• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SAGUS: asi jsem se do té diskuze neměl montovat. nemyslel jsem to zle. přirovnání k "naivní víře" je chytré a prozrazuje vhled.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Co se týče umění ovlivněné zkušeností DMT (ani ne tak Ayahuascou, jako metodou dýmky), tak bych rád zmínil zejména tyto:

    Dean Fleming
    Dean Fleming Fine Art
    http://www.deanfleming.com/Gallery2.html

    Michael Chichi
    There is no money in a reality of infinite abundance. — Synaptic Stimuli
    http://synapticstimuli.com/infinite-abundance/

    Z nich mi tak trochu naskakuje husí kůže, protože..... :-D
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    XCHAOS: nie, tak to bolo oznacene ked som na to prvykrat narazil a tak to oznacujem aj ja. Netvarim sa ze som vedec a nechcem znasilnovat tieto pojmy, preto som napisal ze by som to nerad rozoberal a ze to je z mojej strany naivna viera.
    Na tvojom mieste by som ale preskumal svoje vlastne pocity a vyriesil otazku, preco jedine tvoje posty v tomto threade su dve ironicke povysenecke poznamky na moju adresu, vadim ti? Az ano, je tu moznost ignore, dakujem za pochopenie.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MICHAL_R: no kolegové z branže, kdo jinej :-)
    Ale těžko říct jak to je, možná by stálo za to ozvat se dr. Vojtěchovskému, ten by Ti řekl asi nejvíc, protože to byl on a Grof, kdo od Roubíčka poprvé dostali acid...
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    DARJEEL: OK, díky za info. Nejde mi ani tak o to, abych věděl "komu uvěřím :-)" Já jsem akorát chtěl vědět, odkud vítr vane, když někdo o někom prohlašuje, že si něco vymyslel... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILUCH:
    SAGUS: když něčemu nerozumím (a to je špatný, bolestivý, nepřjemný pocit - byli jsme vychováváni, že nerozumět a nevědět je nežádoucí a vede to k nižšímu sociálnímu postavení, apod.), tak to zaplácnu kvantovou mechaniku - a získám hezký, hřejivý a uspokojivý pocit, že tomu rozumím a jsem king? :-)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    KAMAHL: to je taka teoria o tom ze dna ma v sebe zlozku ktora sa jaksi vymyka casu a priestoru a obsahuje informacie a znalosti o vsetkych minulych aj buducich inkarnaciach :)) radsej by som to tu nerozmazaval, ani nechci vediet odkial to mam :) . Pripada mi to dost pravdepodobne a uveritelne, to je vsetko, mam k tomu vztah asi ako konvencny krestan k Bohu :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MICHAL_R: vedoucí katedry psychologie FSS, prof. Vybíral... a pár dalších méně významných jmen... to už je na Tobě, komu uvěříš :)

    Ad současná debata, doporučuji vademecum pro to, aby tady mohla být rozumná diskuse: Mantak Chia: Dark Room Enlightement, aspoň prvních pár desítek stran ke kaskádě tryptofan - serotonin - melatonin - 5-MeO-DMT - DMT
    Jinak se tu budete dohadovat o něčem, co už je dávno známý a popsaný...
    EKEAZE: i při dunkelterapii a to hodně výrazně...
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    UF0UN: Prokazané je to, že v hlubokých meditacích se koncentrace DMT zvyšuje.
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    SAGUS: ano tak jsem to myslel :)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    SAGUS: Co si mám představit pod pojmem "kvantová složka DNA"?
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Tak já bych řekl, že i kdyby se ukázalo, že DMT tělo ve skutečnosti produkuje jinde než v šišince, tak šišinka má pořád ústřední roli v jeho metabolismu, takže mi to nepřijde až tak podstatný.
    Co mi ale přijde zajímavý a moc se o tom kupodivu nemluví, přestože je to narozdíl od produkce DMT šišinkou prokázaný, je tohle: Šišinka produkuje pinolin, což je MAOI strukturně podobný látkám v liáně ayahuasce - všechno jsou to beta-karboliny.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    UF0UN: vravim, nejak som to neskumal takze ruku do ohna za to nedam :) . Ale vzhadom na to ze jej funkcia nie je presne znama a ze jej poloha zodpoveda tretiemu oku by som tomu aj veril, podobne ako verim kvantovej zlozke DNA aj ked k nej ma veda asi tiez este dost daleko :)
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    SAGUS: ona ta epifýza není prokázaná... zatím. Ví se jen, že člověk má enzymy, schopné DMT produkovat. Ale kde přesně se tak děje, je otázka.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    VYHULENY_UFO: a jaký rozdíl je prosímtebe mezi LSD a research drugs? obojí jsou to látky přirozeně se nikde na planetě nevyskytující. jen je k existující látce přidáno pár atomů sem, pár atomů tam. (pokud se bavíme o tryptaminech, fenyletylaminy jsou něco jiného)
    mimochodem, enzymy v lysohlávkách jsou schopné nacpat na čtvrtou pozici HO tryptamin, který jim předhodíš, takže namísto psilocinu ti s trochou snahy ten "research drug" (např. 4-HO-DET) vyrobí samy od sebe.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0i%C5%A1inka
    ono sa tomu nehovori molekula duse len tak pre nic za nic, DMT vylucovane epifyzou ma vraj na svedomi rozne mysticke, komatozne, posmrtne a ine vizie ktore neboli vyvolane konzumaciou nejakej substancie, ale povedzme duchovnou pracou cloveka alebo prirodzenymi procesmi ktore sa v nom odohravaju. Myslel som ze to uz je skoro obecne znamy fakt :). Priznam sa moc som to nestudoval, donieslo sa to ku mne a som viac nez ochotny tomu verit, je to podobne ako DNA nieco co lezi na hranici svetov a ma priamu suvislost s tym co jak a proc vnimame.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    VYHULENY_UFO: captain obvious is here to serve you ;) . DMT je zlucenina, ktora sa prirodzene nachadza v ludskom tele, mame zlazu ktora ho dokaze produkovat, co sa o LSD povedat neda.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    UF0UN: ano, ale porad to nejsou cizorode latky, pod cizorodou si predstavuji spis takove ty moderni research drugs...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam