• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    EDERA: mno, kdyby mě něco takhle štvalo, tak bych to asi nenechala jen tak. Řekla bych jí věcně, že to není tak důležité a že se s tím nemá tak chlubit, že to se s penězi nedělá.

450,- Kč na 14 dní je pro někoho moc, pro druhého málo. Naše dcera taky asi dostává vyšší kapesné na výlety. Protože to tak prostě máme. Já si nemyslím, že se s tím vytahuje. Ale ano, vytahovat se nemá a pokud by to dělala, vůbec by mi nevadilo, kdyby jí někdo usadil. I o tom je život.

Osobně si myslím, že i hodné a nemachrující děti mají někdy potřebu se pochlubit tím, co mají. Já nevím, ale zažili jsme to všichni přeci, ve škole. Pár lidí mělo víc a děti měly všechno možné. Je to přirozené, jen jde o to, jak se k tomu postaví dospělí a konec konců i jejich kamarádi.
    EDERA
    EDERA --- ---
    CHIMERA: Divné jsou zejména její matka a babička, které tohle vytahováni/skuhrání (podle toho, jestli srovnávací subjekt je na tom hůř nebo líp než ony) mají nastavené jako základní způsob uvažování. Nepřekvapí, že to přebírá i dítě, které v tom vyrůstá.
    Včera mě to akorát zvlášť vytočilo a potřebovala jsem se někde vykřičet.:-) Jsem byla ve stresu, neb mezi návratem z dovolené a odjezdem blondýny na tábor bylo něco málo přes 24 hodin (a prádlo, mrcha, nechtělo schnout:-).
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    EDERA: ona ta holčička je prostě divná. moje děcka ať dostanou cokoli, nemají potřebu machrovat. co je jako na tom, že má 450 kaček, tak zázračnýho? já to prostě nechápu.
    v sedmi letech prd může znát hodnotu peněz...
    dobře děláš, že to ignoruješ.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Uf. Holky spolu jedou za chvíli na tábor, k autobusu je odvážíme my. Právě vyšlo najevo, že J. dala s sebou brunetě 450,- Kč kapesného. Sedmiletý holčičce na dva týdny?:-O Vytahuje se s tím celou hodinu, co je tady. Odmítám se těhle závodů ve zbrojení účastnit, ale jo, jsem nasraná.
    ACKO
    ACKO --- ---
    EDERA: Jestli se ti líbilo, tak doporučuju taky tohle: http://www.kulturniportal.cz/porad/987-rimske-noci/
    EDERA
    EDERA --- ---
    Jo, v tom divadle jsem nakonec stejně byla s mámou, protože V. musel sepisovat nějaký report do práce. A bylo to tak dobře - ono to přece jen je takové spíš holčičí představení.:-)
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    EDERA: Jojo, to je skvělé představení ! Každý rok vybíráme jedno představení a kupujeme za obec ke dni matek pro ženské z naši vesnice. Vloni jsem sehnala toto představení a mělo velký úspěch. Ovšem letos jsem vybrala Mikve ve Stavovském divadle a zapomněla jsem dostattečně zdůraznit, že to není komedie :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    BALAENA: jj sdileny kalendar je super vec ! jediny zpusob jak doma planujeme veci a jak je nezapomeneme.. mame kalnedar pres google a nastaveno ze chodi mail nebo sms :o) a funguje to!!
    FIFI
    FIFI --- ---
    ILLUZE:
    EDERA: no jestli dobre koukam, tak na 1. a 2.8 maji jeste volna mista?

Program | Městská divadla pražská
    http://www.mestskadivadlaprazska.cz/program-a-repertoar/program/mesic/3/
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: maminka je rozumná :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Kolegyně nějak pochopily systém, jakým se vracejí lístky z předplatného do prodeje a visely pak na stránkách ABC tak dlouho, až se jim (dvěma zároveň) jednoho víkendového rána povedlo udělat asi sedm rezervací na tři různé termíny. Od nás z kanceláře jdeme díky tomu postupně všichni:-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: odkývám ti cokoliv, když mne vezmeš do kabelky sebou .-D

jak se ti podařilo ty lístky sehnat?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Takže už chápeš mou frustraci?:-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: závist ;-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: znama to doporucovala uz loni, moc se ji to libilo.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: Kolegyně z práce už na tom byly a doporučovaly. Lístky jsem hlídala fakt řadu měsíců, než se povedlo.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: Jojo, to ma byt skvele!
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: prozraď, co je to za představení, prosím
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Já to říkám furt, že tyhle debaty, co nabídnou jinej úhel pohledu, jsou super.:-)

A ad divadlo - volala jsem mámě, jestli se mnou půjde, a ona mi řekla, že radši přijde hlídat holky, než aby se mnou šla do divadla.:-) Ona je prostě mistr pregnantních "lichotivých" formulací. I tehdy, když je za tím pozitiní motivace - její hluboké přesvědčení, že bychom s V. měli občas někam vypadnout jen sami dva.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam