• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: jj, o rozpouštědlu jsem přemýšlela a vidíš, díky.. alkohol.. zrovna z nově naložené tintury něco zbylo :)
    jenže ona je tím zanešená ta dřevěná trubička.. to je třeba prolejt? prošťouchnout nevim nevim tedy :)
    MEA
    MEA --- ---
    jak by taky bylo možné popsat čangu..

    mezi zlato-hnědými přímkami cest vedoucími k vizi, tvořícími tolik možných rozcestí, kterými se každý může vydat, které kdokoliv vidící může popsat třeba jako technické fraktály, pulzující a vlnící se z přímek do křivek, vznikl kruh.. kruh tvořil příběh.. indiánský příběh o rostoucí květině, o cestě a indiánském muži (možná i ženě), o nebi a zemi vysoko na plácku hory.
    tam rostla ona květina, rostla poměrně dlouho a zajímavě, ale pozorování rušily další tělesné vjemy jako je orgastické pociťování a uvolnění, vnímání nevnímání, psychická schopnost se pohnout bez těleské reakce, pozorování těchto zvláštností atp... tamtudy, kde rostla kytka, šel onen člověk s rovnými vlasy vlnícími se ve vánku, měl nezvykle velkou hlavu a černé mikádo, zobrazen byl z profilu podobajíc se egyptskému zobrazení těla, ale tělo měl pod povrchem (pod kruhem vize).. nezvykle velká hlava vlastně vůbec nebyla divná, zobrazení bylo totiž animované a animace byla zobrazena klasickou jednoduchou indiánskou výtvarnou formou ala mayský kalendář (nikoliv obětní mayský kámen) atp..

    vnímání jednoty, která ale může obsahovat oddělení např. liniemi - tělesné linie očí a prostoru, dvou těl atp.. možné malé obavy z toho, aby nepřišly horory.. maximální dlouhotrvající a plné uvolnění.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MEA: Záleží na tom, jak moc to je přismažené, ale dobře to jde v podstatě jakýmkoliv alkoholem (lihem, vodkou, isopropylalkoholem...), nebo jiným rozpouštědlem (dobře to jde acetonem). Stačí malé množství rozpouštědla. Použitý alkohol či rozpouštědlo však nevyhazovat, nýbrž nechat v misce někde na bezpečném místě odpařit. Co zůstane, je DMT n-oxide.

    DMT se pozahřátí nad nějaku teplotu mění právě na "DMT n-oxid". To lze samozřejmě také kouřit.
    MEA
    MEA --- ---
    teda, dostat čangu z fajfky během čistění je oříšek. O_o
    ta hmota se tváří jak polymerové lepidlo..

    tak si říkám, v co se vlastně dmt přemění při spalování, tuší někdo?
    MEA
    MEA --- ---
    VYHULENY_UFO: ano, viz diskuse dřívějších dob..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MICHAL_R: jj. roste i v cechach..

    http://www.biotox.cz/enpsyro/index.php?L=ros&P=2502&R=pj3rphl

    Phalaris arundinacea obsahuje zřejmě jen krátkodobě působící tryptamin N,N-dimethyltryptamin (DMT, viz vzorec níže), Phalaris aquatica obsahuje navíc 5-methoxy-N,N-dimethyltryptamin (5-Me-DMT) a 5-hydroxy-N,N-dimethyltryptamine (5-OH-DMT neboli bufotenin).
    Obsah alkaloidů v těchto rostlině se pohybuje od 5-178 mg / 100 g drogy (v Phalaris arundinacea průměrně 60 mg DMT/100 g). Proto také intenzita účinku drogy může být značně rozdílná (100 g drogy tak může vystačit na 4 tripy a nebo naopak nemusí být ani 1/10 potřebné dávky).


    podle reportu to nejaci geniove zkouseli kourit... :))
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Různé přírodní zdroje krom DMT mnohdy obsahují i různé jiné látky, často v nepředvídatelném poměru.

    Nedávno mě zde na NYXu někdo upozornil na to, že např. v ČR hojně rostoucí "Chrastice rákosovitá" obsahuje krom n,n-DMT i (často dokonce převážně!) 5-meo-DMT, což je triptamin s jiným průběhem, efekty, i dávkováním, než "klasický" DMT (= "n,n-DMT") (zdroj k chemickému složení Chrastice je např. zde: http://deoxy.org/trypfaq.htm#67). Některé druhy Phalaris obsahují i poměrně toxickou a nežádoucí látku jménem gramin (ang. gramine;viz zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Gramine).

    Takže jednoduchý extrakt z chrastice nebude obsahovat pouze DMT, ale v nepředvídatelném poměru i 5-meo-DMT, která se např. nesmí (!) kombinovat orálně s IMAO (á la "analog Ayahuascy"). 5-meo-DMT jde prý sice chemicky od n,n-DMT nějak oddělit, ale asi to nebude nic úplně jednoduchého... A "vyrobit" n,n-DMT z 5-meo-DMT nikdo bez doktorátu z chemie a solidní laborkou fakt asi nedokáže... :-)

    Jako "nejspolehlivější" přírodní zdroj DMT považují psychonauté, zejm.na západě, kůru z kořenu "Mimosa hostilis" (je to tradiční přísada do amazonského nápoje Jurema, této geografické varianty Ayahuasky, kdy se k B.Caapi jako zdroj DMT nepřidává Chaliponga nebo Chakruna, nýbrž právě Mimosa...)
    MEA
    MEA --- ---
    UF0UN: tohle řešil jeden chemik, já mu do toho nekoukala, jen jsem dostala info.. bylo by ale dobrý, aby mne případně jeden z nich upřesnil, zda opravdu šlo o DMT a nebyl to zas nějakej šum..
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MEA: 5-meo-dmt → n,n-dmt nejde, alespoň ne "jednoduše"

    Ask Erowid : ID 2347 : How can 5-MeO-DMT be converted to DMT?
    http://www.erowid.org/ask/ask.php?ID=2347
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: tohle je ten úryvek o chrastici, jaxme se bavili? jak mám pocit, že se někomu nedávno podařilo získat z 5meo přímo DMT..
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Nedávno jsem narazil na zajímavou teorii toho, "co se děje" na DMT (sorry, je to anglicky), a to od nikoho méně zajímavého, než bratra Terence McKenny:
    Dennis McKenna: DMT strips away the brain's filter on reality - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=USSS1mjXoHA#at=214
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Yes, you are right; one source indicates that it is 5-meo predominantly. Other studies suggest that it is a rather unpredictable mixture of 5-meo- and n,n-...

    You could always separate the two chemically, if you wanted :-)
    TRYL
    TRYL --- ---
    not exclusive, but predominant.
    TRYL
    TRYL --- ---
    arundinacea seems to be, check again.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    5-meo-DMT is definitely not na "EXCLUSIVE" alkaloid in Phalaris grass. N,N-DMT in Phalaris grass seems to be the predominant alkaloid, with 5-meo being also included, but its definitely not predominant... Phalaris is not known as a reliable source of 5-meo;
    TRYL
    TRYL --- ---
    arudinacea is almost exclusively 5meo, i'd say.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    TRYL: Let´s wait for the responses from the Nexus :-) I don´t know the answer myself, therefore looking forward to any anwer. Howerver, the most common source of DMT in Central Europe is Phalaris Arundinacea :-)
    TRYL
    TRYL --- ---
    can anybody tell whether this ubiquitous acacia-looking tree is pseudoacacia or true acacia, and if a. confusa & acacia maidenii are to be found in central europe?
    MEA
    MEA --- ---
    dost lidí si plete žábu Cambo (Kambo, Sapu - Verde, Phyllomedusa bicolor), která neobsahuje vyšší dávky DMT, než které pravděpodobně obsahuje její mozek, s Ropuchou koloradskou (Incilius alvarius), kterou šamani nazývaji také Sapu (prý to znamená obecně žába), která obsahuje 5-MeO-DMT, bufotenin, halucinogenní tryptaminy

    Bufo :)


    Cambo


    došlo mi to, že když jsem nedávno mluvila o kambo, tak mi pár lidí řeklo něco ve smyslu "týýýýjo, fákt? tak to zvládni tyjo, to bude asi hodně hustý" a občas jsem si všimla, že tak nějak lidi ty dvě žáby spojují..

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam