DARJEEL: OT! i čeština je dostatečně hodnotný jazyk, už jenom proto, že je rodný. zaslouží si překlad nebo pomlčku a vysvětlení.. k tobě aby člověk nosil akademickej slovník s čínsko-česko-španělsko-portugalskym rozšířenim. :)
T
nepřijde mi jako offtopic čerpat na téma dmt z ayahuasky ( i když se z toho dá využít třeba jen jedna věta), souvislosti tam jsou, případně se musej hledat..
i když může být dmt bráno jako druhotné, tak je součástí a ta je přeci zřejmá.. co by byla aya bez dmt? byla by to aya? nebo jaká by byla? ...
stále nechápu, co je na materiálech o aye irelevantní v poměru k dmt, krom toho, že je druhotné? no a co, že je druhotné přeci.. i druhá role hraje roli a souvisí s tématem. nebo na tom doopravdy něco nechápu??
jsem se nedávno ptala na materiály k dmt.. pár toho mám, zatím ale nejvíc vedou odkazy z knihy strassmana a pak ten david luke, s materiály v čj je to bída, to je jasný.. jenže já potřebuju mít aspoň půlku materiálů v češtině, tak mi to bylo řečenoj a z něčeho čerpat prostě musim
jinak DMT může bejt "projímavý", i když to je možná jen pocit a fyzicky to třeba nejde.. a nebo je to jakoby "placebo", tak funguje.. jak si to kdo udělá a jak se taky na celou věc dívá
kždp. uvidím, co liána řekne..