - dovolí se, jestli si může vzít pití. Dovolí se, jestli si může vzít sladkost nebo si jít zahrát na počítač. Jinde to nedělá. U nás funguje jako slušný člověk - a to mi bohatě stačí...
Ale přiznám se - tohle trvalo cca 5 let. Je to o stanovení si hranic. Ne těch ostatních, ale svých.