MEA: pozeral som dokument o tomto maliarovi a posobilo to na mna strasne divne, ani to neviem popisat.. ale hovoril som si ze mu asi davaju malo ayahuascy :)) kazdopadne dilo hezke.
Inac jak tu padlo to porovnanie ketamin vs DMT... ja som sa dlho ketaminu stranil, nakoniec som jeden experiment podstupil a pamatam si ze ma hodne zaskocilo nieco co som necakal, tazko definovatelny pocit "svatosti" toho priestoru, vsetko okolo bolo tvorene zlatym svetlom. Nemal som vtedy v plane nejaku velku davku, chcel som zazit nieco co mi bolo doporucene ako "lehka festivalova psychedelie" ale rozpustilo ma to o hodne viac nez som mal v plane, dost mi to pripominalo salvej a vedomie som mohol rozpinat a presuvat do celeho tela, ktore rozsirilo svoje hranice snad na cely svet. Prislo mi ze musim v tom priestore byt hodne opatrny co sa tyka myslienok a zamerov, tak som sa rozhodol to v tichosti a bez pohybu odsediet a preckat.. po par minutach ma to ale postavilo na nohy a zacal som spontanne cvicit nejake chikungy, skoncil som na zemi v strku s tvarou na zemi v pokornej uklone celemu vesmiru... ked to preslo, povedal som si ze to je trochu moc, ze budem cesty do podobnych rovin podnikat radsej bez chemie, ale pouhym "anestetikom" by som to nenazyval..
A neviem ako je to s cistym DMT, ale v pripade ayahuascy sa jednotlive zazitky natolko lisia svojou povahou, vizualom aj priebehom - a to nielen v zavislosti na povahe cloveka, jeho pripravenosti a sposobe pripravy - ze vynasat nejake sudy o tom comu je to podobne viac a comu menej mi pripada trochu scestne. Keby to uz mam k niecomu prirovnat, tato amazonska ucitelka mi prisla podobna tabaku, s tym rozdielom ze aya je viac maminkovska a pecovatelska kdezto tabak je zase nekompromisny otec, ktory sa s vami mazlit nebude :) . Ale to je moj pocit a moj vztah k tymto ucitelom, inac nevidim dovod toto nejak rozoberat a zovseobecnovat, cloveku ktory ma vlastnu skusenost je to k nicomu a clovek ktory nema si akurat zbytocne nabali dalsie predstavy a ocakavania.