• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    KUNDRASA
    KUNDRASA --- ---
    Ahoj, jaké jsou podle vás nejúčinnější techniky, kterými dosáhnout zvýšené produkce endogenního DMT? Mám zkušenosti s meditací, holotropním dýchaním a teď se chystám na pobyt ve tmě v kombinaci s půstem. Jenže když si čtu různé fascinující tripreporty lidí, kteří kouřili DMT, nebo měli ayahuascu, tak se to co do výsledku zkrátka nedá vůbec srovnat.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Tak u tohoto videa mě hodně zaujaly zejména ty animace:
    Spoof commercial for Spuiten & Slikken - Holy Smoke (Dir. Danny Merk)
    https://vimeo.com/151501497

    Jestli jsem to dobře pochopil, tak to je "fiktivní reklama na ´Posvátný kouř´ pro holandský televizní pořad ´sex a drogy´"
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    CORDELL: Tak třeba zcela zásadní roli, kromě diety (která "funguje" u všech psychedelik, i těch polo/chemických), hraje množství IMAO, jež mají přímý vliv na to, kolik DMT "je potřeba". Když Dennis McKenna a spol. dělali chemickou analýzu ayahuasky z různých míst Amazonie, tak si všimli, že DMT tam je relativně málo, zatímco IMAO relativně hodně ("relativně" ve srovnání s tím, jak si lidé na západě dávkují analogy):
    Erowid Ayahuasca Vault : Scientific Investigation of Ayahuasca, McKenna, Callaway, Grob 1998
    https://www.erowid.org/chemicals/ayahuasca/ayahuasca_journal3.shtml
    Je samozřejmě ošemetné srovnávat povahu/ducha či farmakodynamiku Ayahuasky a jejích analogů, ale přímá souvislost mezi dietou, množstvím IMAO a DMT platí IMHO i u těch analogů...
    MEA
    MEA --- ---
    FRUTAA1: paráda, děkuju! ozvu se, hotový bych to měla mít až příští rok, ale už vidim ten fofr a kvanta informací.. tak to chci mít trochu připravený dopředu.. určo uvítám kritiku (pro některý rejpaly konstruktivní :) ) a i diskusi, která by mi pomohla text zlepšit
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    CORDELL: Davkovani u IV / IM / vaporizace neni, IMHO, vzajemne porovnatelne, ani prevoditelne. Zejm. pri vaporizaci hodne zalezi na spravne technice - kdyz je technika dobra, tak se do hyperprostoru (úplné OBE) lze dostat i s mene, nez 35mg (pri 80kg telesne vahy) - zejm. kdyz se to zvladne cele na jeden nadech :-) Takze kdyz nekdo tvrdi, ze "60mg je malo" a tak podobne, tak to spis znamena, ze nema vychytanou techniku, a zbytecne si tak plytva materialem :-)

    Podobne to je pri oralni aplikaci s informaci, ze "150mg do kapsle atd..." - i zde je mozne si natrenovat vztah mezi dietou a "časováním" mezi aplikací IMAO a DMT, a dávkování tak snížit taky klidně několikrát (i pro úplné OBE). Je ale pravda, že orální aplikace to je mnohem víc individuální záležitost, než třeba vaporizace...
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    MEA: ráda Ti v případě zájmu udělám korekturu (a počtu si) :-)
    MEA
    MEA --- ---
    no muselo by se postupovat maximálně opatrně s maximálně bezpečně vyrobenou substancí a s nízkýma dávkama, který by se pomalu zvyšovaly, ne naopak..a podle bezpečnýho manuálu.. nepřijde mi to jako nesmysl nebo přímá cesta do márnice, nějaký pokusy už tu byly, tak chápu, že lidi chtějí pokračovat.. nicméně by to chtělo pod školeným dozorem, jak to kdysi probíhalo.. taky by to chtělo i výjimku ze zákona pro výzkumný pokusy, ale to je taky běh na dlouhou trať a hodně byrokracie, klacků pod nohama, nedůvěry.. takže se mi noc nechce řešit něco, do čeho nevidím víc a ani o tom moc nevím a vlastně mne to už ani neláká..
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    MEA: iv je cesta do marnice, nevim jak to toho kluka mohlo napadnout lol.
    MEA
    MEA --- ---
    KOSZLIK: o tom se zmiňoval strassmann, jak o žilním, tak svalovém užití, ale nerozváděl to až tak dopodrobna, taky jsem chvíli dohledávala víc info o injekčním využití, ale asi nejsem zdatný hledač.. imho určo by to chtělo důvěryhodnýho chemika/farmaceuta a lékaře/sestru (třeba z kamarádů :) ). jinak bych se toho dost bála..
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KOSZLIK: jak to ctu tak vubec dmt injekcne je spatnej napad... "Extracted DMT is going to have traces of plant fibers and proteins in it, which is a HUGE no-no for injection. You MUST micron filter for safety. Even with micron filtering, it is possible that you can have an allergic reaction to the plant material." kasli na to, proc injekcne kdyz muzes vaporizovat cisty krystaly.
    MEA
    MEA --- ---
    KOCOURMIKES: kouření dmt s vyšším obsahem harmalinu, šlo o směs ne čisté dmt
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: škoda, že se smázl, teď není až tak jasný, v jakým kontextu ten tunel myslel a na co mu vlastně přesně odpovídáš, ale čte se to moc pěkně.. :) a i když tam uchází ta smazaná souvislost, tak s těma barvama se přidávám a souhlasim a ten popis barvy vs. emoce mi přijde dost zajímavej :), nechceš to rozvést?
    MEA
    MEA --- ---
    FORESTH: jj, podařilo se mi to, ale nebylo to tak intenzivní.. podařilo se mi to v jednom jakoby záchvatu emocí, kdy jsem pak silně dýchala, abych se zklidnila a ejhle, za chvilku se mi rozjel stav velmi podobný dmt stavu.. taky se to může dít při upadnutí do bezvědomí, to jsem zažívala hodně jako dítě, bylo to i hodně rychlý.. a pak jednou čistě u sledování dmt vizualizace :) a poslouchání ikaros..

    jinak, jak tu bylo zmíněno, tak joga snu určitě může hodně pomoct k takovýmu navození a často, když člověk pozoruje přechod z bdění do snění a potom zažívá lucidní sen, tak to mi přijde taky jako stav s vysokým obsahem dmt v mozku, ale je fakt, že jsem neurobiologii dmt a mozkovou aktivitu na dmt ještě pořádně nedohledala, tak se mohu zatím jenom domnívat

    ale chtělo by to sem obrázky mozkový činnosti na dmt, jako sůl
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    btw bufotenin se metabolizuje v tele na 5-meo-dmt, takze bufo trip je de facto jako 5-meo-dmt, neni treba nutne olizovat ropuchu, jedina vyhoda teda je v tom ze je to aktivni oralne a pricemz prechazi na 5-meo-dmt, ale ma to nedobre vedlejsi ucinky.
    MEA
    MEA --- ---
    díky vám moc za tipy! už se mi ta literatura začíná pěkně naplňovat, tak jsem zvědavá, co ze sebe vyplodím

    MICHAL_R: bufotenin asi okrajově, kdybych našla nějakou zmínku z místních končin ideálně, ale pět meo dmt určitě, měla bych tam mít nějakou "západní" kulturu.. dostala jsem tip od vedoucího, že bych taky mohla něco najít v knížce Noční příběh od Carla Ginburga.. nedávno mne taky začali z ničeho nic lákat svobodní zednáři (pač křesťanů a inkvizicí jsem měla už plný brejle pomalu .) ), jestli bych aji u nich něco objevila a zdá se, že jsem tu v auditku zahlídla zmínku, o nich.. :)

    DARJEEL: jasný.. jo, epena keyword, dobrá shoda okolností, zrovna dneska jsem si vyzvedla bichli od e. biocca sama mezi indiány s heslem epená a taky je tam zmínka o jakési ropuše uanokoko, tak to prozkoumám.. ten sliz myslíš ropuší, jestli to dobře chápu nebo podobnej ropuchám, ten pět meo dmt sliz..
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    MEA: koureni dmt na harmalinu? harmalin byl cistej, vyextrahovanej?
    MEA
    MEA --- ---
    jinak ohledně nedávného dmt (více harmalinu), dávala jsem si jej z jedním člověkem, u kterého bych tendence k psychedelikům vůbec nečekala, ale překvapil mne a to mile.. v tom stavu tehdy jsme se stali jedním člověkem a už to tak zůstalo :)))
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KOSZLIK: hlavne si prosimte nepichej alkohol do zily lol.

    kompromis je intramuskularni injekce (do svalu), i.m. sval uz neco snese.

    volna baze aplikovat nelze (nerozpousti se ve vode). nutne z toho udelat sul. z cistych krystalu muzes udelat sul - citrat - kyselinou citronovou. jeste lepe fumarat - kyselinou fumarovou (nesezenes). a pouzit vodu na injekci. ten citrat se da vyrobit podomacku a do svalu se o tom da uvazovat, nicmene to musi udelat nekdo kdo to umi.
    MEA
    MEA --- ---
    nedávno jsem získala tu neopakovatelnou a nádhernou zkušenost s ayahuaskou, zážitek to pro mne byl těžko popsatelný, protože chtít popisovat jednotu a jasnost, božství a věci, které jsou tak jak mají být, že všechno se vším souvisí a takový ty řeči, co tu tak často filosoficky vedeme, je často zbytečný a někdy to ani dobře nejde, na prožitky prostě slova kolikrát nestačí, i když je někdy fajn je hledat. a zrovna ayahuaska a dmt za to hledání i stojí. ale ne vždycky, někdy radějc nehledat, ale plynout

    i skupina, ve které jsem prožitek měla, byla svým způsobem vynikající, rozdělená naprosto harmonicky, přestože polovina lidí měla zážitek prvně a pár dalších mělo jen malé zkušenosti (byla tam s námi i jedna světová celebrita, která naprosto krásně zapadla, nicméně bylo silně cítit během rituálu, že ji popularita hodně tíží, což naprosto chápu, hodně jsme spolu komunikovaly dechem a díky ní mi došlo, to, co jsem si už dlouho říkala, že popularita není žádoucí a je tíživá, jak se říká světská sláva polní tráva)
    i rozložení lidí proběhlo naprosto intuivitvně a dávalo nám to, co máme přesně dostat a do čeho se chceme pohroužit

    už na začátku, kdy jsme popíjeli wayusu, jsem se ptala, na tady chvilku diskutovanou věc a to, zda-li je dmt důležité v ayahuasce více či méně, než jiný substance a dostala jsem jednoznačné odpovědi, že důležité je, ač rozhodně nějaký tripy s obrázky jako na lsd až tak nehrozí, u mne šlo převážně o pozorování toků myšlenek a vizí, které nejsou jen obrazové, ale hlavně pocitové, obraz jednoduše mizel za prožitkem.
    takže z toho v podstatě plynulo, že není důležitý ten vizuál, který dokáže dmt zprostředkovat, ale stav, což jsem tušila už na začátku a je to i vcelku logický.. a co se u mne projevilo hned na začátku, kdy nevýrazný hnědo-zlatě zbarvený vír (podobný složeninám od alexe graye, ale ne tak silně barevný) mířící nahoru a vysílající pocit lásky, bezpečí a jistoty se změnil ve vír všeobjímající, až zmizel v jednotě a tehdy mi bylo jasný, že je vše správně, i když se to tak často nezdá, tak si člověk musí projít třeba i nenávistí nebo bolestí, aby mohl být víc sám sebou a hlouběji milovat celkově, což zní pro někoho až paradoxně a rozhodně to není v souladu například s křesťanskou vírou (tou dogmatickou, i když nejsem její znalec, tak z toho mám takový dojem), která se snaží o nacházení boha přes lásku, dobro. většinu těhle pocitů, dojmů i prožitků jsem už znala, ale u ayahuasky jsem dostala jistotu, že to tak doopravdy funguje a to, co si myslím, je tak správně a můžu tomu opravdu věřit.

    šlo prostě hodně o plynutí ve stavech.. taky mi občas přistála na mysli nějaká otázka a hnedle za ní přišla odpověď.. třeba ohledně partnerství, rodiny, lidí nebo školy..
    moje vize ale hodně brzdily studijní stresy, blížilo se zkouškové a tak jsem často řešila problémy světa, což jsem nakonec brala hold tak, jak to bylo a mělo to tak být..

    šaman nám sdělil překrásnou věc (tedy nejen jednu :) ) a to, že v podstatě není třeba zažívat ayahuasku často, protože jakmile ji pocítíme ihned, máme ji v sobě navěky.. že každý cítí, jestli je jeho stav natolik potřebný, že pití směsi potřebuje opakovat.. a že by se měl hodně vnímat, jestli je opravdu třeba pít..

    že v amazonii pijí ayahuasku hlavně ti, kteří jsou opravdu dost nemocní a potřební...
    že zde v evropě ji vlastně nadužíváme a nejsme sto pochopit, že si ty stavy dokážeme sami navodit jinak, ale to už jsem si vyvodila

    tento zážitek postuju do dmt auditka, protože i tu má své místo.. přestože by se hodil do spřízněných diskusí..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam