• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    Moje děti, tvoje děti, naše děti. Jaké je to v rodinách, kde se sešli partneři s dětmi z minulých vztahů? Jedno, zda spolu všichni žijete neustále nebo se vídáte jen občas. Problémy, možnosti, zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    ANNAWA: nojo, já jsem takovej typ ode zdi ke zdi :)
    buď bych fracka naprosto ignorovala (což by se jejímu otci nelíbilo), nebo bych fracka usměrnila (což by se taky nelíbilo :-)
    ještěže mám děti i muže hodného, nefrackovité povahy :)
    on byl sice taky vychován v tom, že jen to nejlepší je pro něj dobré, ale aspoň mi to nevnucuje :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CHIMERA: myslím, že to vidíš moc příkře. Já bych děti svého přítele taky někdy nejradši prohodila oknem, ale nějak mi nepřišlo na mysl, že bych kvůli tomu měla zahodit náš vztah, k čemuž by nepochybně přispělo to, kdybych je zmydlila, což ostatně sama píšeš. Ale je to náročné, to jo, občas.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    EDERA: seš v podstatě svatá žena. já dostat do domácnosti takového rozežraného fracka (a to je jí teprve 6 let?), tak to zmydlím, což by vedlo ke konci vztahu s tím mužem, nebo bych se s ním rozešla. tohle vydýchat fakt vyžaduje svatost nebývalou.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    však říkám "teoreticky". a upřímně - nezávidím, že tohle musíte vůbec řešit
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Přesně. A ty nepotřebuješ vzdor. Potřebuješ, aby dítě přišlo rádo. Protože jinak bude trpět rodič dítěte, který s Tebou bydlí. Na druhou stranu nemůžeš být výrazně benevolentnější než k domácím dětem. Fakt to není sranda a pohodička, ale permanentní tanec v porcelánu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BALAENA: moje zkušenost praví, že ani tohle by nebyla cesta. Ono jakmile začneš nějak vehementně mávat praporem pravidel, dítě míří ke vzdoru a šestileté dítě navíc hnedle pochopí, že tím beztak kritizuješ jeho matku.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: teoreticky by měl, když už, větší šanci přístup "v každém místě jsou jiná pravidla. doma je to jinak, u babičky jinak, ve škole jinak, na táboře jinak, no a tady je to takhle - přitom mě venkoncem nezajímá, jak je to jinde", protože se tím nestavíš do opozice vůči matce. ale taky bych na to moc nespoléhala.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VERONIKA22: Nejde. Ta věta by implikovala, že si myslíš, že maminka to dělá špatně. A dítě bude rázem v pozici "hájím svoji mámu před nespravedlností světa" a nehneš se už vůbec.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VERONIKA22: to bohužel nejde. Nemůžeš nasazovat proti druhému rodiči, pokud chceš, aby ten složitý mechanismus složité rodiny fungoval. Je to něco jiného, než kdyby dítě dejme tomu mluvilo jako dlaždič, protože se tak mluví na fotbalových trénincích.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    EDERA: a v patchworkových rodinách nejde zavést věta: pokud toto chování tvojí mamince nevadí tak OK, ale zde nám to vadí. Prosím toto zde neříkej/nepoužívej.....?
    EDERA
    EDERA --- ---
    VERONIKA22: Vyhrát to určitě nepůjde, neb a) geny nevyčůráš, b) zjevně to fakt je zavedený model chování v prostředí, v kterém se to dítě většinou pohybuje. Ale uhrát to na nějakou plichtu, kdy ona sice bude takhle uvažovat dál, ale ne moc nahlas, a my se z toho nezblázníme, by se povést mohlo.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    EDERA: mě by zajímalo jestli půjde vyhrát :o(. Moje prateta, máma, sestra a tchýně jsou takový svi...., že jím není na planetě zemi rovno. U nejstarší dcery pozoruji takové množství móresů až se děsím co přijde v pubertě. od pidi věku s těmi náznaky povahy 3 vyjmenovaných bojuju do morku kostí.
    Podle mě se to lepší a udusávám to jak jen je to možné ale je to vysilující pro toho dospělého. Jakmile jednou jedinkrát nezakročím už zase vidím jak se rozjíždí vlastnost/povaha výše vyjmenovaných :o/
    EDERA
    EDERA --- ---
    O víkendu jsme si na srovnávací/vytahovací/skuhrací problém postěžovali na večírku kamarádům. Byla tam přítomná i bývalá spolužačka Filoméniny matky, která pravila, že přesně chápe, co nás vytáčí, neb to malá má fakt po matce, ta tím dokázala otrávit všechny v okruhu pěti kilometrů. Takže to asi bude fakt tuhej boj.
    EDERA
    EDERA --- ---
    O víkendu jsme si na srovnávací/vytahovací/skuhrací problém postěžovali na večírku kamarádům. Byla tam přítomná i bývalá spolužačka Filoméniny matky, která pravila, že přesně chápe, co nás vytáčí, neb to malá má fakt po matce, ta tím dokázala otrávit všechny v okruhu pěti kilometrů. Takže to asi bude fakt tuhej boj.
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: mně napadl až dodatečně
    EDERA
    EDERA --- ---
    CHIMERA:
    HANELA: Tak význam second hand v téhle souvislosti zas vůbec nenapadl mě:-)
    HANELA
    HANELA --- ---
    CHIMERA:ovšem EDERA nemyslí second hand
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    CHIMERA: jo ahááááá
    tak teď se vedení doplazilo k výsledku :)
    já myslela sekáč jako second hand :-D
    pardoooon
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    EDERA: ale jo, známe Heroda a jeho úkol v dějinách, ale nechápu smysl toho výkřiku ve spojení se sekáčem... prostě souvislosti...
    EDERA
    EDERA --- ---
    CHIMERA: Výkřik vyjadřující "obdiv" k jednání Heroda Velikého, který povražděním neviňátek jaksi ultimátně vyřešil všechny výchovné problémy, které s nimi mohly nastat.

Opravdu jsi tenhle biblický příběh neznala?:-O
    HANELA
    HANELA --- ---
    CHIMERA: :D

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam