• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    ACKO
    ACKO --- ---
    EDERA: Jestli se ti líbilo, tak doporučuju taky tohle: http://www.kulturniportal.cz/porad/987-rimske-noci/
    EDERA
    EDERA --- ---
    Jo, v tom divadle jsem nakonec stejně byla s mámou, protože V. musel sepisovat nějaký report do práce. A bylo to tak dobře - ono to přece jen je takové spíš holčičí představení.:-)
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    EDERA: Jojo, to je skvělé představení ! Každý rok vybíráme jedno představení a kupujeme za obec ke dni matek pro ženské z naši vesnice. Vloni jsem sehnala toto představení a mělo velký úspěch. Ovšem letos jsem vybrala Mikve ve Stavovském divadle a zapomněla jsem dostattečně zdůraznit, že to není komedie :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    BALAENA: jj sdileny kalendar je super vec ! jediny zpusob jak doma planujeme veci a jak je nezapomeneme.. mame kalnedar pres google a nastaveno ze chodi mail nebo sms :o) a funguje to!!
    FIFI
    FIFI --- ---
    ILLUZE:
    EDERA: no jestli dobre koukam, tak na 1. a 2.8 maji jeste volna mista?

Program | Městská divadla pražská
    http://www.mestskadivadlaprazska.cz/program-a-repertoar/program/mesic/3/
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: maminka je rozumná :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Kolegyně nějak pochopily systém, jakým se vracejí lístky z předplatného do prodeje a visely pak na stránkách ABC tak dlouho, až se jim (dvěma zároveň) jednoho víkendového rána povedlo udělat asi sedm rezervací na tři různé termíny. Od nás z kanceláře jdeme díky tomu postupně všichni:-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: odkývám ti cokoliv, když mne vezmeš do kabelky sebou .-D

jak se ti podařilo ty lístky sehnat?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Takže už chápeš mou frustraci?:-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: závist ;-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: znama to doporucovala uz loni, moc se ji to libilo.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: Kolegyně z práce už na tom byly a doporučovaly. Lístky jsem hlídala fakt řadu měsíců, než se povedlo.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: Jojo, to ma byt skvele!
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: prozraď, co je to za představení, prosím
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Já to říkám furt, že tyhle debaty, co nabídnou jinej úhel pohledu, jsou super.:-)

A ad divadlo - volala jsem mámě, jestli se mnou půjde, a ona mi řekla, že radši přijde hlídat holky, než aby se mnou šla do divadla.:-) Ona je prostě mistr pregnantních "lichotivých" formulací. I tehdy, když je za tím pozitiní motivace - její hluboké přesvědčení, že bychom s V. měli občas někam vypadnout jen sami dva.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: Je mi jasné, že to není černobílé. Jen mám za sebou dlouhodobé soužití s partnerem, který věděl, že "já si to nějak zařídím", abychom nebyli o hladu, tzn. že jsem pak nakonec měla dvě práce, snažila se utrhovat na sobě (jak já byla šťastná za zimní kabát ze sekáče)... a také mám kolem sebe pár známých, kde je žena v podobné situaci jako ty a "prostě nechtějí ublížit".
    Ty holky se to pak snaží alespoň částečně také kompenzovat svým dětem a v závěru nakonec nejvíc šetří na sobě, je servaná, naštvaná (a "nikdo netuší proč vlastně máma pořád prudí a vybuchuje" - do tohoto stavu permanentní frustrace se minimálně do dvou tří let dopracovala každá). Zazlívají to expartnerkám svých partnerů a ve skutečnosti to je o tom, že ony samy neumí říct "dost" těm chlapům - ti muži se mají o tohle postarat a buď nastavit a dodržovat jistá pravidla (spoluvýchovy dětí i vyživovací povinnosti) nebo si najít další práci, pokud svým potomkům chtějí dopřávat nadstandard.
    Což několikerá dovolená (navíc zahraniční) je. Na tom se asi shodneme...

Paradoxně to jsou většinou muži, co se svým dětem opravdu věnují dostatečně. Nemají co ještě svým dětem vynahrazovat. A co je smutné, když jsou děcka větší, tak ty otce stejně pošlou víš kam... protože už jim prostě nebude schopen vyhovět ve stále se zvyšujících finančních nárocích...
    Odnesou to lidé, kteří ho do té doby drželi nad vodou.
    EDERA
    EDERA --- ---
    A pak jsou zas takové pěkné chvilky, kdy vyjde najevo, že tohle rodinné nastavení děti přijaly za svoje. V. se dneska stavoval s brunetou u své mámy, babička brunetě dávala sušenky a pobízela ji, ať si vezme i nějaké s sebou. A bruneta pravila, že to jich ale potřebuje hodně, protože doma je nás pět.:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    LISTICKA:
    ILLUZE: No, není to až tak strašné a nikdy to není tak černo-bílé. Obecně to nebývá ani tak o pocitu viny, jako tak o tom, kdo tahá za kratší konec provazu. Třeba u bratrance jsem zažila, jak omezení peněz, které původně na děti platil a s horším platem už nemohl, přineslo jako protiopatření, že mu ex blokovala jakýkoliv kontakt s dětma.:-( No, to nám teď snad nehrozí, když matka potřebuje volno na rande:-)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    ILLUZE: Jo, taky mi přijde, že to už je přes čáru. Odevzdat z pocitu viny veškeré finance ex na dítě není zrovna rozumné, jestliže chce mít člověk další vztah a rodinu.
    Můj muž taky platí dost, ale řekla bych, že je to úměrné. Ovšem taky jsme řešili kauzu, kdy ex chtěla po mém muži peníze navíc s tím, že nemá, děsný drama... pak se ukázalo, že nemá peníze, protože půjčuje svému bratrovi, který má dluhy a taky musí vzít přítelkyni na dovolenou k moři neasi... :-) Takže muž se rozčílil. On už je zase teď poměrně soudný. Něco jí dal, aby dcera nebyla na školním zájezdě do zahraničí o hladu, ale dost důrazně jí vysvětlil, že takhle teda fakt ne. Ovšem můj muž je celkově velký altruista a má zase různé záchranářské tendence co se týká přátel atd., takže i tam se občas poděje část rodinných financí... má to po své matce :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam