• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    FEXIST
    FEXIST --- ---
    Chtela sem reagovat na tu hudbu - slysela sem, ze vetsina lidi to ma tak ze je bud hodne rusi, nebo ji nejsou schopni v tom stavu vubec jako hudbu zaznamenat. Melo by se to odvijet od kvality DMT. Moje zkusenost, behem ktery hrala hudba celou dobu, byla prave hudba to jediny, co zustalo nemenny - a diky ni sem vedela, ze je porad vsechno v poradku i pres ty neuverielny geometrie kolem, byla mi dost prijemna. Zajmalo by me, pokud vite, z ceho ste meli DMT vyrobene, jaka rostlina? Mozna to vnimani hudby muze souviset i s tim
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Nedávno byl v jednom spíše méně známém časopise publikován docela zajímavý text o DMT. Autor se v textu ptá, jak by bylo možné - z neurobiologického hlediska - vysvětlit intenzitu zkušenosti "mimozemských světů" po administraci DMT. Jedná se o anglicky psaný odborný text (který to ale podle mne, vysvětluje pěkně, ještě docela čitelným způsobem), takže nějaká ta dávka trpělivosti asi bude na místě...

    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Manny's DMT Trip - 5 Levels - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=keJGvy9sKWs
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    KAMAHL: Jak jsem to zapl, tak jsem taky hned vzpomenul na Mononoke
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Já jsem se na to taky dokázal dívat několikrát. Přijde mi to něčím podobný jako princezna Mononoke.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    "Nothing in this world but mist, and we live just for a short spell" .. milujem :)
    Aisling's Song - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=XL-7GVAmDHs
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    KAPITANKUN: tak ja mam rad pohadky a keltov a jednoduche mytologicke pribehy, k tomu hezka animacia a prijemna hudba.. pre mna 10/10 :) ale chapem ze to niekoho nebavi.. ja sa zase nevydrzim divat na Tarkovskych a Almodovarov a podobne super-art zalezitosti ;)
    KAPITANKUN
    KAPITANKUN --- ---
    KOERHE: tyjo, ja jsem u toho usinal nudou:( A to si myslim, ze uplne spatny vkus na filmy nemam
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    SAGUS: Souhlas ! Pro mě je to rozhodně film, ke kterému se rád vracím :)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    KOERHE: je to skvele a krasne a videl som to uz asi 6x :))
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    Zdarec lidi :)
    Mám taky jeden námět na docela dobrý film. Mě nadchl, takže pokud se zalíbí ještě někomu, budu jenom rád. Secret of Kells http://www.csfd.cz/film/254459-brendan-a-tajemstvi-kellsu/
    Už jste ho někdo příp. viděli? Dojmy?
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: jj, souhlasim, působí to na mne jako dost logické tvrzení :) (a my bychom zase mohli zajít na popovídání, kdyžtak pošta .) )
    jinak podle mne dost lidí vůbec zvuky vědomě vnímat nemusí, podobně jako nevnímá (resp. necítí) tělo.. někdy to uvědomění přijít může a pak třeba může být zvukový výsledek právě "natažený do nekonečna" (než přijde jiný stav) a jindy se zabývá zcela jinýma podnětama než jsou slyšitelné záležitosti (třeba co se mu děje s tělem a haptický vjemy - zpočátku a pak, co se děje za očima, před očima a spíš vizuály)

    ad ten metal, když jsem slyšela šílenej nářez od nějaký metalový kapely spojenej s dmt, to mi přišlo, že to nejde dohromady.. na dmt stavu se přeci chce člověk spíš rozplývat, než být v napětí z nějakých nesourodých a disharmocických uřvanců... na můj vkus tedy.. ale pak hrál nějakej "metloš" na španělku, byl snad na dmt?, ale jistá si tím fakt nejsem a moc mi tam ten stav teda nesedí, a to bylo moc příjemný a umím si to prostě představit k poslechu.. představit si harmonický tony a melodie, ale nějaký disharmonie jsou nepředstavitelný.. jenže zase.. třeba bych to prostě vůbec nevnímala no :)

    to je von
    DMT GUITARIST (acoustic jam) - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=loYFFTJwP9Y
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    (Jakákoliv) hudba a DMT je podle mne kombinace s hodně divnými efekty. Jak se začne vnímání "zpomalovat" (aby 5 minut pak mohlo působit jako věčnost), tak se začne zpomalovat i poslouchaná hudba - prostor mezi beaty apod. se začne natahovat do nekonečna, a to až k momentu, kdy si člověk řekne (zatímco dochází k postupnému rozpuštění rozdílu mezi slyšením, viděním a myšlením) něco jako "A doprdele - co když se ta hudba zastaví úplně?" a začne řešit, jak se z té zastavené hudby, resp. zastaveného času, dostane zpátky :-)

    Jinak deathmetal bych si asi nepustil, protože bych se bát, že by se ty jejich často dost idiotské a morbidně-krvavé texty v tripu "zhmotnily" a pak by mě strrašily :-D Na druhou stranu mi Špongli přijdou jako docela dobrá volba (ale každý má jiný vkus); vždyť se sami svojí afinitou k DMT nijak netají (viz ´Divine Moments of Truth´ apod.)...
    MEA
    MEA --- ---
    MIRIS:
    SAGUS:
    no je fakt, že když se zamyslím nad vjemy hudby na dmt, tak zas až tak podstatné nejsou.. ale zase na druhou stranu, imho metal by mne rozsekal na cimprcampr, ale pravda, je to můj předsudek :) vyzkoušené to nemám.. .)

    ale zase někdo může mít jinou zkušenost, co se vnímání hudby týče..
    MEA
    MEA --- ---
    SAGUS: jo ajoooo, už to vidím, to "ne" na konci výroku, je mi to už jasný! :D
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    MIRIS: jj, nic ine som tym povedat nechcel ;) .. a ked uz sa chce clovek proste bavit, rozdiel medzi sponglom a deathmetalom uz je len otazka vkusu :)
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    SAGUS: na hlubší ponor bych to nepustil , jak říkáš...
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    MIRIS: no, tak ne hledani... spis o aky typ zazitku ma clovek zaujem.. na mna ta hudba posobi ako rusivy cirkus, na party ideal ale domace sedenia si organizujem trochu inak a v poslednej dobe uz si neviem predstavit ako podmaz na hlbkovy psychedelicky ponor nic ine nez ambient, pripadne velmi jemnu a citlivu muziku - ziadne ukvakane psycko ktore na mna vrha pestrobarevne fraktaly z kazdej strany :).. rusive. A psychedelicky rozmer ticha, to je zase dalsia kapitola :)
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    SAGUS: hele já si tohle album pouštěl zrovna to vyšlo den před tím když sem zakládal tak sem si to ke konci pustil , dá se říct že sem tam vůbec nic nehledal :O
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam