ANNAWA: To ale člověka může potkat i ve vlastní rodině. Moje matka vždycky byla a je vynikající kuchařka, a přesto si zřetelně pamatuji, jak otec prohlásil, že si bude muset začít vařit sám, aby to konečně bylo na úrovni. Kupodivu přežil:-)
Já sama jsem taky dost zmlsaná na to, aby to, co opouští mou plotnu, bylo dobré. Ale za více než rok se mi nepovedlo zjistit, jestli bruneta jí i něco jiného než palačinky, řízky a kuře na paprice. Vlastně dneska se ještě rozplývala nad rajskou polívkou. Bůh ví, že jsem, pokud jde o jídlo, velmi vstřícná a připravená vařit na objednávku; jako dítě jsem byla nemožná, nechutnalo mi prakticky nic a vlastně jsem ani neměla potřebu jíst, tak mám pro vybíravé děti pochopení. Ale na čem se teda u nás vždycky trvalo, bylo, že "fuj" v souvislosti s jídlem nesmí zaznít (samozřejmě vyjma případy, kdy jde nějaké zapomenuté jídlo z lednice naproti, mocně postrkováno plísní). Naštěstí teda v tomhle se s drahým naprosto shodujeme.